Nov 2019

Evropsko prvenstvo na mirnih vodah v Atenah je pre

admin | Čet, 27.07.2006

Ljubljana, 26. julija - V Atenah, točneje v olimpijskem kajakaškem centru Schinias, kakšno uro od Aten, se bodo od jutri do nedelje kajakaši na mirni vodah merili za naslove evropskih prvakov v kategoriji mladincev in mlajših članov (U23). Slovenske barve v Atenah zastopa v kaegoriji mlajših članov le kajakaš Jure Urbanc, medtem ko je zasedba v kategoriji mladincev številčnejša. Tea Kralj in Tea Knap bosta predstavnici v ženski kategoriji, Dražen Drinčič bo tekmoval v K-1, na prvenstvo pa sta odpotovala tudi Matija Babič in Matej Blaževič, ki bosta tekmovala v K-2.

Glavni cilj tekmovalcev je uvrstitev vsaj v polfinale. Na prvenstvo sta z nekoliko višjimi cilji od ostalih odpotovala predvsem Tea Kralj in Jure Urbanc, drugi tekmovalci pa si bodo predvsem nabirali izkušnje.
Prvenstvo se o začelo jutri s kvalifikacijami in polfinalnimi tekmami na 1000 m.

Medtem ko so mladinci v vročih Atenh se najboljša slovenska mirnovodaša pripravljata na Madžarskem. Jernej Zupančič Regent bo naslednjih 14 dni izkoristil za skupen trening v Solnogu z južnoafriško in argentinsko ekipo medtem ko Špela Ponomarenko ostaja  zvesta svoji trening skupini v kateri sta brata Janjič in madžarski tekmovalci in tekmovalke.

Andrej Jelenc