Feb 2020
NPTSČPS
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Ivrea gosti najboljše spustaše

admin | Sre, 04.06.2008

Ljubljana, 03. junija (STA) - Tekmovalci in tekmovalke v spustu na divjih vodah se bodo od četrtka do nedelje v Ivrei borili za odličja svetovnega prvenstva. Na reki Dora Baltea bodo slovenske barve pod vodstvom trenerja Srečka Masleta zastopali kajakaši Jernej Korenjak, Nejc Žnidarčič in Lovro Leban, kajakašica Lučka Cankar ter kanuista Simon Hočevar in Jošt Zakrajšek.

Slovenska reprezentanca trenira na prizorišču že od ponedeljka. Kot je sporočil generalni sekretar Kajakaške zveze Slovenije (KZS) Jakob Marušič, imajo prireditelji nekaj težav z izjemno visoko vodo, ki glede na napovedan dež do konca tedna verjetno ne bo upadla. Nekaj ekip celo zahteva, da se tekmovanje preseli na manj nevaren del reke.

Kljub vsemu pa v slovenski izbrani vrsti optimistično pričakujejo prve tekme. Korenjak in Cankarjeva pravita, da sta letos najbolje pripravljena in na najboljše rezultate računata v četrtkovi klasični tekmi. Za njima naj ne bi nič zaostajal niti Žnidarčič, ki ga na to reko vežejo lepi spomini, saj je lani na njenih brzicah slavil na sprinterski tekmi za svetovni pokal. Malce večji neznanki sta Zakrajšek in Hočevar, saj se v zadnjih letih večinoma posvečata slalomu, predvsem Zakrajšek pa bi lahko za odmevnejši izid poskrbel v sprintu.

Sicer pa se bo divjevodaški cirkus na reki Dora Baltea - ta je za razliko od rek, ki so gostila SP v prejšnjih letih, spet bolj divja - začel s klasično tekmo v četrtek. V petek se bodo v klasiki merile ekipe, v soboto bo sprint za posameznike, v nedeljo pa še ekipni sprint.

Več informacij:
http://www.ivrea2008.it/Eng/

Video posnetki:
http://www.youtube.com/watch?v=vpylDx3VQnQŠportnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam