Jun 2020
NPTSČPS
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Kajakaši in kanuisti na obsežne priprave v Avstral

admin | Tor, 10.02.2009

Ljubljana, 04. februarja (STA) - Slovenski kajakaši in kanuisti na divjih vodah februarja odhajajo na obsežne priprave v Avstralijo. Ekipa bo v okviru tekmovanj Pro Series, nekdanje svetovne serije, nastopila tudi na odprtem prvenstvu Avstralije (21. in 22. februarja), ki bo tudi prvo pravo preverjanje forme v letu 2009.

Kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič ter kanuist Jošt Zakrajšek se bodo pripravljali na olimpijski progi iz leta 2000 v Penrithu pri Sydneyju. "Lani sem bil zelo dobro pripravljen, zato se bom letos v Avstraliji posvetil enakim zadevam kot lani. Upam le, da bom kasneje na največjih tekmah delal manj napak, ki so me lani precej stale. Na treningih mi gre zelo dobro, na tekmah pa je bilo lani drugače in to je tisto, kar moram spremeniti. Posebej na glavni tekmi sezone na SP v Seu d'Urgellu," je pred odhodom v Avstralijo povedal lani najboljši Slovenec Kauzer in dodal, da si je po olimpijskih igrah vseeno privoščil nekaj več počitka kot leto prej. "To je bila tudi zadnja priložnost za daljši oddih. Prihodnje leto bom s treningi začel prej, saj bo v Tacnu svetovno prvenstvo, sezona 2011 pa je že predolimpijska in odmora prav tako ne bo."

Jure Meglič si je v začetku tedna poškodoval hrbet, a je pred odhodom v Penrith vseeno optimističen: "Še vedno me boli, a je precej bolje in po zagotovilih zdravnikov bom do Avstralije spet popolnoma nared za treninge." Tako kot za ostale Slovence bo tudi zanj Avstralija zaradi ugodnih vremenskih razmer priložnost za dobro fizično in tehnično pripravo. Letos se je bo lahko lotil še posebej zagnano: "Zdaj imam službo v Slovenski vojski in res se lahko 100-odstotno posvetim športu."

Posebne načrte ima kajakaš Dejan Kralj, ki že dlje rad nastopa tudi v ekstremnem kajakaštvu, letos pa si želi skupaj s Simonom Hočevarjem nastopiti še na svetovnem prvenstvu v spustu v kategoriji C2 in bo tako nastopal kar na treh "frontah". "Zaenkrat nama gre s Simonom v C-2 zelo dobro, a nastop še ni povsem potrjen, saj se zapleta s termini za svetovno prvenstvo, a če se bo izšlo, bi tam rad nastopil."

Jošt Zakrajšek je na novinarski konferenci zaradi obveznosti na Fakulteti za šport, trenutno je na obveznem smučarskem programu v Kranjski Gori, manjkal. Vsestranski tekmovalec bo letos nastopal tudi v spustu, zato se bo iz Avstralije vrnil nekaj prej od ostalih in se pridružil delu ekipe, ki bo marca odšla na priprave v francoski Pau, ki bo gostil tudi prvo letošnjo tekmo svetovnega pokala.

Tekmovalcem bo na treningih v vlogi trenerja pomagal Andrej Nolimal, nekdanji sotekmovalec. "Poudarek bo na izboljšanju občutkov za divjo vodo in piljenju tehnike. Bomo videli, kako bo. Skupaj z Dejanom in s Petrom smo bili nekoč ekipa in osvajali medalje, zdaj pa upam, da bo to na treningih naša prednost," je pred odhodom v Avstralijo povedal Nolimal, ki bo prvič spremljal sotekmovalce na suhem.Športnica leta
Eva Terčelj
Športnik leta
Luka Božič


 
Oblikovanje O3 | Programiranje mimateam