Nov 2019

Dejan Fabčič z zmago v kvalifikacijah neposredno v finale

admin | Čet, 21.05.2015

S kvalifikacijami parakajakašev in parakanuistov se je začela druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je v Duisburgu na uvodni tekmi nastopil odlično, saj si je z zmago v svoji kvalifikacijski skupini parakajakašev na 200 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale.

Dejan Fabčič je po dobrem nastopu na nedavnem evropskem prvenstvu na Češkem, kjer je bil peti, zelo dobro veslal tudi na tekmi svetovnega pokala v nemškem Duisburgu. Na prizorišču, kjer je leta 2013 doživel krstni nastop na največjih parakajakških tekmovanjih, je bil najboljši v svoji kvalifikacijski skupini in si tako zagotovil neposredno uvrstitev v sobotni finale.

»Za to tekmo je bila taktika enostavna. Trenerka Nina Mozetič je rekla, da moram biti prvi v skupini, da se direktno uvrstim v finale in se mi ni potrebno ukvarjati še s polfinalom. In jaz sem jo seveda ubogal,« se je nekoliko pošalil Dejan Fabčič, nato pa podal še oceno svojega nastopa: »Veslanje je bilo kar dobro. Naredil sem, kar sva se pred tekmo dogovorila in tega sem najbolj vesel. Vem, da sva čez zimo in v zadnjih tednih delala dobro, kar se mora poznati tudi na rezultatu. Sedaj se bom spočil, jutri navijal še za ostale naše, malce potreniral start, v soboto pa upam, da bom pokazal še tiste nekaj rezerve, ki je do sedaj na tekmi nisem uspel.«

Fabčič, ki je dosegel skupno četrti čas kvalifikacij, je bil v svoji skupini za dobro sekundo hitrejši od nemškega predstavnika Patrika Fogarasija, tretji pa je bil Španec Javier Reja. Sobotni finale Dejana Fabčiča čaka ob 13. uri.

V petek bosta Jošt Zakrajšek in Simon Oven nastopila v kvalifikacijah na 1000 metrov, Špelo Ponomarenko Janić in Anjo Osterman čakajo kvalifikacije na 500 in 200 metrov, v kvalifikacijah na 1000 metrov pa bo veslal še dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević.

Rezultati:  http://results.imas-sports.com/kanuduisburg/regatta.php?competition=wettkampf_125

Urnik slovenskih nastopov (petek):

8.58 Kvalifikacije K1m 1000m (Jošt Zakrajšek)

9.05 Kvalifikacije K1m 1000m (Simon Oven)

9.45 Kvalifikacije K1ž 500m (Špela Ponomarenko Janić)

9.51 Kvalifikacije K1ž 500m (Anja Osterman)

11.40 Kvalifikacije K1m 1000m (Apollonio – Blažević)

14.21–14.42 Polfinale K1m 1000m

14.55–15.10 Polfinale K1ž 500m

16.15–16.30 Polfinale K2m 1000m

18.15 Kvalifikacije K1ž 200m (Anja Osterman)

18.20 Kvalifikacije K1ž 200m (Špela Ponomarenko Janić)