Nov 2019

Divjevodaši razburkali Ljubljanico

admin | Sre, 04.07.2007

Ljubljana, 04. julija (STA) - Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so danes na mirni reki Ljubljanici v Ljubljani poskrbeli za uvod v tekmo svetovnega pokala, ki bo konec tedna v Tacnu. Prirediteljem jo je zagodlo vreme, zaradi česar je bilo na progi manj tekmovalcev, a kljub vsemu je bila konkurenca izredno močna. Kajakaši, kanuisti, kajakašice in kanuistični dvojci so se pomerili na tradicionalnem slalomu za nagrado mesta Ljubljana. Po 400 evrov so si z zmagami na stometrski progi pod Tromostovjem prislužili Nemci Erik Pfannmueller v kajaku, Nico Betge v kanuju, Michel in Piercig med dvojci ter Pennie Fiona iz Velike Britanije med kajakašicami.

Med kajakaši je v finalu Nemec Pfannmueller premagal reprezentančnega kolega Fabiana Dorferja, najboljši Slovenec je bil Jure Meglič, ki je izpadel v polfinalu proti na koncu drugouvrščenemu Dorferju. "Tekma na Ljubljanici je bila bolj za zabavo, glavno nas čaka v soboto in nedeljo v Tacnu. Kot na vsaki tekmi tudi v Tacnu ciljam na finale, zdaj se mi je dvakrat zalomilo, a upam, da bo na domači tekmi drugače," je bil po porazu v polfinalu optimističen Meglič.

Pri kanuistih se je na danes ne najbolj mirni vodi Ljubljanice najbolje znašel Nemec Nico Betge, ki je v odločilnem dvoboju porazil Italijana Fulvia Fina. Od Slovencev je bil najboljši Jošt Zakrajšek, ki se je poslovil v polfinalu, kjer ga je ugnal Fina. "Vreme je na začetku res vplivalo na organizacijo, predvsem zato, ker je bilo na obrežju manj gledalcev. Ko je dež prenehal, je bila tekma zanimiva, z rezultatom pa sem zadovoljen, kljub temu da bi se lahko uvrstil v finale," je v uvodu v tekmo svetovnega pokala dejal Zakrajšek.

Pri dvojcih sta zmagala Nemca Michel/Piercig, v finalu nista imela veliko dela, saj sta bila Avstralca Malefoire/Milne zaradi zgrešenih vratc diskvalificirana. Slovenca Slapšak in Oven sta obstala v polfinalu, Višnar in Jarc pa se nista prebila skozi kvalifikacije. V okrnjeni zasedbi deklet je bila najhitrejša Britanka Pennie Fiona, ki je v finalu ugnala Italijanko Angelo Prendin. Slovenk ni bilo na startu.

Več informacij:
www.wc-tacen.si