Nov 2019

Hočevar in Mozetičeva v finalu oceanijskega prvens

admin | Ned, 16.03.2008

Penrith, 16. marca - Po zmagi v kvalifikacijah oceanijskega prvenstva, na katerem so si tekmovalci Avstralije in Nove zelandije še lahko priborili dodatne kvote za nastop na OI v Pekingu, Nini Mozetič v finalnem dnevu ni šlo vse po načrtih. Na težki postavitvi je napravila več manjših napak, si nabrala 6 kazenskih sekund in se kot deseta še uvrstila v finale. Podobno je nastopil Simon Hočevar, ki je v polfinalu sicer veslal čisto, vendar z več manjšimi napakami za vodilnim Michalom Martikanom zaostajal za dobrih sedem sekund.

Zaradi kazenskih skund in napak se v finale nista uvrstila Dejan Stevanovič in Urša Kragelj, dvojec Božič – Taljat pa se je v polfinalu prevrnil ter ni končal tekme. Izmed preostalih slovencev na tekmi je v polfinalu dobro veslal Anej Berlot, sicer še mladinec, ki je s šestimi sekundami zaostanka končal na 14 mestu.

V finalu je Hočevar veslal enako hitro, ob enem dotiku  pa ni uspel izboljšati osmega mesta iz polfinala. Kar šest sekund je v finalu veslala hitreje Nina Mozetič. Ob le enem dotiku je dosegla šesti rezultat finala in za mesto izboljšala uvstitev.

Zmagi sta v kategoriji C-1 in K-1 ženske odšli na Slovaško, saj sta vlogi favorita upravičila Michal Martikan in Elena Kaliska. Pri kajakaših je slavil nemec Jens Ewald, medtem ko sta v dvosedih zadnja leta skoraj nepremagljiva brata Hochshorner morala priznat premoč kitajski dvojici  Hu- Shu.

Z nastopom na oceanijskem prvenstvu so tudi za del ekipe, ki je v Avstraliji ostal več kot mesec dni zaključene zimske priprave. Dan po tekmi se Simon Hočevar, Dejan Stevanovič, Nina Mozetič, Urša Kragelj, Luka Božič, Sašo Taljat in Anej Berlot vračajo domov, kjer se bodo nadaljevali s pripravami za nastop na izbirnih tekmovanjih, ki bodo v sredini meseca aprila.

Andrej Jelenc