Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman najboljši športnici Primorske

admin | Pet, 05.01.2018

Po izjemni sezoni 2017, kolajnah na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala, sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman tudi ob izteku leta prejeli priznanje za svoje dosežke. Varovanki Stjepana Janića sta bili namreč izbrani za najboljši primorski športnici.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. V Kulturnem domu v Hrpeljah sta se glavne nagrade v ženski konkurenci veselili Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta glasovalce prepričali z izvrstnimi dosežki v sezoni 2017 – srebrom in bronom v kajakaškem dvojcu na evropskem in svetovnem prvenstvu, Špela pa še z dvema bronoma na omenjenih prvenstvih v posamični konkurenci ter zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Državna prvaka v morskem kajakaštvu sta Lea Prodan in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 25.11.2017

Koper je danes gostil tekmo državnega prvenstva v morskem kajakaštvu, na kateri se je približno 50 udeležencev pomerilo na progi med laguno Bernardin in Koprom. Na 16-kilometrski progi se je v ženski konkurenci najbolj izkazala mladinka Lea Prodan, članica KKK Žusterna, ki se je razveselila naslova državne prvakinje v absolutni konkurenci kot tudi med mladinkami. V moški konkurenci je slavil Jošt Zakrajšek. Najhitrejši mladinec je bil Urban Novak.

DP v morskem kajakaštvu to soboto

admin | Pon, 20.11.2017

Organizatorji odprtega državnega prvenstva v morskem kajakaštvu in tekmovanja v SUP-u obveščajo, da bo preizkušnja potekala v soboto, 25. novembra 2017, in sicer v smeri Portorož/laguna Bernardin – Koper. Tako so se odločili na podlagi vremenske napovedi za prihajajoči vikend.

Sestanek vodij ekip bo ob 9.30 v Kajak kanu klubu Žusterna, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje.

Podrobnosti so na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_DP_Morski_kajak_in_pokal_Mesta_Koper_2017_dN2u.pdf

KKK Čatež prvi državni prvak v dragon boatu

admin | Sob, 18.11.2017

V svetu že zelo priljubljena kajakaška disciplina 'zmajevega čolna', oziroma dragon boata, je potrkala tudi na slovenska vrata. Danes je Ljubljana namreč gostila prvo državno prvenstvo v tej disciplini, in sicer na Ljubljanici pri Prulskem mostu. Uvodnega prvenstva, ki je sicer potekalo ob zelo nizkih temperaturah, so se udeležili predstavniki KKK Čatež, KKK Krško, KK Simon, KKK Ljubljana, KK Soške elektrarne, pa tudi predstavniki SUP kluba. Šest ekip se je najprej pomerilo v vožnji na čas, katere rezultati so bili potrebni za določitev parov, ki so se nato pomerili v dvobojih na izpadanje. Na startu sta bili tudi mladinski ekipi KK Soške elektrarne in KK Simon, v absolutni konkurenci pa so se za premierni državni naslov pomerili predstavniki SUP kluba in KKK Čatež. Na koncu je slavila ekipa iz Čateža, drugo mesto so si priveslali predstavniki SUP kluba, tretji pa so bili člani KK Simon.

Jošt Zakrajšek znova najboljši na ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 21.10.2017

Na Ljubljanici je danes potekal 11. mednarodni kajakaški maraton, ki se ga je udeležilo prek 150 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije in Češke. Tako kot lani je tudi tokrat s preizkušnjo najbolje opravil sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek. Drugo mesto sta si delila Simon Oven in Maks Frančeškin.

Bled gostil DP v sprintu za mladince in mlajše kategorije

admin | Pon, 02.10.2017

Na Bledu je ta vikend potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije. Kako so se odrezali, si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2925

Mladi sprinterji na mirnih vodah tekmovali v Račicah

admin | Ned, 17.09.2017

Češke Račice, prizorišče letošnjega članskega svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki je slovenski ekipi prineslo ogromno veselja, so gostile tudi letošnjo izvedbo tekmovanja olimpijskih upov, preizkušnje za mlade sprinterje na mirnih vodah. Na Češkem so nastopili tudi naši predstavniki.

Rezultati so na voljo na tej povezavi.