Dec 2019

Jernej Korenjak po včerajšnji zmagi danes peti

admin | Pon, 16.06.2008

Karlovy Vary, 15. junija - Naši spustaši dokazujejo, da sodijo v sam svetovni vrh. Kdorkoli iz kajak ekipe lahko na največjih tekmovanjih zmaga, kar kaže na pravo moč ekipe. Odlični pa so v obeh spustaških disciplinah. Po včerajšnji zmagi v sprintu je Jernej Korenjak danes zasedel odlično peto mesto in na dvajset minut dolgem spustu zaostal za zmagovalcem in aktualnim svetovnim prvakom Maximilianom Benassijem manj kot enajst sekund.

Današnji uspeh je dopolnila Lučka Cankar, ki je zasedla odlično šesto mesto. Tudi tu je zmagala aktualna svetovna prvakinja. Naša reprezentanca je tako dokazala, da uspehi na svetovnem prvenstvu niso bili slučajni, ampak da so letos vrhunsko pripravljeni. Navkljub lahki vodi, ki je popolnoma drugačna kot na svetovnem prvenstvo pred tednom dni v Ivrei, so naši tekmovalci pokazali, da lahko zmagajo kjerkoli.

Tekmovanje za svetovni pokal v Karlovih Varyh je vedno kajakaški praznik in ena najbolje organiziranih tekmovanj na Češkem. Bogat sponzor tekmovanja priredi vsako leto bogat ognjemet in tekmovalcem ter gledalcem organizira nepozaben spektakel.

Pred zadnjim tekmovanjem za svetovni pokal v Lofru so naši tekmovalci tako na odličnih položajih. Jernej Korenjak je trenutno namreč 2. v skupnem seštevku svetovnega pokala. V Lofru bo naša reprezentanca nastopila popolna in ponovno pričakujemo odlične rezultate pri vrhu.

Jakob Marušič