Feb 2020

Dejan Kralj hitrejši od Petra Kauzerja

admin | Sob, 15.03.2008

Tacen, 15. marca (STA) - Tacen ta konec tedna gosti mednarodno tekmo v slalomu na divjih vodah. Na tekmi sodelujejo tudi reprezentanti Švice, Avstrije, Hrvaške in Makedonije, ki so si preizkušnjo izbrali za izbirno tekmo pred EP meseca maja v Krakovu. V K-1 je bil na tacenski progi najhitrejši Dejan Kralj, v C-1 pa si je zmago priveslal Benjamin Savšek.

Večina najboljših kajakašev in kanuistov slovenske reprezentance se je pred nekaj dnevi vrnila s priprav v Atenah in je na omenjeni tekmi pokazala, kako uspešen je bil trening. V konkurenci kajakašev si je zmago s časom 190,64 brez kazenskih sekund privozil Dejan Kralj (Ljubljana) pred Petrom Kauzerjem (Hrastnik, +4,15), ki je dobil 6 kazenskih sekund pribitka, in Švicarjem Michaelom Kurtom (+4,17). Simon Artelj (Tacen, +11,47), ki je vodil po prvi vožnji, je bil na koncu peti.

Pri kanuistih je zmaga ostala na "domačih tleh", privozil si jo je Benjamin Savšek (Tacen, 210,97). Drugo mesto je pripadlo klubskemu kolegu Joštu Zakrajšku (+5,22), tretje pa Avstrijcu Leopoldu Fuchsu (+8,35). Pri dvosedih sta si zmago privozila Italijana Ferrari in Camporesi (254,94) pred dvojico Janežič/Janežič (Tacen, +13,67) in parom Višnar/Jarc (Ljubljana, +35,30).

V konkurenci kajakašic, kjer je tekma minila brez dveh najboljših Slovenk Nine Mozetič in Urše Kragelj, ki sta na pripravah in na tekmi v Avstraliji, si je zmago priveslala mladinka Eva Terčelj (Ljubljana, 231,24), drugo mesto je osvojila Nagwa Eldouski iz Švice (+41,59), tretjega pa njena rojakinja Olivia Byrne Sutton (+47,57).

V nedeljo se bodo tekmovalci vključno z najboljšimi Slovenci pomerili še na tradicionalnem spustu Medvode - Tacen.

Rezultati:

Eva Terčelj