Okt 2019

Kajakaši po bronu v sprintu osvojili četrto mesto

admin | Ned, 13.06.2010

Seu d'Urgell, 12. junija (STA) - Kajakaši Nejc Žnidarčič, Jernej Korenjak in Lovro Leban so na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Sortu v moštveni vožnji sprinta osvojili bronasto medaljo. Nato so se preizkusili še v moštveni vožnji klasičnega spusta, v kateri so manj kot za sekundo zgrešili zmagovalni oder.

Slovenija je imela na vodi še posadko v kanuju. Moštvo v kanuju, v ekipi so veslali bronasti Jošt Zakrajšek ter debitanta na velikih članskih tekmovanjih Blaž Cof in Nejc Kravanja, je v klasičnem spustu osvojilo
četrto mesto, v sprintu pa so bili peti.

"Po svoje sem mogoče malo razočaran, ker so nas že na sprintu od zmage ločile stotinke in mogoče bi s kakšno napako manj lahko bili celo prvi. Tekma je mimo in nimamo več kaj o tem razmišljati. Pri klasični vožnji smo prav tako za medaljo zaostali za eno sekundo, na devetih minutah je to kaplja v morje. Mogoče je en grenak priokus ostal po tem dnevu. Kljub temu pa sem prepričan, da smo lahko s kolajno v sprintu zadovoljni. Jutri je na sporedu posamična vožnja v sprintu in upam, da se bo 'poklopilo', saj imamo kar velike možnosti za kakšno medaljo," je za STA po preizkušnjah dejal Leban.

Po osvojenem bronu v klasičnem spustu tudi v moštveni preizkušnji igra stotink ni bila na strani evropskega prvaka Žnidarčiča: "Razlike so bile res zelo majhne. To je šport, prav nič ne moremo pomagati. Napovedal sem štiri medalje na tem prvenstvu, ena se mi je tako izneverila, a jutri je nov dan."

Slovenci so v moštvenem sprintu za srebrnimi Italijani zaostali le štiri stotinke, za zlatimi Čehi, ki so nastopili v postavi Karel Sklepica, Kamil Mružek in Tomaš Slovak, pa 26 stotnik sekunde.

"Z bronom smo zelo zadovoljni, čeprav smo imeli pred ciljem še kakšno rezervo. Glede na majhne razlike bi sicer lahko zmagali. Na klasičnem spustu je tudi zelo malo zmanjkalo za kolajno, vendar pa je bila vožnja
zelo dobra, tako da smo lahko tudi s tem zadovoljni. Do klasične tekme smo bili vodilni tudi v skupnem seštevku med moštvi in tudi po današnjem dnevu ostajamo med vodilnimi ekipami. Dobre vtise so nekoliko pokvarile poplave v zadnjih dneh in preložene tekme, zdaj pa so organizatorji vendarle izpeljali program po načrtu in je vse potekalo normalno," je dejal trener Dejan Testen.