Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Miha Fartek na Madžarskem do polfinala na 200m

admin | Pet, 28.07.2017

Po dnevu premora so mladi sprinterji na mirnih vodah nadaljevali z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Na 200-metrski razdalji se je izkazal Miha Fartek, ki se je uvrstil v sobotni polfinale. Bohinjski kajakaš je že v dopoldanskem prvem delu kvalifikacij v cilj priveslal kot najhitrejši tekmovalec svoje skupine in se tako zanesljivo uvrstil v drugo kvalifikacijsko fazo tekmovanja, ki je bila na sporedu popoldne. Tudi tu je dobro opravil svojo nalogo ter s časom 39.33 tudi zmagal v peti kvalifikacijski skupini. Na drugo mesto je s 45 stotinkami zaostanka priveslal Belorus Ilja Kazlovski, 50 stotink počasneje pa je v cilj priveslal Portugalec Iago Silva Bebiano. V soboto dopoldne Miho čaka nastop v polfinalu.

Na 200-metrski razdalji se je preizkusila tudi kajakašica Neja Vodopivec, a podobno kot na 500 metrov obstala v prvi fazi tekmovanja. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedla četrto mesto in žal ostala brez nadaljevanja tekmovanja. Najhitrejša kajakašica njene skupine je bila Danka Laura Pedersen Ljungholm, druga pa je bila Srbkinja Anastazija Bajuk. Vodilni kajakašici, ki sta tudi napredovali v naslednjo fazo, sta bili občutno hitrejši od tretjeuvrščene Estonke Aline Remme in četrtouvrščene Neje Vodopivec. Omenjeni tekmovalki sta namreč zaostali za več kot tri sekunde.

Sprinterja Markelj in Toplikar na MSP v Romuniji do finala B na 1000m

admin | Čet, 27.07.2017

S kvalifikacijami in polfinali na 1000 metrov se je v Romuniji danes začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan sta se na tekmovališče v Pitestiju podala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar, ki sta nastopila v kajakaškem dvojcu. Uvrstila sta se v sobotni finale B na 1000-metrski razdalji.

Miha Fartek šesti v Győru

admin | Sre, 26.07.2017

Sprinter na mirnih vodah Miha Fartek je danes veslal v finalu B na 500 metrov olimpijskega festivala evropske mladine (EYOF) in priveslal do končnega šestega mesta. Mladi kajakaš, ki je včeraj tako v prvi kot drugi fazi kvalifikacij zmagal v svoji predtekmovalni skupini je danes dopoldne veslal v polfinalu, kjer je v cilj priveslal kot četrti, kar je pomenilo, da bo popoldne veslal v finalu B. V zadnji fazi preizkušenj na 500-metrski razdalji je veslal štiri sekunde hitreje kot v polfinalu, kar mu je prineslo drugo mesto v finalu B, skupno pa šesto mesto na tej razdalji. Od njega je bil v finalu B hitrejši le Danec Frederik Arve Jepsen. V finalu A se je zmage veselil Nemec Moritz Willi Florstedt, pred Rusom Nikito Bizovom in Madžarom Markom Opavszkyim.

V petek bodo v Győru na sporedu kvalifikacije na 200 metrov, kjer bosta znova veslala oba slovenska mirnovodaša, ki sta odpotovala na Madžarsko – Neja Vodopivec med kajakašicami in Miha Fartek med kajakaši. Sprinterska tekmovanja se bodo zaključila v soboto, ko bodo na sporedu polfinalne in finalne tekme na 200 metrov.

...

Mirnovodaš Miha Fartek do polfinala EYOF

admin | Tor, 25.07.2017

Na Madžarskem ta teden poteka olimpijski festival evropske mladine (EYOF), v okviru katerega je svoje mesto med desetimi športi našel tudi sprint na mirnih vodah. Slovenske barve v Gyoru zastopata kajakašica Neja Vodopivec in kajakaš Miha Fartek, ki sta uvodni dan tekmovanj nastopila na 500-metrski razdalji.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman evropski podprvakinji v K2 500m, Špeli še bron na 200m

admin | Ned, 16.07.2017

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu poskrbeli za nov velik uspeh slovenskega kajakaštva. V finalu kajakaških dvojcev na 500 metrov sta zasedli drugo mesto in se veselili srebrne kolajne. Veselje se še niti ni dobro poleglo, ko je Špela že veslala v finalu na 200 metrov in tudi tam priveslala do kolajne, in sicer bronaste. Za še en odličen dosežek v Plovdivu je poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je priveslal do petega mesta na 5000-metrski razdalji, Simon Blažević in Rok Šmit pa sta bila v K2 500 metrov skupno 17.

Zakrajšek peti kajakaš Evrope, Špela Ponomarenko Janić do finala A tudi na 200m

admin | Sob, 15.07.2017

Tudi drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Bolgariji je slovenska ekipa lahko zadovoljna z izkupičkom. V finalu A kajakašev na 1000 metrov je bil Jošt Zakrajšek peti. V popoldanskih kvalifikacijah je Špela Ponomarenko Janić postavila tretji najboljši čas in se uvrstila neposredno v nedeljski finale A. Kajakaški dvojec Simon Blažević – Rok Šmit pa je na 200-metrski razdalji svoje nastope zaključil v polfinalu.

Na EP v Plovdivu uspešen začetek slovenskih sprinterjev

admin | Pet, 14.07.2017

V Plovdivu ta konec tedna poteka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Prvi tekmovalni dan so se slovenski predstavniki v Bolgariji zelo izkazali. Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta si priveslali finale A na 500 metrov med kajakaškimi dvojci, v finale A kajakašev na 1000 metrov je priveslal Jošt Zakrajšek, kajakaški dvojec Simon Blažević – Rok Šmit pa se je na 500-metrski razdalji uvrstil v finale B.