Dec 2020

Danes prvi dan kvalifikacij na SP v Tacnu

admin | Sre, 08.09.2010

Ljubljana, 08. septembra (STA) - Potem ko so v torek zvečer v Ljubljani uradno odprli svetovno prvenstvo v slalomu na divjih vodah, se bo danes začel tudi prvi tekmovalni dan. Boje na savskih brzicah bo gostil Tacen, kjer si tudi slovenski tabor obeta kopico vrhunskih dosežkov.

Na SP bo nastopilo približno 350 tekmovalcev iz 50 držav. Med njimi bodo tudi slovenski tekmovalci na čelu z branilcem naslova med kajakaši Petrom Kauzerjem. Ob njem bodo slovensko vrsto predstavljali še kajakaša Jure Meglič in Dejan Kralj, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič, kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj ter dvojci Sašo Taljat in Luka Božič, Luka Slapšak in Urban Jarc ter Simon Hočevar in Dejan Kralj.

Organizatorji so si pred začetkom SP zaželeli, da bi jim služilo vreme, toda že pred prvim tekmovalnim dnem je prišlo do sprememb v programu. Zaradi obilnih padavin se bo tako tekmovanje danes začelo že ob 10. uri s kvalifikacijami dvojcev in kajakašic, popoldne ob 15.15 pa bodo izvedli še kvalifikacijske vožnje kanuistov in kanuistk.

V četrtek, ko naj bi bila gladina Save v Tacnu najvišja, pa bodo na progi kvalifikacije skušali opraviti še kajakaši. Začetek prve vožnje bo ob 14.30. V petek bodo na sporedu ekipne tekme, v soboto polfinale in finale kajakašic in dvojcev, v nedeljo pa še polfinale in finale kanuistk, kanuistov in kajakašev.

Eva Terčelj
Luka Božič