Okt 2019

Glavnina slovenskih čolnov uspešno skozi kvalifika

admin | Pet, 19.02.2010

Penrith, 19.2. 2010 - Večji del slovenske ekipe, ki nastopa na Odprtem prvenstvu Oceanije v avstralskem Penrithu, se je uspešno prebil skozi kvalifikacijski del tekmovanja. Z izjemo Stevanoviča, Megliča in dvojice Taljat – Božič noben slovenski tekmovalec na progi pred tekmo ni opravil niti enega treninga. V Avstralijo so namreč pripotovali šele zvečer pred tekmo, kvalifikacije pa so se začele že ob sedmi uri zjutraj.

Ob nenastopanju Dejana Kralja, ki je sicer tudi v Penrithu, se je med štirideset najboljših kajakašev uspelo uvrstiti le dvema. Juretu Megliču s 23. rezultatom, dovolj hiter za polfinale pa je bil tudi Gregor Brovinsky.
Precej uspešnejša sta bila aktualna nosilca bronaste kolajne z zadnjega svetovnega prvenstva Luka Božič in Sašo Taljat. S petim mestom sta dosegla najboljšo slovensko uvrstitev v kvalifikacijah, časovni zaostanek za najhitrejšimi pa tudi ni bil prevelik.

Zelo dobro sta nastopili predvsem obe dekleti. Urša Kragelj je bila osma, Nina Mozetič pa dve mesti za njo. Med kanuisti je bil najhitrejši Slovenec  Dejan Stevanovič na 20. mestu, Anže Berčič in Jernej Zupan pa sta zasedla mesti 23. oziroma 25.

Na vrhu, ob izjemno močni konkurenci, po pričakovanjih ni bilo velikih presenečenjih.   Na prvih mestih so tekmovalci, ki smo jih vajeni iz prejšnje sezone. Korina Kuhnle pri kajakašicah in Daniele Molmenti pri kajakaših, med kanuisti je bil najhitrejši Aleksander Slafkovsky, medtem ko sta najboljše slovaške dvojce presenetila francoza Lefevre – Gargaud-Chanut.
Finalni del tekmovanja je razdeljen na dva dni. V soboto polfinale in finale čakata tekmovalce v C-1 moški in K-1 ženske, medtem ko se bodo v preostalih treh kategorijah za končni vrstni red pomerili v nedeljo.

Več informacij: