Nov 2019

Jernej Korenjak zmagal na odprtju sezone

admin | Ned, 16.03.2008

Tacen, 16. marca (STA) - Po sobotnem slalomu je Kajak kanu klub Tacen KD Slovenica priredil še uvodno tekmo v klasičnem spustu na progi od Medvod do Tacna. Nizek vodostaj reke Save je še nekoliko olajšal že tako nezahtevno progo. Kljub temu je bila prva tekma v spustu dobrodošel test za tekmovalce iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Po pričakovanju je med kajakaši slavil Jernej Korenjak iz KKK Ljubljana. Najhujšega tekmeca je imel v drugouvrščenem avstrijskem tekmovalcu Gerhardu Schmidu, ki pa ga je prehitel za 18 sekund. Tretji je bil Gregor Brovinsky, ki letošnjo sezono tekmuje za KK Soške elektrarne.

Solidno je nastopila Lučka Cankar, ki je bila v okviru predvidenih zaostankov za najhitrejšimi. Med kanuisti so bili v članski konkurenci na startu le hrvaški kanuisti, najhitrejši pa je bil aktualni svetovni prvak Emil Milihram.

Tekma pa je bila zelo pomembna za mladince, saj je štela za zbor mladinske ekipe za nastop na evropskem prvenstvu. Med kajakaši je Martin Albreht po zmagi na uvodnem slalomu dodal še zmago v spustu. Drugo mesto je osvojil Tim Kolar, tretji pa je bil Janez Kastelic.

Med mladinkami je tako kot Albreht med mladinci po zmagi v slalomu slavila še v spustu tudi Eva Terčelj, sledili pa sta ji klubska sotekmovalka Nina Slapšak ter Avstrijka Anna Jerabek. Med kanuisti so vsa tri prva mesta ostala v Tacnu. Zmagal je Jure Lenarčič, na drugem mestu je tekmo končal Blaž Cof, tretji pa je bil Anže Berčič.

Naslednji test forme bodo najboljši spustaši imeli v Španiji, kamor odhajajo na priprave konec prihodnjega tedna. V okviru priprav bodonastopili tudi na treh mednarodnih tekmah, kjer bo konkurenca zelo močna.

Rezultati: