Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Miha Fartek v Győru četrti na 200m

admin | Sob, 29.07.2017

Sprinterji na mirnih vodah so s polfinali in finali na 200 metrov danes zaključili z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Izkazal se je mladi slovenski kajakaš Miha Fartek, ki se je z drugim časom svoje polfinalne skupine uvrstil v popoldanski finale. Od njega je bil v polfinalni skupini hitrejši le Slovak Martin Hvojnik. Miha Fartek, član bohinjskega kajakaškega kluba, je v finalni preizkušnji kajakašev na 200 metrov ciljno linijo prečkal kot četrti, z minimalnim zaostankom za tretjeuvrščenim Slovakom Martinom Hvojnikom. Zmage se je veselil Madžar Kristof Domonkos Keresztes, drugi pa je bil Rus Nikita Bizov. Vsi tekmovalci so v cilj priveslali v razmiku pol sekunde.

Jan Markelj in Matej Toplikar 11. v K2 1000m MSP v Romuniji

admin | Sob, 29.07.2017

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Pitestiju so podelili prve kolajne. Slovenski predstavniki danes še niso bili v boju zanje, finale A na 500 metrov Mio Medved namreč čaka jutri, sta se pa na 1000-metrski razdalji v finalu B izkazala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar. V konkurenci kajakaških dvojcev sta namreč zasedla končno enajsto mesto. Popoldne sta si Mia Medved in Matej Toplikar priveslala finale B na 200 metrov.

Mia Medved v Romuniji priveslala do finala A na 500m

admin | Pet, 28.07.2017

V romunskem Pitestiju se je s 500- in 200-metrskimi preizkušnjami nadaljevalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na 500-metrski razdalji se je izkazala Mia Medved, ki si je zagotovila nastop v finalu A, na isti razdalji pa se je Jan Markelj uvrstil v finale B. Medvedova in Matej Toplikar sta popoldne priveslala še do polfinala na 200 metrov.

Miha Fartek na Madžarskem do polfinala na 200m

admin | Pet, 28.07.2017

Po dnevu premora so mladi sprinterji na mirnih vodah nadaljevali z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Na 200-metrski razdalji se je izkazal Miha Fartek, ki se je uvrstil v sobotni polfinale. Bohinjski kajakaš je že v dopoldanskem prvem delu kvalifikacij v cilj priveslal kot najhitrejši tekmovalec svoje skupine in se tako zanesljivo uvrstil v drugo kvalifikacijsko fazo tekmovanja, ki je bila na sporedu popoldne. Tudi tu je dobro opravil svojo nalogo ter s časom 39.33 tudi zmagal v peti kvalifikacijski skupini. Na drugo mesto je s 45 stotinkami zaostanka priveslal Belorus Ilja Kazlovski, 50 stotink počasneje pa je v cilj priveslal Portugalec Iago Silva Bebiano. V soboto dopoldne Miho čaka nastop v polfinalu.

Na 200-metrski razdalji se je preizkusila tudi kajakašica Neja Vodopivec, a podobno kot na 500 metrov obstala v prvi fazi tekmovanja. V svoji kvalifikacijski skupini je zasedla četrto mesto in žal ostala brez nadaljevanja tekmovanja. Najhitrejša kajakašica njene skupine je bila Danka Laura Pedersen Ljungholm, druga pa je bila Srbkinja Anastazija Bajuk. Vodilni kajakašici, ki sta tudi napredovali v naslednjo fazo, sta bili občutno hitrejši od tretjeuvrščene Estonke Aline Remme in četrtouvrščene Neje Vodopivec. Omenjeni tekmovalki sta namreč zaostali za več kot tri sekunde.

Sprinterja Markelj in Toplikar na MSP v Romuniji do finala B na 1000m

admin | Čet, 27.07.2017

S kvalifikacijami in polfinali na 1000 metrov se je v Romuniji danes začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Uvodni dan sta se na tekmovališče v Pitestiju podala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar, ki sta nastopila v kajakaškem dvojcu. Uvrstila sta se v sobotni finale B na 1000-metrski razdalji.

Miha Fartek šesti v Győru

admin | Sre, 26.07.2017

Sprinter na mirnih vodah Miha Fartek je danes veslal v finalu B na 500 metrov olimpijskega festivala evropske mladine (EYOF) in priveslal do končnega šestega mesta. Mladi kajakaš, ki je včeraj tako v prvi kot drugi fazi kvalifikacij zmagal v svoji predtekmovalni skupini je danes dopoldne veslal v polfinalu, kjer je v cilj priveslal kot četrti, kar je pomenilo, da bo popoldne veslal v finalu B. V zadnji fazi preizkušenj na 500-metrski razdalji je veslal štiri sekunde hitreje kot v polfinalu, kar mu je prineslo drugo mesto v finalu B, skupno pa šesto mesto na tej razdalji. Od njega je bil v finalu B hitrejši le Danec Frederik Arve Jepsen. V finalu A se je zmage veselil Nemec Moritz Willi Florstedt, pred Rusom Nikito Bizovom in Madžarom Markom Opavszkyim.

V petek bodo v Győru na sporedu kvalifikacije na 200 metrov, kjer bosta znova veslala oba slovenska mirnovodaša, ki sta odpotovala na Madžarsko – Neja Vodopivec med kajakašicami in Miha Fartek med kajakaši. Sprinterska tekmovanja se bodo zaključila v soboto, ko bodo na sporedu polfinalne in finalne tekme na 200 metrov.

...

Mirnovodaš Miha Fartek do polfinala EYOF

admin | Tor, 25.07.2017

Na Madžarskem ta teden poteka olimpijski festival evropske mladine (EYOF), v okviru katerega je svoje mesto med desetimi športi našel tudi sprint na mirnih vodah. Slovenske barve v Gyoru zastopata kajakašica Neja Vodopivec in kajakaš Miha Fartek, ki sta uvodni dan tekmovanj nastopila na 500-metrski razdalji.