Jun 2018

Kategorija Novice Mirne vode

V finalu sredozemskih iger vsi slovenski čolni

admin | Sob, 23.06.2018

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijskimi in polfinalnimi tekmami začeli z nastopi na letošnjih sredozemskih igrah, ki jih gosti Španija. Medtem ko večina športnih dogodkov poteka v Tarragoni, se sprinterji za medalje merijo v Castelldefelsu poleg Barcelone. Uvodni dan so bili uspešni vsi slovenski čolni, saj so se vsi uvrstili v nedeljski finale.

Pred sprinterji nastop na mediteranskih igrah

admin | Sre, 20.06.2018

Anjo Osterman, Simona Blaževiča in Roka Šmita konec tedna čaka nastop na mediteranskih igrah, ki bodo letos potekale v Španiji. Tarragona bo gostila večino športnih dogodkov letošnjih iger, kajakaška tekmovanja pa se bodo odvijala bližje Barceloni. Tekmovanja v sprintu na mirnih vodah bo namreč gostilo prizorišče olimpijskih iger iz leta 1992 v Castelldefelsu, kakšnih deset kilometrov oddaljenem od barcelonskega letališča.

Zakrajšek za konec EP osmi, Ostermanova dvakrat deseta, Blaževič 13.

admin | Ned, 10.06.2018

V Beogradu se je zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Jošt Zakrajšek je v 5000-metrski preizkušnji zasedel osmo mesto, Ostermanova je zmagala v finalih B na 200 in 500 metrov, Blaževič pa se iz Srbije poslavlja s končnim 13. mestom na 500 metrov.

Zakrajšek deveti na EP v Beogradu, Ostermanova do še enega finala B

admin | Sob, 09.06.2018

Jošt Zakrajšek je veslal v finalu A kajakašev na 1000 metrov in na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Beogradu priveslal do devetega mesta. Popoldne sta v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov veslala Anja Osterman in Simon Blaževič, v parakajakaškem delu prvenstva pa tudi Dejan Fabčič. Ostermanova se je uvrstila v finale B, medtem ko sta Blaževič in Fabčič z nastopi končala v polfinalu.

Na EP v Beogradu Zakrajšek do finala A na 1000m, Ostermanova in Blaževič v finalu B na 500 metrov

admin | Pet, 08.06.2018

S kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi na 1000 in 500 metrov se je v Beogradu začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Zelo dobro je nastopil Jošt Zakrajšek, ki si je priveslal nastop v finalu A na 1000 metrov. Anja Osterman je bila odlično na poti na 500 metrov, a na koncu za eno mesto zgrešila finale A, tako da bo veslala v finalu B. V finalu B na 500 metrov bo veslal tudi Simon Blaževič.

Sprinterji na evropsko prvenstvo v Beograd, spustaši na svetovni pokal v Banjaluko

admin | Tor, 05.06.2018

Po izjemno uspešnem vikendu za naše divjevodaše, ki so kolajne osvajali na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Švici in na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi, ta konec tedna v ospredje znova stopajo sprinterji na mirnih vodah. V Beogradu jih čaka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah ter parakajakaštvu. Na sporedu bo tudi svetovni pokal v spustu na divjih vodah.

Anja Osterman v Duisburgu sedma na 200 metrov

admin | Ned, 27.05.2018

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki je potekala v nemškem Duisburgu, je za še eno dobro uvrstitev poskrbela Anja Osterman. Primorska kajakašica se je v finalu A na 200 metrov uvrstila na sedmo mesto. Jošt Zakrajšek je na 5000 metrov dosegel enajsti čas, veslal je tudi v finalu C na 500 metrov, tako kot Simon Blaževič, medtem ko je Rok Šmit nastopil v finalu C na 200 metrov.

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek