Okt 2020
NPTSČPS
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Iz Penritha močno utrujeni, a nadvse zadovoljni

admin | Pet, 13.03.2009

Ljubljana – Slovenski slalomisti na divjih vodah so v polnem delovnem zagonu. Medtem ko se glavnina članske reprezentance na čelu z direktorjem reprezentanc Andrejem Jelencem nahaja na desetdnevnih pripravah v Pauju, so se z napornega pettedenskega treninga v Avstraliji danes vrnili kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič.

Trikratni evropski prvaki v moštvenih vožnjah Kauzer, Kralj in Meglič so se iz Penritha vrnili močno utrujeni, a tudi nadvse zadovoljni z opravljenim med pripravami. Ob prihodu je bila trojica nekoliko presenečena nad lepim vremenom v domovini, saj je, kot so povedali, zadnji teden v Avstraliji nenehno deževalo. Nekaj dni pred koncem je Megliču malo ponagajalo tudi zdravje, vendar je mladi Gorenjec zagotovil, da se počuti že veliko bolje in bo v nekaj dneh povsem zdrav.


»Tovrsten sklop priprav je po mojem mnenju kar neobhoden, če imaš resne tekmovalne ambicije. Če primerjam svoje veslanje in občutke v čolnu ob prihodu in zdaj, je razlika neprimerljiva. Vsak dan smo praviloma oddelali kar po tri treninge, izkoristiti pa smo skušali prav vsak trenutek divje vode, ki nam je bil na voljo. Veliko treningov smo opravili seveda tudi v fitnesu, pa tekli... Z opravljenim sem zelo zadovoljen, priznam pa, da sem tudi pošteno 'zgaran',« je lepo zagorel med pospravljanjem čelade in vesel pojasnil Dejan Kralj – Laki, ki se mu je z ljubljanskega letališča najbolj mudilo domov k sinu Julienu.


Tekmovalci in tekmovalke, ki letos niso odšli na priprave v Avstralijo, pa so v želji po dobrem treningu odpotovali v Francijo. V Pauju, ki je sicer bolj znan po košarkarskem moštvu, kot pa kajakaškem centru, se nahaja 24 slovenskih tekmovalcev in pet trenerjev. Strokovni štab pri Kajakaški zvezi Slovenije je s pripravami v Pauju zadel v polno, pa ne le, ker bo prav na tem prizorišču letos 27. in 28. junija potekala tekma za svetovni pokal, proga pa je Slovencem zaenkrat še neznanka, temveč tudi zaradi odličnih pogojev.

 
»Trening potega po načrtih. Nova proga tukaj nudi odlične pogoje za trening, na roko pa nam gre tudi vreme, saj je sončno s temperaturami okrog 15 stopinj Celzija. Sicer pa je proga, ki je bila odprta lansko leto, precej specifična. Vsekakor bo potrebno opraviti še nekaj treningov, da bodo tekmovalci pridobili pravi občutek za posamezne dele proge,« je za uvod povedal direktor reprezentanc Andrej Jelenc in nadaljeval: »Poleg naše ekipe je tu tudi češka reprezentanca in člani francoskega 'elite teama'. Včeraj se je pripravam pridružil še Simon Hočevar, tako da smo sedaj kompletni. Jutri (sobota, op. a.) imamo načrtovano trening tekmo, na kateri naj bi se nam pridružila tudi Francoza Fabian Lefevre in Denis Gargaud. Ker je to njuna domača proga bo za naše tekmovalce primerjava z njima odličen vpogled v trenutno stanje,« je iz sončnega Pauja še sporočil Jelenc, ki mu pri trenerskem delu pomagajo Dejan Testen, Aleš Vrabič, Jože Vidmar in nekdanji vrhunski kajakaš in svetovni podprvak Miha Terdič.

 Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam