Mar 2021

Divjevodaši za uvod EP nastopili na Ljubljanici

admin | Tor, 21.06.2005

Ljubljana, 21. junija (STA) - Kajakaši in kanuisti na divjih vodah so danes na sicer mirni reki Ljubljanici v Ljubljani poskrbeli za primeren uvod v največji kajakaški dogodek leta v Sloveniji - evropsko slalomsko prvenstvo v Tacnu (24. - 26. junij), saj so se pomerili na tradicionalnem slalomu za nagrado mesta Ljubljana. Po 300 evrov so si z zmagami na stometrski progi pod Tromostovjem prislužili Neil Caffrey v kajaku, Tomaš Indruch v kanuju in Elena Kaliska med kajakašicami. Na bližnje EP so prireditelji opozorili tudi z mimohodom zastav držav udeleženk.

Med kajakaši je v finalu Irec Neil Caffrey premagal Nemca Erica Pfannmuellerja, najboljši Slovenec je bil Peter Kauzer, ki je izpadel v polfinalu proti kasnejšemu zmagovalcu. Pri kanuistih se je na mirni vodi Ljubljanice najbolje znašel Čeh Tomaš Indruch, ki je v odločilnem dvoboju porazil Nemca Jana Benziena. Od Slovencev je bil najboljši Jošt Zakrajšek, ki se je poslovil v polfinalu. Pri dvojcih sta zmagala Slovaka Hochschorner / Hochschorner, v finalu sta ugnala Nemca Bahmana in Senfta, Slovenca Nejc Višnar in Urban Jarc sta končala v četrtfinalu, pri ženskah pa je največ spretnosti in moči pokazala Slovakinja Elena Kaliska, ki je v zadnji vožnji strla odpor Britanke Fione Pennie. Najhitrejša Slovenka je bila Nina Mozetič, nastop pa je končala v četrtfinalu.

Evropsko prvenstvo v slalomu na tacenski progi se bo sicer z ekipnimi vožnjami kajakašic in kanuistov začelo v petek, že v sredo pa bodo prireditelji EP v sklopu prireditve Pozdrav poletju na Kongresnem trgu tudi podelili startne številke tekmovalcem in tekmovalkam.

Eva Terčelj
Luka Božič