Dec 2019

Eva Terčelj in Tim Kolar prvenstvo sklenila z nasl

admin | Sob, 18.07.2009

Bouchs - Zadnji dan mladinskega svetovnega prvenstvu v spustu je bil za Slovenijo najbolj žlahten. Po šestih osvojenih kolajnah v prvih treh dneh je slovenska ekipa dočakala še najžlahtnejšo - in to ne samo eno! Kajakašica Eva Terčelj, aktualna mladinska svetovna prvakinja, je osvojila naslov še v spust šprintu, da je bilo zmagoslavje še bolj sladko, je zlato kolajno in naslov mladinskega svetovnega prvaka osvojil tudi Tim Kolar. Toda tudi to še ni vse – potem ko je prvi dan osvojil prvo kolajno, je četrti dan osvojil še svojo četrto na tem prvenstvu tudi Blaž Cof. Tokrat je bil tretji.

Ker je, glede na vse prikazano v prejšnji in letošnji sezoni, Terčeljeva veljala za favoritinjo v šprinterski preizkušnji, velika želja vseh, da se okrona s še enim naslovom najboljše na svetu, ni bila skrivnost. Pravzaprav so vsi to nekako pričakovali, neverjetno nadarjena 18-letnica pa se tudi tokrat ni izneverila svojim sposobnostim.

"Zanimivo je, da si je naslov deli z Italijanko Violo Risso, s katero sta imele že v prvi vožnji povsem identičen čas! Ko sta isti čas dosegli tudi v drugo, o delitvi naslova ni bilo dvoma. Taki primeri so v našem športu izjemna redkost,” je zmago svoje varovanke komentiral trener Matej Trampuž in dodal: “Eva je z zlato kolajno dokazala, da je ena najbolj celovitih kajakašic te generacije na svetu!”
Eva Terčelj je bila po tekmi nasmejana do ušes: “Res sem vesela, da sem dosegla tako dober rezultat. Najbolj neverjetno pa je, da sva imeli obe z italijansko sotekmovalko v obeh tekih enak čas. Občutki so enkratni, še posebno ko si aktualni svetovni prvak v obeh kajakaših disciplinah, slalomu in spust šprintu.”

Tudi zlato Tima Kolarja ni presenečenje, saj je tudi on pred prvenstvom veljal za enega izmed najverjetnejših kandidatov za zmagovalni oder. Da tudi na mladega Kolarja niso računali zaman, je dokazal zadnji dan prvenstva v Bouchsu. "Z obema vožnjama sem zelo zadovoljen, posledično tudi z rezultatom. Ker je bila kunkurenca izredno močna si takega rezultata nisem upal pričakovati,” je bil nekoliko redkobeseden sicer vselej nekoliko nagajivo razpoložen Tim Kolar.

“Ne samo, da je Tim zmagal - tekmece je deklasiral kar za 3,35 sekunde! Tako smo se veselili dveh naslovov, da je bil tretji današnji dobitnik kolajne kar malo v ozadju. Blaž Cof je osvojil že svojo četro kolajno na prvenstvu - po treh srebrnih tokrat bronasto. Prvenstvo tako zaključujemo super zadovoljni. Osvojili smo devet kolajn (2 zlati, 3 srebrne in 4 bronaste, op. a.). Izkazalo se je, da imamo eno najobetavnejših mladih generacij, tako da z zadovoljstvom odhajamo na mladinsko evropsko prvenstvo v slalomu, ki bo prihodnji konec tedna v Liptovskem Mikulašu na Slovaškem,” je še zadovoljno razložil Trampuž, ki si niz uspehov želi nadaljevati že naslednji vikend.

Več informacij:

Rezultati: