Okt 2020

Jure Lenarčič 12. na pokalu Donave v Bratislavi

admin | Ned, 29.07.2018

Slalomisti na divjih vodah so ta konec tedna tekmovali na Slovaškem, natančneje v Bratislavi, kjer je potekala prva izmed dveh tekem za pokal Donave. Preizkušnje se je udeležilo tudi nekaj slovenskih tekmovalcev. V nedeljo, ko so bile na sporedu polfinalne in finalne vožnje, se je najvišje uvrstil kanuist Jure Lenarčič, ki je zasedel 12. mesto.

Na progi v Bratislavi, ki bo čez dva tedna gostila evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, je ta vikend potekala mednarodna slalomska tekma, na kateri je nastopalo tudi nekaj slovenskih predstavnikov. Žal se nobenemu izmed njih ni uspelo uvrstiti v finale. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel kanuist Jure Lenarčič, ki je zasedel 12. mesto. V isti konkurenci je bil Tine Kancler 15., Juš Javornik pa 27. Zmagal je Čeh Matyas Lhota, pred Slovakom Matejem Benušem in še enim Čehom Janom Vetrovskim.

V polfinalu kajakašev so veslali štirje Slovenci, a vsi obstali v tej fazi tekmovanja. Val Manfreda Vidrih je bil 15., Žan Jakše 18., Luka Čižman 32., Tine Kancler pa 38. V polfinale se je iz kvalifikacij prebil tudi Simon Brus, a danes ni startal. Tudi med kajakaši je zmaga po zaslugi Ondreja Cvikla odšla na Češko. Drugo in tretje mesto sta si priveslala Nemca Lukas Stahl in Fabian Schweikert.

Med kajakašicami in kanuistkami nismo imeli predstavnic. V kanuju so prva tri mesta zasedle Slovakinje Emanuela Luknarova, Sona Stanovska in Simona Glejtekova, v kajaku pa je bila najhitrejša Avstrijka Corinna Kuhnle, ki sta se ji najbolj približali Slovakinji Eliška Mintalova in Elena Kaliska.

Organizatorji so možnost nastopa izven konkurence v nedeljo ponudili tudi vsem tistim, ki so obstali v sobotnih kvalifikacijah. Med kajakaši je v tej konkurenci zmagal Klemen Kavzar pred Luko Oplotnikom. Marko Petek je bil peti, Aljaž Marolt osmi, David Rozman 29., Matej Jereb 30., Blaž Anžlovar pa 33.

Druga tekma za pokal Donave bo na sporedu prihodnji konec tedna na Dunaju.

Rezultati: http://www.danubecup.com/

Eva Terčelj