Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

V Sisku izbirna tekma v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 12.04.2018

Medtem ko se bodo divjevodaši ta vikend mudili na Kolpi bo nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v hrvaški Sisek, kjer bo v soboto potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Nastop v tej preizkušnji bo pomemben za vse slovenske tekmovalce v tej kajakaški disciplini, ki smo jo na najvišjem nivoju v letih 2014 in 2015 spremljali tudi v Bohinju, ki je gostil svetovni pokal in evropsko prvenstvo, saj bo tekmovanje v Sisku izbirna tekma za uvrstitev v slovensko ekipo.

Špela Ponomarenko Janić - Skrivnega recepta ni, potrebnega je veliko treninga in dela

admin | Čet, 22.02.2018

Polica Špele Ponomarenko Janić se brez dvoma šibi od vseh žlahtnih kovin, ki si jih je priveslala na največjih tekmah sezone. Pet kolajn s tekem svetovnega pokala, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter štiri kolajne s svetovnega in evropskega prvenstva si najverjetneje ne bi upal napovedati niti največji optimist. A Špeli je uspelo. Po odličnem četrtem mestu na olimpijskih igrah v Riu je pri 35-letih storila še korak naprej in poskrbela za doslej najuspešnejšo sezono.

Anja Osterman - Prostora za napredek je še veliko

admin | Tor, 13.02.2018

Primorska kajakašica Anja Osterman pri 24 letih ni novinka v kajakaških krogih, a letos je pod taktirko Stjepana Janića in ob boku naše najboljše kajakašice Špele Ponomarenko Janić vzcvetela ter se razvila v odlično tekmovalko. Tandemu, ki je poskrbel za največje slovenske uspehe sprinta na mirnih vodah, se je pridružila lani jeseni, prve sadove vloženega dela pa začela žeti že z uvodnimi tekmami. Na prvi tekmi svetovnega pokala je veslala v dveh finalih A na 200 in 500 metrov, kjer je bila obakrat peta, stoodstoten izkupiček pa je imela v dvojcu, kjer sta s Špelo v vseh nastopih osvojili kolajne.

Zakrajšek in Vega preizkušnjo v Argentini zaključila na četrtem mestu

admin | Pon, 15.01.2018

V Argentini se je zaključil mednarodni kajakaški maraton del Rio Negro, ki je v Južni Ameriki združil tako domače argentinske kajakaše kot tudi tekmovalce in tekmovalke iz tujine. Maratona se je tudi letos udeležil Jošt Zakrajšek, lanskoletni zmagovalec te preizkušnje. Skupaj s Špancem Kikom Vego sta v kajakaškem dvojcu poizkušala ponoviti lanski uspeh, a se jima je zalomilo predvsem v zadnji, odločilni etapi, kjer sta imela težave z opremo in kar 27 kilometrov veslala brez smernika. Po osmih dneh, sedmih etapah in skoraj 300 preveslanih kilometrih sta zasedla končno četrto mesto.

Jošt Zakrajšek tudi letos v Argentini

admin | Pon, 08.01.2018

Kajakaš Jošt Zakrajšek se te dni nahaja v Argentini, kjer tekmuje na sloviti mednarodni regati Rio Negro, ki od sodelujočih zahteva izjemno pripravljenost. V osmih dneh se namreč zvrsti sedem etap, udeleženci pa v tem času preveslajo približno 300 kilometrov. Tako kot lani je Zakrajšek tudi letos v kajakaškem dvojcu združil moči s Špancem Federicom Vego Suarezom. Slovensko-španska naveza je bila lani v Argentini najboljša.

Za tekmovalci sta že dve etapi. Po prvi etapi, dolgi približno 45 kilometrov, sta bila Zakrajšek in Vega uvrščena na četrto mesto, po drugi etapi pa sta s slabimi tremi minutami zaostanka za vodilnim dvojcem Franco Ivan Balboa – Dardo Balboa tretja.

Rezultate regate lahko najdete na uradni Facebook strani: https://www.facebook.com/RegataRN/

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman najboljši športnici Primorske

admin | Pet, 05.01.2018

Po izjemni sezoni 2017, kolajnah na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala, sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman tudi ob izteku leta prejeli priznanje za svoje dosežke. Varovanki Stjepana Janića sta bili namreč izbrani za najboljši primorski športnici.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. V Kulturnem domu v Hrpeljah sta se glavne nagrade v ženski konkurenci veselili Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta glasovalce prepričali z izvrstnimi dosežki v sezoni 2017 – srebrom in bronom v kajakaškem dvojcu na evropskem in svetovnem prvenstvu, Špela pa še z dvema bronoma na omenjenih prvenstvih v posamični konkurenci ter zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Državna prvaka v morskem kajakaštvu sta Lea Prodan in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 25.11.2017

Koper je danes gostil tekmo državnega prvenstva v morskem kajakaštvu, na kateri se je približno 50 udeležencev pomerilo na progi med laguno Bernardin in Koprom. Na 16-kilometrski progi se je v ženski konkurenci najbolj izkazala mladinka Lea Prodan, članica KKK Žusterna, ki se je razveselila naslova državne prvakinje v absolutni konkurenci kot tudi med mladinkami. V moški konkurenci je slavil Jošt Zakrajšek. Najhitrejši mladinec je bil Urban Novak.