Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Mednarodna regata Adria 2018 ima nov datum

admin | Tor, 17.04.2018

Obveščamo vas, da bo tradicionalna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Adria 2018' v Ankaranu potekala v nedeljo, 16. septembra 2018.  Nov datum je že vnesen v koledar Kajakaške zveze Slovenije, ki je na voljo na: http://www.kajak-zveza.si/moduli/vsebina/koledar-dogodkov

V Sisku v akciji kajakaški maratonci

admin | Sob, 14.04.2018

Medtem ko so se divjevodaši za čim boljše uvrstitve potegovali na Kolpi, je nekaj slovenskih sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v Sisek, kjer je potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Na podlagi časov, doseženih na tekmovanju, bodo namreč odločali o članih slovenske ekipe v kajakaškem maratonu.

V Sisku izbirna tekma v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 12.04.2018

Medtem ko se bodo divjevodaši ta vikend mudili na Kolpi bo nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v hrvaški Sisek, kjer bo v soboto potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Nastop v tej preizkušnji bo pomemben za vse slovenske tekmovalce v tej kajakaški disciplini, ki smo jo na najvišjem nivoju v letih 2014 in 2015 spremljali tudi v Bohinju, ki je gostil svetovni pokal in evropsko prvenstvo, saj bo tekmovanje v Sisku izbirna tekma za uvrstitev v slovensko ekipo.

Špela Ponomarenko Janić - Skrivnega recepta ni, potrebnega je veliko treninga in dela

admin | Čet, 22.02.2018

Polica Špele Ponomarenko Janić se brez dvoma šibi od vseh žlahtnih kovin, ki si jih je priveslala na največjih tekmah sezone. Pet kolajn s tekem svetovnega pokala, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter štiri kolajne s svetovnega in evropskega prvenstva si najverjetneje ne bi upal napovedati niti največji optimist. A Špeli je uspelo. Po odličnem četrtem mestu na olimpijskih igrah v Riu je pri 35-letih storila še korak naprej in poskrbela za doslej najuspešnejšo sezono.

Anja Osterman - Prostora za napredek je še veliko

admin | Tor, 13.02.2018

Primorska kajakašica Anja Osterman pri 24 letih ni novinka v kajakaških krogih, a letos je pod taktirko Stjepana Janića in ob boku naše najboljše kajakašice Špele Ponomarenko Janić vzcvetela ter se razvila v odlično tekmovalko. Tandemu, ki je poskrbel za največje slovenske uspehe sprinta na mirnih vodah, se je pridružila lani jeseni, prve sadove vloženega dela pa začela žeti že z uvodnimi tekmami. Na prvi tekmi svetovnega pokala je veslala v dveh finalih A na 200 in 500 metrov, kjer je bila obakrat peta, stoodstoten izkupiček pa je imela v dvojcu, kjer sta s Špelo v vseh nastopih osvojili kolajne.

Zakrajšek in Vega preizkušnjo v Argentini zaključila na četrtem mestu

admin | Pon, 15.01.2018

V Argentini se je zaključil mednarodni kajakaški maraton del Rio Negro, ki je v Južni Ameriki združil tako domače argentinske kajakaše kot tudi tekmovalce in tekmovalke iz tujine. Maratona se je tudi letos udeležil Jošt Zakrajšek, lanskoletni zmagovalec te preizkušnje. Skupaj s Špancem Kikom Vego sta v kajakaškem dvojcu poizkušala ponoviti lanski uspeh, a se jima je zalomilo predvsem v zadnji, odločilni etapi, kjer sta imela težave z opremo in kar 27 kilometrov veslala brez smernika. Po osmih dneh, sedmih etapah in skoraj 300 preveslanih kilometrih sta zasedla končno četrto mesto.

Jošt Zakrajšek tudi letos v Argentini

admin | Pon, 08.01.2018

Kajakaš Jošt Zakrajšek se te dni nahaja v Argentini, kjer tekmuje na sloviti mednarodni regati Rio Negro, ki od sodelujočih zahteva izjemno pripravljenost. V osmih dneh se namreč zvrsti sedem etap, udeleženci pa v tem času preveslajo približno 300 kilometrov. Tako kot lani je Zakrajšek tudi letos v kajakaškem dvojcu združil moči s Špancem Federicom Vego Suarezom. Slovensko-španska naveza je bila lani v Argentini najboljša.

Za tekmovalci sta že dve etapi. Po prvi etapi, dolgi približno 45 kilometrov, sta bila Zakrajšek in Vega uvrščena na četrto mesto, po drugi etapi pa sta s slabimi tremi minutami zaostanka za vodilnim dvojcem Franco Ivan Balboa – Dardo Balboa tretja.

Rezultate regate lahko najdete na uradni Facebook strani: https://www.facebook.com/RegataRN/