Nov 2019

Dejan Kralj v Valstagni dvakrat najhitrejši

admin | Sre, 26.03.2008

Valstagna, 23. marca - Italijanske izbirne tekme v slalomu, ki so bile zadnji vikend v Valstagni na reki Brenta v Italiji, so bile za slovenske slalomiste  dober test v zaključnem delu priprav pred izbirnimi tekmami in evropskim prvenstvom. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz KK Soške elektrarne, KKK Ljubljana ter KKK Tacen KD Slovenica.

Najboljše veslanje je med kajakaši prikazal Dejan Kralj, ki je slavil na obeh tekmah. V konkurenci tujih tekmovalcev, ki so nastopili v paketu pred italijansko izbirno tekmo, mu je obakrat na drugem mestu sledil Jure Meglič . Tudi na tretjem mestu je oba dni končal isti tekmovalec, slovaški kajakaš Kamil Kamiščak.

Med gosti iz bil v C-1 dvakrat najhitrejši Jošt Zakrajšek pred klubskim kolegom Jernejem Zupanom, medtem ko sta v C-2 zmagovalca prvega dne Nejc Višnar in Urban Jarc drugi dan morala priznati premoč češki dvojici Hradilek – Sehnal.

Žal je v drugem teku obakrat padla voda, tako da končnih rezultatov iz mednarodnega bloka ni bilo možno povsem primerjati z rezultati italijanskih tekmovalcev. Po besedah reprezentančnega trenerja Fedje Marušiča je bilo kljub težavam z nižjo vodo možno primerjati rezultate prvih tekov, ko so bili pogoji primerljivi in ugotoviti  razmerja moči med tekmovalci. Dejan Kralj je bil v obeh dneh najhitrejši, medtem ko je bil Jure Meglič v rangu italijanskih tekmovalcev. Med kanuisti je bil najhitrejši italijanski kanuist Fina Fulvio nekoliko hitrejši od Jošta Zakrajška, podobna slika pa je bila tudi pri dvosedih, kjer je najboljša slovenska dvojica Višnar- Jarc zaostala za nosilcema kolajne z zadnjega svetovnega prvenstva, dvojico Benetti – Masoero.

Naslednji tekmi, ko bo zopet možno preveriti formo, bosta slalom tekmi na reki Kolpi 5. in 6. aprila. Glede na zapadli sneg v zadnjih dneh bo tudi vodostaj na reki Kolpi ugodnejši kot je bil zadnja leta.

Andrej Jelenc

Rezultati: