Avg 2019

Jure Lenarčič enajsti v Pragi

admin | Sre, 07.08.2019

Na Vltavi je potekala predzadnja tekma za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah, na kateri je nastopilo kar nekaj slovenskih predstavnikov. Iz kvalifikacij so v polfinale v Pragi napredovali trije kanuisti in dva kajakaša, a so s svojimi nastopi zaključili v drugi fazi tekmovanja. Za najboljši slovenski rezultat je poskrbel kanuist Jure Lenarčič, ki je bil na koncu enajsti.

Manj kot sekunda je ločila Jureta Lenarčiča od uvrstitve v finale tekme za razvrstitev na svetovni jakostni lestvici ICF, ki je bila hkrati tudi tekma za ECA evropski pokal v slalomu na divjih vodah. Na koncu je tacenski kanuist zasedel enajsto mesto, a tudi s tem rezultatom skočil na mesto vodilnega v skupnem seštevku ECA evropskega pokala. V polfinalu sta veslala še dva slovenska kanuista. Anže Berčič je bil trinajsti in v skupnem seštevku serije pred zadnjo tekmo, ki bo konec tedna v Bratislavi, zasedel tretje mesto, Urh Turnšek pa se je uvrstil na 28. mesto. V finalu je s progo najbolje opravil Slovak Matej Benuš, drugi je bil Čeh Tomaš Rak, tretji pa še en Slovak Marko Mirgorodsky.

Svoja predstavnika smo imeli tudi v polfinalu kajakašev. Vid Kuder Marušič se je iz Prage poslovil s končnim 33. mestom, Žan Jakše pa je bil 36. V finalu so bili najboljši domači tekmovalci. Zmagal je Jiri Prskavec, pred Ondrejem Tunko in Vitom Prindišem.

V preostalih kategorijah nismo imeli polfinalistov.