Dec 2017

Državna prvaka v morskem kajakaštvu sta Lea Prodan in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 25.11.2017

Koper je danes gostil tekmo državnega prvenstva v morskem kajakaštvu, na kateri se je približno 50 udeležencev pomerilo na progi med laguno Bernardin in Koprom. Na 16-kilometrski progi se je v ženski konkurenci najbolj izkazala mladinka Lea Prodan, članica KKK Žusterna, ki se je razveselila naslova državne prvakinje v absolutni konkurenci kot tudi med mladinkami. V moški konkurenci je slavil Jošt Zakrajšek. Najhitrejši mladinec je bil Urban Novak.

Novi državni prvak v morskem kajakaštvu je postal član tacenskega kluba in najboljši mirnovodaš leta Jošt Zakrajšek, ki je od starta do cilja potreboval eno uro, štiri minute in šest sekund. Na koncu je bil dve minuti hitrejši od Simona Ovna, srebrnega z letošnjega evropskega prvenstva v klasičnem spustu na divjih vodah, in Anžeta Urankarja, aktualnega svetovnega prvaka v sprintu na divjih vodah.

V ženski konkurenci se je naslova državne prvakinje razveselila članica KKK Žusterna, ki je bil sicer organizator današnjega tekmovanja za DP in pokal Kopra, Lea Prodan. Primorka je osvojila tako naslov v absolutni konkurenci kot v posebni razvrstitvi mladink. Na drugo mesto se je prav tako med članicami in mladinkami uvrstila Celjanka Zala Zanoškar, tretje mesto pa je osvojila še ena članica koprskega kluba Bernarda Podbevšek. V konkurenci mladink je tretje mesto osvojila Živa Jančar (KK Simon).

Med mladinci se je naslova državnega prvaka veselil Urban Novak iz KK Simon, ki je v absolutni razvrstitvi zasedel peto mesto. Z minutnim zaostankom je drugo mesto med mladinci osvojil David Franca, tretje pa Peter Karas (oba KKK Žusterna).

V konkurenci veteranov je zmagal Pavel Kuralt, pred Matjažem Avšičem in Jožetom Hafnerjem. V kategoriji turistk je Bernarda Podbevšek preizkušnjo končala pred Evo Ferjan.

Vse rezultate lahko najdete na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP_Morski_kajak_Koper_2017_Hjw7.pdf

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek