Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić na SP v Račicah do izjemnega uspeha

admin | Sob, 26.08.2017

Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman imata letos vrhunsko sezono. Po srebru v kajakaškem dvojcu na 500 metrov na evropskem prvenstvu v Bolgariji, kolajni na tekmi svetovnega pokala v Szegedu, sta tudi na glavni tekmi sezone – svetovnem prvenstvu v čeških Račicah – poskrbeli za nov izjemen uspeh. V močnem finalu sta osvojili bron. Maks Frančeškin in Vid Debeljak sta bila na 200 metrov 16., Jošt Zakrajšek pa 19. na 1000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić hitra v kvalifikacijah na 200 metrov

admin | Pet, 25.08.2017

Tretji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem se je na tekmovališče podala le Špela Ponomarenko Janić. Veslala je v kvalifikacijah na 200 metrov in v svoji skupini zmagala ter brez težav napredovala v polfinale, ki bo na sporedu jutri.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman neposredno v finale na 500 metrov

admin | Čet, 24.08.2017

Evropski podprvakinji na 500-metrski razdalji Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta uspešno preskočili uvodno oviro svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem. V svoji kvalifikacijski skupini sta zmagali in neposredno napredovali v finale. Parakajakaš Dejan Fabčič je bil v finalu B na 200 metrov drugi, skupno enajsti. Maks Frančekin in Vid Debeljak sta se na 200 metrov uvrstila v finale B, Jošt Zakrajšek pa bo na 1000 metrov veslal v finalu C.

Parakajakaš Dejan Fabčič na svetovnem prvenstvu priveslal do finala B

admin | Sre, 23.08.2017

S preizkušnjami parakajakašev se je v čeških Račicah začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bo trajalo vse do nedelje. Slovenske barve je v parakajakaškem delu prvenstva zastopal Dejan Fabčič, ki je priveslal do finala B na 200 metrov.

Pred sprinterji na mirnih vodah le še vrhunec sezone – svetovno prvenstvo na Češkem

admin | Sre, 16.08.2017

Po izjemno uspešnem evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu z nestrpnostjo pričakujemo tudi vrhunec sezone - svetovno prvenstvo na Češkem -, ki se začne prihodnji teden. V Račicah bo nastopilo šest slovenskih reprezentantov – Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak, Maks Frančeškin in Dejan Fabčič.

Zgodilo se je pred enim letom ...

admin | Sre, 16.08.2017

Pred enim letom je Špela Ponomarenko Janić na OI v Riu de Janeiru v finalu A na 200m zasedla izvrstno četrto mesto.

Foto: Enrique Prendes Fernández

28. mednarodna regata Capris uspešno izpeljana

admin | Pon, 14.08.2017

Včeraj se je v Kopru odvila tradicionalna, že 28. mednarodna kajakaška regata Capris, ki jo je organiziral Kajakaški kanu klub Žusterna. 175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah, na 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice. Poleg petih slovenskih primorskih klubov ( treh ankaranskih - KKK Orka, KKK Adria Ankaran in KKK Ankaran, KKK Soške elektrarne z Mosta na Soči in domačega KKK Žusterna) so se tekme udeležili še: KKK Monfalcone in KKK Timavo iz Italije, klubi Elit, Bezdan in ŠD Bakovci iz Srbije, Sava Gradiška iz Republike Srbske (BiH) ter klub Trenčin s Slovaške.