Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Simon Blažević in Rok Šmit zadnji dan EP v Srbiji peta v K2 na 500 metrov

admin | Ned, 25.06.2017

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu se je za slovensko ekipo zaključilo s štirimi nastopi v finalu A, kjer so naši predstavniki osvojili peto, dve osmi in deveto mesto. Peta sta bila Simon Blažević in Rok Šmit v kajakaškem dvojcu do 23 let na 500-metrski razdalji, osmi mesti sta v konkurenci mladincev osvojila kajakašica Mia Medved in kajakaš Jan Markelj, deveta pa sta bila znova Blažević in Šmit, in sicer na 200 metrov.

Alan Apollonio 12. v Beogradu, do finala A na 200m dvojec Blažević – Šmit

admin | Sob, 24.06.2017

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Beogradu smo videli prve finalne preizkušnje. Najboljši mladi sprinterji in sprinterke so se danes potegovali za kolajne na 1000-metrski razdalji. V finalu B na tej razdalji je veslal Alan Apollonio in dosegel končno dvanajsto mesto. V popoldanskem delu sporeda sta se v finale A na 200 metrov uvrstila Simon Blažević in Rok Šmit, na isti razdalji pa so Mia Medved, Jan Markelj in Rok Šmit prišli v finale B.

Na EP v Beogradu za začetek trije nastopi v finalu A

admin | Pet, 23.06.2017

V Beogradu so drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane slovenski tekmovalci in tekmovalka nastopili zelo dobro. Mladinka Mia Medved si je na 500-metrski razdalji priveslala nastop v finalu A, to je na isti razdalji uspelo tudi mladincu Janu Marklju ter dvojcu Simon Blažević – Rok Šmit v konkurenci mlajših članov.

Sprinterji uspešno odprli evropsko prvenstvo v Beogradu

admin | Čet, 22.06.2017

V Beogradu ta konec tedna poteka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, kjer slovenske barve zastopajo Mia Medved, Jan Markelj, Alan Apollonio, Simon Blažević in Rok Šmit. Prvi dan prvenstva so bili uspešni, saj so vsi napredovali v naslednjo fazo tekmovanja.

Pred mladimi sprinterji na mirnih vodah je evropsko prvenstvo

admin | Sre, 21.06.2017

Danes se v Beogradu z otvoritvijo začenja evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V Srbiji bodo slovenske barve zastopali mladinka Mia Medved in mladinec Jan Markelj, med mlajšimi člani v kajaku bo veslal Alan Apollonio, v kajakaškem dvojcu do 23 let pa bosta moči združila Rok Šmit in Simon Blažević.

Na evropskem prvenstvu, na katerem bo sodelovalo več kot 860 tekmovalk in tekmovalcev iz 37 držav, bodo v četrtek najprej potekale kvalifikacije na 1000- in 500-metrski razdalji, v petek sledijo polfinala na 500 in 1000 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Prve kolajne bodo podelili v soboto, ko bodo na vrsti finalne preizkušnje na 1000 metrov. V soboto popoldne bodo potekali polfinalni boji na 200 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.

REZULTATI: http://europecanoeevents.com/live-results?gmt=2&gmt2=-120

Sprint na mirnih vodah tudi uradno del programa evropskih iger v Minsku

admin | Sob, 10.06.2017

Sprint na mirnih vodah bo – tako kot na prvih evropskih igrah v Bakuju – del programa tudi na drugih evropskih igrah, ki jih bo leta 2019 gostil Minsk. Evropske igre v Belorusiji bodo potekale med 21. in 30. junijem 2019. Sprinterska tekmovanja bodo potekala na znanem prizorišču, progi Zaslavl, ki je leta 2016 tudi gostila svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Po poročanju spletne strani Inside the games bodo tekmovanja v sprintu na mirnih vodah v okviru evropskih iger služila tudi kot olimpijske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Špela Ponomarenko Janić druga tudi na 200-metrski razdalji

admin | Ned, 04.06.2017

Beograd, 4. junija - Špela Ponomarenko Janič je na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu po sobotnem drugem mestu na 500 metrov danes osvojila srebro tudi na 200-metrski razdalji. V finalu A je bila od Ponomarenko Janićeve hitrejša le mlada Švedinja Linnea Stensils.