Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Tekmovanje za pokal mesta Koper - šesto državno prvenstvo v morskem kajakaštvu

admin | Ned, 17.11.2019

V Kopru je potekala že šesta mednarodna tekma in obenem državno prvenstvo za Pokal mesta Koper v morskem kajakaštvu in SUP-u. Prve tekme za najmlajše so se pričele že ob 9. uri, medtem ko so se starejši podali na 16-km razdaljo med Bernardinom in Žusterno s štartom ob 11. uri.

Slovenci uspešni na mednarodnem kajakaškem maratonu v Franciji

admin | Sob, 09.11.2019

V Franciji je danes potekal znameniti kajakaški maraton Ardeche, ki je privabil številne udeležence iz 15 držav, med njimi tudi Slovenije. V absolutni konkurenci je sprinter Jošt Zakrajšek v kajakaškem dvojcu s Špancem Kikom Vego osvojil drugo mesto, v mladinski konkurenci je zmagal Urban Novak, med mladinkami je bila Ana Šteblaj prva, Živa Jančar tretja,v mladinski konkurenci kanuistov pa je s progo najhitreje opravil Nejc Gradišek.

Za konec SUP svetovnega prvenstva na Kitajskem Oštrbenk deseti

admin | Ned, 27.10.2019

S tehnično preizkušnjo se je na Kitajskem zaključilo prvo svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. V Quingdau je v mladinski konkurenci na 2,5 kilometra dolgi progi s petimi obrati nastopil naš odlični mladinski reprezentant v slalomu in spustu na divjih vodah Vid Oštrbenk. Po sobotnem šestem mestu v sprinterski tekmi je nedeljsko tehnično preizkušnjo končal na desetem mestu. Tudi v tej disciplini je zmaga odšla na Japonsko. Zmagal je Rai Taguchi, pred rojakom Keijem Kaomatsujamo, tretji pa je bil Kanadčan Jack Seymour.

Vid Oštrbenk šesti na SP v veslanju stoje

admin | Sob, 26.10.2019

Na Kitajskem, natančneje v marini Quingdao, ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. Na svetovnem prvenstvu v Aziji nastopa tudi slovenski divjevodaš Vid Oštrbenk, ki se je v mladinski konkurenci v sprinterski tekmi uvrstil na šesto mesto.

Vid Oštrbenk startal na SP v veslanju stoje

admin | Pet, 25.10.2019

V Aziji, na Kitajskem, ta konec tedna poteka tudi ICF svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP), kjer je bila danes na sporedu 18-kilometrska preizkušnja. Med mladinci je bil na startu Vid Oštrbenk, ki tekme ni zaključil, a glavna - sprinterska - preizkušnja še prihaja. Med mladinci sta za dvojno japonsko slavje poskrbela Rai Taguchi in Kei Komatsujama, tretji pa je bil Kanadčan Jack Seymour.

Na Češkem med najboljšimi tudi slovenski divjevodaši

admin | Sob, 12.10.2019

Na Češkem je potekal 17. tradicionalni krumlovski kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz 24 držav, tudi Slovenije. V članski konkurenci kajakašev je Simon Oven zasedel tretje mesto, med mladinci je bil najboljši slovenski kajakaš Urban Novak, med mladinkami je zmagala kajakašica Ana Šteblaj, Nejc Gradišek in Martin Gale pa sta bila tretja v konkurenci kanuističnih dvojcev.

Mednarodna udeležba na 13. ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 05.10.2019

Ljubljanica je danes gostila 13. mednarodni kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Srbije in Hrvaške. Tekmovalci in tekmovalke so se podali na 23 kilometrov dolgo pot od Vrhnike do Ljubljane, oziroma na 12-kilometrsko preizkušnjo od Podpeči iz Ljubljane.