Jan 2021

Kategorija Novice Mirne vode

Na izbirnih tekmah v Zagrebu še šest končnih odločitev

admin | Ned, 22.04.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili še z drugim tekmovalnim dnem izbirnih tekem, ki so potekale na zagrebškem Jarunu. V nedeljo je bilo izvedenih šest končnih odločitev, in sicer na 200- in 500-metrskih razdaljah.

Sprinterji opravili s prvim dnem izbirnih tekem

admin | Sob, 21.04.2018

Na zagrebškem Jarunu ta konec tedna potekajo izbirne tekme v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan preizkušenj so bile na sporedu kvalifikacijske tekme, pa tudi nekaj končnih odločitev, preostanek sledi v nedeljo. V moškem finalu članov na 1000 metrov je po pričakovanjih zmagal Jošt Zakrajšek, na drugo mesto je priveslal Alan Apollonio, na tretje pa Simon Oven. Na isti razdalji so tekmovali tudi mladinci, kjer je najhitreje v cilj priveslal Jan Markelj, za njim pa sta ciljno linijo prečkala Tit Faletič in Filip Toplikar. Preostale tri končne odločitve so bile v ženski konkurenci. Med članicami na 500 metrov je bila najhitrejša Anja Osterman, druga je bila Mia Medved, tretja pa Szilvia Kollo. Mladinke so že opravile z nastopi na 500 in 1000 metrov. Vrsti red je bil na obeh razdaljah enak. Zmagala je Taja Smukavec, druga je bila Neja Vodopivec, tretja pa Romina Mihalič.

Mednarodna regata Adria 2018 ima nov datum

admin | Tor, 17.04.2018

Obveščamo vas, da bo tradicionalna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Adria 2018' v Ankaranu potekala v nedeljo, 16. septembra 2018.  Nov datum je že vnesen v koledar Kajakaške zveze Slovenije, ki je na voljo na: http://www.kajak-zveza.si/moduli/vsebina/koledar-dogodkov

V Sisku v akciji kajakaški maratonci

admin | Sob, 14.04.2018

Medtem ko so se divjevodaši za čim boljše uvrstitve potegovali na Kolpi, je nekaj slovenskih sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v Sisek, kjer je potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Na podlagi časov, doseženih na tekmovanju, bodo namreč odločali o članih slovenske ekipe v kajakaškem maratonu.

V Sisku izbirna tekma v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 12.04.2018

Medtem ko se bodo divjevodaši ta vikend mudili na Kolpi bo nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v hrvaški Sisek, kjer bo v soboto potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Nastop v tej preizkušnji bo pomemben za vse slovenske tekmovalce v tej kajakaški disciplini, ki smo jo na najvišjem nivoju v letih 2014 in 2015 spremljali tudi v Bohinju, ki je gostil svetovni pokal in evropsko prvenstvo, saj bo tekmovanje v Sisku izbirna tekma za uvrstitev v slovensko ekipo.

Špela Ponomarenko Janić - Skrivnega recepta ni, potrebnega je veliko treninga in dela

admin | Čet, 22.02.2018

Polica Špele Ponomarenko Janić se brez dvoma šibi od vseh žlahtnih kovin, ki si jih je priveslala na največjih tekmah sezone. Pet kolajn s tekem svetovnega pokala, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter štiri kolajne s svetovnega in evropskega prvenstva si najverjetneje ne bi upal napovedati niti največji optimist. A Špeli je uspelo. Po odličnem četrtem mestu na olimpijskih igrah v Riu je pri 35-letih storila še korak naprej in poskrbela za doslej najuspešnejšo sezono.

Anja Osterman - Prostora za napredek je še veliko

admin | Tor, 13.02.2018

Primorska kajakašica Anja Osterman pri 24 letih ni novinka v kajakaških krogih, a letos je pod taktirko Stjepana Janića in ob boku naše najboljše kajakašice Špele Ponomarenko Janić vzcvetela ter se razvila v odlično tekmovalko. Tandemu, ki je poskrbel za največje slovenske uspehe sprinta na mirnih vodah, se je pridružila lani jeseni, prve sadove vloženega dela pa začela žeti že z uvodnimi tekmami. Na prvi tekmi svetovnega pokala je veslala v dveh finalih A na 200 in 500 metrov, kjer je bila obakrat peta, stoodstoten izkupiček pa je imela v dvojcu, kjer sta s Špelo v vseh nastopih osvojili kolajne.

Eva Terčelj
Luka Božič