Nov 2019

Do polfinala mednarodne tekme v Pragi trije kajakaši

admin | Sob, 11.08.2018

Praga ta konec tedna gosti mednarodno tekmo v slalomu na divjih vodah, ki se je udeležuje tudi nekaj slovenskih kajakašev. V sobotnih kvalifikacijah je nastopilo deset slovenskih kajakašev, trije pa so si zagotovili nedeljski polfinale.

S 27. časom prve kvalifikacijske vožnje si je nedeljski nastop priveslal kajakaš ljubljanskega kluba Marko Petek. Preostali so se na progo podali še drugič. V drugo je bil uspešen tudi Štefan Božič, ki je dosegel šesti čas. V drugi vožnji sta morala po velikih napakah v prvi vožnji nastopiti tudi Čeha Vit Prindiš in Ondrej Tunka, ki sta se na lanskem svetovnem prvenstvu v Pauju uvrstila na zmagovalni oder tik pred Kauzerjem. Malo je do napredovanja zmanjkalo Mateju Jerebu, ki je bil v drugem nastopu 13., in Erazmu Šavliju, ki je bil 14. Urban Gajšek je bil v drugi kvalifikacijski vožnji 17., Blaž Anžlovar 27., Rok Bezeljak pa 28.

Trije kajakaši so veslali v odprti kategoriji, ki ne šteje za točke mednarodne lestvice. V nedeljski del tekmovanja se je uvrstil Jakob Šavli, ki je imel šestnajsti rezultat dneva v tej kategoriji. Vid Polenčič je preizkušnjo končal kot 24., Dean Bezeljak pa kot 26.

Rezultati: http://live.results.cz/schedule.php?event=201841wrr