Jul 2019

Kajakaši so si vzeli dela prost dan

admin | Sre, 04.03.2009

Ljubljana – Slovenska kajakaška trojica Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič še vedno pridno trenira v Penrithu pod taktirko Andreja Nolimala. Kanuist Jošt Zakrajšek, ki se je domov vrnil že pred dnevi, se zaenkrat pridno poti v fitnesu, nato pa ga s preostalimi člani slalomske reprezentance, ki v Avstralijo niso odpotovali, čakajo priprave v Franciji.

Zakrajšku bo kmalu sledil domov tudi trener Andrej Nolimal, saj bo iz dežele 'tam doli' pripotoval v soboto. S potekom priprav je Noli izjemno zadovoljen, prav tako z delovno vnemo kajakašev Kauzerja, Kralja in Megliča ter kanuista Zakrajška. »Vzdušje tukaj je zares dobro, delo pa poteka po načrtih. Jošt je med bivanjem v Penrithu pokazal precej volje in želje po izboljšanju svojih tehničnih prvin, kar se mu je tudi bogato obrestovalo. Domov je odpotoval zadovoljen nad opravljenim delom, na letališče pa sem ga peljal sam, saj je le na ta način lahko zjutraj pred poletom opravil še zadnji trening na divji vodi. Peter se je pred dnevi odzval na povabilo glavne trenerke avstralske reprezentance Mirjam Fox ter se pridružil treningu domačinov,« je uvodoma poročal Andrej Nolimal.

»Vsem tekmovalcem se pozna, da si želijo nadgraditi občutke na divji vodi, tako da mi jih za opravljanje treningov praktično ni potrebno motivirati. Kar se tiče doslednosti, pa zaradi utrujenosti občasno potrebujejo spodbudo, da odpeljejo res vrhunske vožnje brez napak, vendar tudi tovrstne zadeve premagujemo brez težav,« je vtise s priprav povzel Nolimal, ki dobro ve, da je sestavni del treninga tudi počitek. Prav zato si je triperesna deteljica Kauzer, Kralj in Meglič po odhodu Bunke, da se ne bi prenasičila priprav, vzela dela prost dan.

»S fanti smo se odpravili na aktivni počitek v Newcastle. Peter in Jure sta si zaželela plavanja z delfini, medtem ko sva se z Dejanom nadejala ribiških uspehov. Glavni cilj počitka je bil zamenjati primarno okolje, da si fantje malo odpočijejo glave,« je pojasnil Nolimal, ki z nekdanjimi sotekmovalci tudi sam kdaj pošporta, če ne drugače za 'ping-pong' mizo.

Dobre volje in podobnega mnenja, glede poteka treningov v Avstraliji, je tudi najboljši slovenski slalomist Peter Kauzer: »Lahko rečem, da sem precej hiter, če upoštevamo dejstvo, da sem v pripravljalnem obdobju in polnem treningu. Moje misli so letos tako ali tako primarno osredotočene šele na september, ko bo svetovno prvenstvo, zato se zaenkrat s hitrostjo niti ne ukvarjam pretirano. Drugače pa mi bivanje tukaj prav 'paše' – kaj je lepšega, kot da lahko treniraš brez majice pri 30 stopinjah Celzija. Bi rekel, da je to veliko bolje kot veslanje v Ljubljani ali kjerkoli drugod po Sloveniji v snegu in pri petih ali največ desetih stopinjah,« je v smehu za konec povedal Kauzer.

Dejan Kralj, najstarejši po stažu od Slovencev v Avstraliji, pa je, kot vselej, dobre volje in redkobeseden. »Trening tukaj je super. Občutki so pravi in vsi vidno napredujemo. Kar lahko rečem je le... pazite se nas!« napoveduje Laki, ki je športu zaprisežen tudi v prostem času, zatorej ne čudi, da je izlet v Newcastle izkoristil za 'surfanje' po valovih.