Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić zmagovalka svetovnega pokala 2017

admin | Pon, 28.08.2017

Ob koncu svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem, ki se je za Špelo Ponomarenko Janić in njeno ekipo iztekel praktično sanjsko, je mednarodna kajakaška zveza objavila tudi rezultate skupnega seštevka svetovnega pokala. Poleg osvojenih devetih kolajn na devetih tekmah, od tega dveh kolajn z EP in dveh s SP, se Špela Ponomarenko Janić lahko pohvali še z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v sezoni 2017.

Špela Ponomarenko Janić sezono zaključila z deveto kolajno – v Račicah bronasta še na 200m

admin | Ned, 27.08.2017

Težko bi našli vse superlative, s katerimi bi lahko opisali sezono Špele Ponomarenko Janić. Primorska kajakašica je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Račicah priveslala še do druge bronaste kolajne ta konec tedna. Tokrat se je na oder za zmagovalke povzpela na 200-metrski razdalji. V letu 2017 je imela popoln izkupiček: nastopila je na devetih tekmah in osvojila devet kolajn. Zadnji dan svetovnega prvenstva je veslal tudi Jošt Zakrajšek in bil na 5000 metrov enajsti.

Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić na SP v Račicah do izjemnega uspeha

admin | Sob, 26.08.2017

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman imata letos vrhunsko sezono. Po srebru v kajakaškem dvojcu na 500 metrov na evropskem prvenstvu v Bolgariji, kolajni na tekmi svetovnega pokala v Szegedu, sta tudi na glavni tekmi sezone – svetovnem prvenstvu v čeških Račicah – poskrbeli za nov izjemen uspeh. V močnem finalu sta osvojili bron. Maks Frančeškin in Vid Debeljak sta bila na 200 metrov 16., Jošt Zakrajšek pa 19. na 1000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić hitra v kvalifikacijah na 200 metrov

admin | Pet, 25.08.2017

Tretji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem se je na tekmovališče podala le Špela Ponomarenko Janić. Veslala je v kvalifikacijah na 200 metrov in v svoji skupini zmagala ter brez težav napredovala v polfinale, ki bo na sporedu jutri.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman neposredno v finale na 500 metrov

admin | Čet, 24.08.2017

Evropski podprvakinji na 500-metrski razdalji Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta uspešno preskočili uvodno oviro svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem. V svoji kvalifikacijski skupini sta zmagali in neposredno napredovali v finale. Parakajakaš Dejan Fabčič je bil v finalu B na 200 metrov drugi, skupno enajsti. Maks Frančekin in Vid Debeljak sta se na 200 metrov uvrstila v finale B, Jošt Zakrajšek pa bo na 1000 metrov veslal v finalu C.

Parakajakaš Dejan Fabčič na svetovnem prvenstvu priveslal do finala B

admin | Sre, 23.08.2017

S preizkušnjami parakajakašev se je v čeških Račicah začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bo trajalo vse do nedelje. Slovenske barve je v parakajakaškem delu prvenstva zastopal Dejan Fabčič, ki je priveslal do finala B na 200 metrov.

Pred sprinterji na mirnih vodah le še vrhunec sezone – svetovno prvenstvo na Češkem

admin | Sre, 16.08.2017

Po izjemno uspešnem evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu z nestrpnostjo pričakujemo tudi vrhunec sezone - svetovno prvenstvo na Češkem -, ki se začne prihodnji teden. V Račicah bo nastopilo šest slovenskih reprezentantov – Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak, Maks Frančeškin in Dejan Fabčič.