Feb 2021

Izenačenost v Pokalu HSE

admin | Tor, 14.06.2005

Ljubljana, 14. junij - Po odličnih predstavah na zadnjih tekmah sta se Peter Kauzer in Simon Hočevar tudi v Pokalu HSE prebila na vrh. Družbo na prvem mestu jima delata Dejan Kralj v kajaku in Dejan Stevanovič v kanuju, saj imajo trenutno isto število točk. V ostalih dveh kategorijah so na vrhu Nina Mozetič ter dvojec Višnar Nejc in Jarc Urban. V Pokalu HSE si bodo najboljši slalomisti ob koncu sezone razdelili 1 milijon tolarjev.

Izenačeni pa niso le najboljši kajakaši in kanuisti. Izenačene, vendar kar precej od predpisane norme pa so bile tudi slovenske kajakašice na zadnjih izbirnih tekmah, z izjemo Nine Mozetič, ki je precej izstopala, vendar tudi ni uspela ujeti norme za nastop na svetovnem pokalu.

Strokovni svet Kajakaške zveze Slovenije se je odločil, da bo v nastali situaciji, ko dekleta niso izpolnile norme, dal prednost mlajšim. Tako je v ekipo za evropsko prvenstvo v Tacnu namesto tretje Nade Mali, ki jo za nameček pesti tudi poškodba, uvrstil mlado Kajo Puhan.

Andrej Jelenc
Direktor kajakaskih reprezentanc