Avg 2018

Kategorija Novice Mirne vode

29. mednarodna regata Capris uspešno izvedena

admin | Ned, 12.08.2018

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje svojo 36-obletnico obstoja. Kot prvi slovenski klub za kajakaše mirnovodaše se KKK Žusterna lahko pohvali z organizacijo več tekem letno, v vseh letnih časih, tako pozimi z državnim prvenstvom v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, kot pomladi, ko se začnejo tekme slovenskega pokala.

V Kopru to soboto mednarodna regata Capris

admin | Sre, 08.08.2018

To soboto, 11. avgusta, bo v Žusterni potekala 29. mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Capris'. Začetek tekmovalnega dne je predviden za 8. uro. Organizatorji pričakujejo udeležbo približno 150 tekmovalk in tekmovalcev, tako iz slovenskih klubov kot tudi iz tujine. V preteklosti so se te regate udeleževali tudi sprinterji iz Hrvaške, Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije.

Mia Medved za konec SP v Plovdivu 12., Rok Šmit 17. na 500m

admin | Ned, 29.07.2018

S polfinalnimi in finalnimi preizkušnjami na 500-metrski razdalji se je v bolgarskem Plovdivu zaključilo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva sta v finalih B na 500 metrov veslala Mia Medved, ki je bila 12., in Rok Šmit, ki je zasedel 17. mesto.

Mia Medved in Rok Šmit veslala v finalu B na 200 metrov

admin | Sob, 28.07.2018

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Plovdivu je kajakaš Rok Šmit priveslal do 16. mesta na 200 metrov, Mia Medved je bila 18., Miha Fartek pa 22. na isti razdalji. Iz popoldanskih kvalifikacij na 500 metrov sta se v nedeljski polfinale uvrstila Mia Medved in Rok Šmit.

Sprinter Alan Apollonio 13. na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bolgariji

admin | Pet, 27.07.2018

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta konec tedna poteka v Plovdivu, smo videli prve končne odločitve. Izmed slovenskih reprezentantov sta v petkovem sporedu tekmovala le dva kajakaša, in sicer na 1000-metrski razdalji. Alan Apollonio je bil na koncu med mlajšimi člani 13., mladinec Jan Markelj pa je obstal v polfinalu.

Mladi sprinterji uspešno preko prve ovire v Plovdivu

admin | Čet, 26.07.2018

S kvalifikacijskimi preizkušnjami na 1000 in 200 metrov se je danes v Bolgariji začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan tekmovanja v Plovdivu so slovenski reprezentanti svojo nalogo opravili dobro, saj so se vsi uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja.

Po mladih slalomistih svetovno prvenstvo čaka še sprinterje

admin | Sre, 25.07.2018

V bolgarskem Plovdivu se začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki se ga bo udeležila tudi slovenska ekipa, ki šteje pet članov. Danes je na programu otvoritev prvenstva, prve preizkušnje pa bodo na sporedu v četrtek.

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek