Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Žusterna gostila 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah Capris 2017

admin | Ned, 13.08.2017

Kajakaški klub iz Žusterne je gostil 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah 'Capris 2017', ki je privabila tako tekmovalce iz slovenskih obalnih klubov, kot tudi predstavnike iz tujine. Med drugim so se na slovenski obali, med Žusterno in ustjem Badaševice, preizkusili tekmovalci in tekmovalke iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovaške. Izkazali so se tako predstavniki domačega kluba iz Žusterne, kot tudi Orke, Ankarana in Adrie. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na 500- in 1500-metrski razdalji, nastopali pa so vsi, od najmlajših cicibanov, pa vse do veteranov.

Mia Medved peta mladinka sveta

admin | Ned, 30.07.2017

Z nastopom Mie Medved v finalu A na 500 metrov v konkurenci mladink so se zaključili slovenski nastopi na letošnjem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Romuniji. V Pitestiju je mlada primorska kajakašica poskrbela za še en odličnem dosežek na 500-metrski razdalji, saj je zasedla peto mesto. Že prej je veslala na 200 metrov in bila 12. Na dvanajsto mesto na 200-metrski tekmi se je uvrstil tudi Matej Toplikar, Jan Markelj pa je na 500 metrov dosegel 15. čas v konkurenci mladincev.

Miha Fartek v Győru četrti na 200m

admin | Sob, 29.07.2017

Sprinterji na mirnih vodah so s polfinali in finali na 200 metrov danes zaključili z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Izkazal se je mladi slovenski kajakaš Miha Fartek, ki se je z drugim časom svoje polfinalne skupine uvrstil v popoldanski finale. Od njega je bil v polfinalni skupini hitrejši le Slovak Martin Hvojnik. Miha Fartek, član bohinjskega kajakaškega kluba, je v finalni preizkušnji kajakašev na 200 metrov ciljno linijo prečkal kot četrti, z minimalnim zaostankom za tretjeuvrščenim Slovakom Martinom Hvojnikom. Zmage se je veselil Madžar Kristof Domonkos Keresztes, drugi pa je bil Rus Nikita Bizov. Vsi tekmovalci so v cilj priveslali v razmiku pol sekunde.

Jan Markelj in Matej Toplikar 11. v K2 1000m MSP v Romuniji

admin | Sob, 29.07.2017

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Pitestiju so podelili prve kolajne. Slovenski predstavniki danes še niso bili v boju zanje, finale A na 500 metrov Mio Medved namreč čaka jutri, sta se pa na 1000-metrski razdalji v finalu B izkazala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar. V konkurenci kajakaških dvojcev sta namreč zasedla končno enajsto mesto. Popoldne sta si Mia Medved in Matej Toplikar priveslala finale B na 200 metrov.

Mia Medved v Romuniji priveslala do finala A na 500m

admin | Pet, 28.07.2017

V romunskem Pitestiju se je s 500- in 200-metrskimi preizkušnjami nadaljevalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na 500-metrski razdalji se je izkazala Mia Medved, ki si je zagotovila nastop v finalu A, na isti razdalji pa se je Jan Markelj uvrstil v finale B. Medvedova in Matej Toplikar sta popoldne priveslala še do polfinala na 200 metrov.

Miha Fartek na Madžarskem do polfinala na 200m

admin | Pet, 28.07.2017

Po dnevu premora so mladi sprinterji na mirnih vodah nadaljevali z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Na 200-metrski razdalji se je izkazal Miha Fartek, ki se je uvrstil v sobotni polfinale. Bohinjski kajakaš je že v dopoldanskem prvem delu kvalifikacij v cilj priveslal kot najhitrejši tekmovalec svoje skupine in se tako zanesljivo uvrstil v drugo kvalifikacijsko fazo tekmovanja, ki je bila na sporedu popoldne. Tudi tu je dobro opravil svojo nalogo ter s časom 39.33 tudi zmagal v peti kvalifikacijski skupini. Na drugo mesto je s 45 stotinkami zaostanka priveslal Belorus Ilja Kazlovski, 50 stotink počasneje pa je v cilj priveslal Portugalec Iago Silva Bebiano. V soboto dopoldne Miho čaka nastop v polfinalu.

Na 200-metrski razdalji se je preizkusila tudi kajakašica Neja Vodopivec, a podobno kot na 500 metrov obstala v prvi fazi tekmovanja. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedla četrto mesto in žal ostala brez nadaljevanja tekmovanja. Najhitrejša kajakašica njene skupine je bila Danka Laura Pedersen Ljungholm, druga pa je bila Srbkinja Anastazija Bajuk. Vodilni kajakašici, ki sta tudi napredovali v naslednjo fazo, sta bili občutno hitrejši od tretjeuvrščene Estonke Aline Remme in četrtouvrščene Neje Vodopivec. Omenjeni tekmovalki sta namreč zaostali za več kot tri sekunde.

Sprinterja Markelj in Toplikar na MSP v Romuniji do finala B na 1000m

admin | Čet, 27.07.2017

S kvalifikacijami in polfinali na 1000 metrov se je v Romuniji danes začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan sta se na tekmovališče v Pitestiju podala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar, ki sta nastopila v kajakaškem dvojcu. Uvrstila sta se v sobotni finale B na 1000-metrski razdalji.