Jun 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman neposredno v finale na 500 metrov

admin | Čet, 24.08.2017

Evropski podprvakinji na 500-metrski razdalji Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta uspešno preskočili uvodno oviro svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Češkem. V svoji kvalifikacijski skupini sta zmagali in neposredno napredovali v finale. Parakajakaš Dejan Fabčič je bil v finalu B na 200 metrov drugi, skupno enajsti. Maks Frančekin in Vid Debeljak sta se na 200 metrov uvrstila v finale B, Jošt Zakrajšek pa bo na 1000 metrov veslal v finalu C.

Parakajakaš Dejan Fabčič na svetovnem prvenstvu priveslal do finala B

admin | Sre, 23.08.2017

S preizkušnjami parakajakašev se je v čeških Račicah začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, ki bo trajalo vse do nedelje. Slovenske barve je v parakajakaškem delu prvenstva zastopal Dejan Fabčič, ki je priveslal do finala B na 200 metrov.

Pred sprinterji na mirnih vodah le še vrhunec sezone – svetovno prvenstvo na Češkem

admin | Sre, 16.08.2017

Po izjemno uspešnem evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu z nestrpnostjo pričakujemo tudi vrhunec sezone - svetovno prvenstvo na Češkem -, ki se začne prihodnji teden. V Račicah bo nastopilo šest slovenskih reprezentantov – Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak, Maks Frančeškin in Dejan Fabčič.

Zgodilo se je pred enim letom ...

admin | Sre, 16.08.2017

Pred enim letom je Špela Ponomarenko Janić na OI v Riu de Janeiru v finalu A na 200m zasedla izvrstno četrto mesto.

Foto: Enrique Prendes Fernández

28. mednarodna regata Capris uspešno izpeljana

admin | Pon, 14.08.2017

Včeraj se je v Kopru odvila tradicionalna, že 28. mednarodna kajakaška regata Capris, ki jo je organiziral Kajakaški kanu klub Žusterna. 175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah, na 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice. Poleg petih slovenskih primorskih klubov ( treh ankaranskih - KKK Orka, KKK Adria Ankaran in KKK Ankaran, KKK Soške elektrarne z Mosta na Soči in domačega KKK Žusterna) so se tekme udeležili še: KKK Monfalcone in KKK Timavo iz Italije, klubi Elit, Bezdan in ŠD Bakovci iz Srbije, Sava Gradiška iz Republike Srbske (BiH) ter klub Trenčin s Slovaške.

Žusterna gostila 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah Capris 2017

admin | Ned, 13.08.2017

Kajakaški klub iz Žusterne je gostil 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah 'Capris 2017', ki je privabila tako tekmovalce iz slovenskih obalnih klubov, kot tudi predstavnike iz tujine. Med drugim so se na slovenski obali, med Žusterno in ustjem Badaševice, preizkusili tekmovalci in tekmovalke iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovaške. Izkazali so se tako predstavniki domačega kluba iz Žusterne, kot tudi Orke, Ankarana in Adrie. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na 500- in 1500-metrski razdalji, nastopali pa so vsi, od najmlajših cicibanov, pa vse do veteranov.

Mia Medved peta mladinka sveta

admin | Ned, 30.07.2017

Z nastopom Mie Medved v finalu A na 500 metrov v konkurenci mladink so se zaključili slovenski nastopi na letošnjem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Romuniji. V Pitestiju je mlada primorska kajakašica poskrbela za še en odličnem dosežek na 500-metrski razdalji, saj je zasedla peto mesto. Že prej je veslala na 200 metrov in bila 12. Na dvanajsto mesto na 200-metrski tekmi se je uvrstil tudi Matej Toplikar, Jan Markelj pa je na 500 metrov dosegel 15. čas v konkurenci mladincev.

Eva Terčelj
Luka Božič