Jul 2020

Kajakaš leta 2004

admin | Sob, 27.11.2004

Na osnovi rezultatov in predloga komisije za izbor Kajakaša leta so dobitniki priznanj za leto 2004 v posameznih kategorijah:

KANUIST LETA 2004 IN NOSILEC NAZIVA KAJAKAŠ LETA 2004

Simon Hočevar

6. mesto na Olimpijskih igrah in 3. mesto  v moštvenih vožnjah 3x C-1 na Evropskem prvenstvu v slalomu v Skopju.

Simon Hočevar, kot nosilec naslova Kajakaš leta prejme s strani kajakaške zveze Slovenije na enoletno uporabo osebni avtomobil FIAT STILO MULTIWAGON .

KAJAKAŠ LETA 2004

Uroš  Kodelja

10. mesto na Olimpijskih igrah, 8. mesto  v K-1 slalom na  Evropskem prvenstvu v slalomu v Skopju ter 5. mesto na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu.

KAJAKAŠICA LETA 2004

Lučka Cankar

10. mesto na svetovnem prvenstvu v spustu v Garmish Partenkirchnu , 4. mesto na tekmi svetovnega pokala na Soči, ter 8. mesto skupno v svetovnem pokalu v spustu

MIRNOVODAŠICA LETA

Špela Ponomarenko

5. mesto na evropskem prvenstvu za mlajše člane U23 v  K-1ž 500m ter  skupaj  z Antonio Panda 5. mesto na evropskem prvenstvu v K-2 1000m in  2. mesto na tekmi svetovnega pokala v Račicah

MIRNOVODAŠ LETA

Jernej Župančič Regent

15. mesto na olimpijskih igrah, 11. mesto na Evropskem prvenstvu v  Poznanu v K-1 1000 m

MLADINEC LETA

Simon Artelj

5. mesto v K-1 slalomu  na Svetovnem mladinskem prvenstvu v Lofru

PRIZNANJE ZA VRHUNSKI TEKMOVALNI DOSEŽEK V LETU 2004

Za osvojeno bronasto kolajno v moštvenih vožnjah 3x C-1 na Evropskem prvenstvu v slalomu v SKOPJU prejmejo:

SIMON HOČEVAR
DEJAN STEVANOVIČ
JOŠT ZAKRAJŠEK

Za osvojeno srebrno kolajno v moštvenih vožnjah 3x K-1 na Evropskem prvenstvu mlajših članov v slalomu v KRAKOWU prejmejo:

PETER KAUZER
JURE MEGLIČ
ANDREJ  NOLIMAL, ki je, k srebrni kolajni v moštvenih vožnjah dodal še srebrno kolajno posamezno.

Podelitev posebnih priznanj Kajakaške zveze Slovenije:

Posebno priznanje za dolgoletno uspešno delo na Kajakaški zvezi Slovenije:
ALENKA  BERNOT

Alenka Bernot je bila, skupaj z  Borutom Justinom prva slovenska tekmovalka v kajak kanuju, ki je leta 1963 osvojila naslov svetovne prvakinje. Tudi po končani športni  karieri je ostala zvesta kajakaškemu športu, predvsem v okviru sodniške službe. Tako je kot mednarodni sodnik sodelovala na več velikih tekmovanjih, med drugim tudi na Olimpijskih igrah 1996 v Atlanti in 2000 v Sydney-u.
Poleg omenjenih aktivnosti v okviru kajakaškega športa  je bila vse do letošnjega leta tudi sekretar Kajakaške zveze Slovenije.

Posebno priznanje za izredno vlogo v razvoju kajakaštva:
DEJAN TESTEN

Dejan Testen je z zavzetim delom v domačem Mostu na Soči uspel ustvariti številčno skupino mladih kajakašev, ki so za matični klub Soške elektrarne že osvojili vrsto visokih uvrstitev na domačih in mednarodnih tekmovanjih.  K svojemu delu je uspel pritegniti še druge športne delavce iz svojega okolja, tako da pod okriljem kluba Soške elektrarne sedaj delujeta že tudi skupini v Tolminu in Kobaridu.

Podelitev priznanj najboljšim v skupnem seštevku slovenskega članskega pokala v slalom – POKALA  HSE.
Kajakaška zveza Slovenije je v letu 2004 izvedla serijo tekmovanj članskega pokala v slalomu, za katerega je, skupaj z Generalnim sponzorjem Kajakaške zveze Slovenije prvič zagotovila tudi denarni sklad.

Dobitniki nagrad so naslednji :

1.mesto K-1m slalom: DEJAN KRALJ
2.mesto K-1m slalom: PETER KAUZER
3.mesto K-1m slalom: UROŠ KODELJA

1.mesto C-1m slalom: SIMON HOČEVAR
2.mesto C-1m slalom: DEJAN STEVANOVIČ
3. mesto C-1 slalom: JOŠT ZAKRAJŠEK

1.mesto K-1ž slalom: MOZETIČ NINA
2.mesto K-1ž slalom: MOZETIČ NIKA
3.mesto K-1ž slalom: MALI NADA

V skladu s pravilnikom se nagradni sk

Eva Terčelj