Nov 2019

Eva Terčelj druga v kvalifikacijah svetovnega pokala v Bratislavi

admin | Pet, 21.06.2019

Kajakašica Eva Terčelj je v kvalifikacijah druge tekme za svetovni pokal, ki ta konec tedna poteka v Bratislavi, zasedla drugo mesto in se tako zanesljivo uvrstila v sobotni polfinale. V polfinalnih nastopih v soboto in nedeljo bomo videli deset slovenskih nastopov.

Članica Kajak kanu kluba Ljubljana Eva Terčelj nadaljuje z uspešnimi vožnjami v letošnji sezoni. Po petem mestu na evropskem prvenstvu in sedmem na prvi tekmi svetovnega pokala pretekli konec tedna v Londonu je v tokratnih kvalifikacijah zaostala le za Nemko Ricardo Funk. Na tretje mesto je priveslala Avstralka Jessica Fox.

Z drugo kvalifikacijsko vožnjo in tretjim časom drugega nastopa si je uvrstitev v polfinale zagotovila tudi Ajda Novak. Žal iz slovenske ekipe prihajajo tudi slabe novice. Na tekmi ni nastopila Urša Kragelj, ki si je na četrtkovem treningu poškodovala ramo. Zaradi poškodbe se je že vrnila v Slovenijo in danes že opravila preiskave, ki bodo dale odgovor, kako resna je poškodba in kako dolgo in zahtevno bo zdravljenje.

V dopoldanskem delu kvalifikacij so se v drugo fazo tekmovanja prebili vsi trije kanuisti. Benjaminu Savšku in Luki Božiču je to uspelo že s prvo vožnjo, ko sta zasedla 11. oziroma 15. mesto, Anže Berčič pa je napredoval z drugim nastopom, kjer je bil šesti. Najhitrejši je bil Slovak Alexander Slafkovsky, drugo mesto si je priveslal Poljak Kacper Sztuba, tretje pa Španec Miquel Trave.

V nedeljskem polfinalu bomo videli vse tri slovenske kajakaše. Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah deseti, Niko Testen in Martin Srabotnik pa sta bila v prvo 32. in 60.  V drugo sta bila oba uspešna in se s četrtim in petim časom prav tako uvrstila med štirideseterico polfinalistov. Najhitrejši je bil Francoz Quentin Burgi, drugi je bil Avstralec Lucien Delfour, tretji pa Poljak Dariusz Popiela.

V naslednjo fazo tekmovanja sta se prebili tudi dve kanuistki. Eva Alina Hočevar je bila v kvalifikacijah 13. in tako napredovala že po prvi vožnji, Alja Kozorog pa je bila v drugi šesta in se prav tako uvrstila v polfinale. Lea Novak je v obeh nastopih naredila preveč napak, tako da je  s 40. in 24. rezultatom z nastopi zaključila v kvalifikacijah. Najhitrejša kanuistka kvalifikacij je bila Brazilka Ana Satila, druga je bila Čehinja Tereza Fišerova, tretja pa Avstralka Jessica Fox.