Jan 2020

Jošt Zakrajšek zapustil priprave

admin | Čet, 26.02.2009

Ljubljana – Slovenski kanuist Jošt Zakrajšek je zapustil priprave v Penrithu in je na poti domov v Slovenijo. Medtem ko bo Jošt doma v naslednjih sedmih dneh po prihodu opravil paket treningov za spust, bodo kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič nadaljevali s pripravami v Avstraliji.

»Malo kar obžalujemo odhod Bunke, ker je skrbel za žar. Kuhanje mu gre odlično od rok, sploh, kadar gre za meso. V apartmaju, kjer smo nastanjeni, imamo na balkonu žar in tam je Jošt operiral vsak večer. Po večerji smo se vedno  še kaj pogovarjali, večkrat pa je padla tudi kakšna partija taroka,« je smeje dejal trener kajakašev Andrej Nolimal, ki pa se bo prav tako kmalu odpravil domov. »Sedaj bomo do konca še oddelali zadano; z Jurčkom bova delala na tehniki, Pero in Laki (vzdevek Dejana Kralja, op. a.) pa bosta še naprej pridobivala občutke med veslanjem,« je še zaključil Nolimal.

Bunka, ki je s opravljenim v Avstraliji očitno zadovoljen, saj iz Taipeija sporoča, da čaka na letalo za nadaljevanje poti domov in uživa. Kljub razočaranju na prvi tekmi, pa že nestrpno pričakuje tudi povratek poškodovanega Benjamina Savška. Beniju je lani prvič uspel preboj med najboljše tri slovenske kanuiste in s tem tudi v državno reprezentanco, Zakrajšek pa se ne bi branil konkurence, saj njegov klubski tekmovalec že od nekdaj velja za zelo hitrega. »Upam, da bodo zdravniki pohiteli in bo Benjamin kmalu na vodi - bo konkurenca takoj večja. Tako bomo lahko vsaj koga lovili,« je Jošt Zakrajšek v šali zaželel hitrega okrevanja Savšku.

V 'deželi tam doli' pa se trenutno nahaja na pripravah tudi najboljša slovenska mirnovodašica Špela Ponomarenko, ki ji družbo na vodi dela še ena reprezentantka, Tea Kralj.

Eva Terčelj
Luka Božič