Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji v zimskem obdobju razkropljeni po svetu

admin | Sre, 29.03.2017

Medtem ko je slovenska slalomska ekipa zimski trening opravila v francoskem Pauju, ki bo letos gostil svetovno prvenstvo, nekateri pa še dodaten sklop priprav v Združenih arabskih emiratih, so bili sprinterji na mirnih vodah razkropljeni po vsem svetu. Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić počasi zaključuje priprave v Avstraliji, Tilen Vidovič se je odpravil v Španijo, Jošt Zakrajšek je treniral na več lokacijah, večina sprinterjev pa je bila na skupnih pripravah na Hrvaškem.

Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica Kopra

admin | Čet, 09.03.2017

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić, ki se na novo sezono trenutno pripravlja v Avstraliji, je bila na podelitvi Športnik leta v koprski Bonifiki izbrana za najboljšo športnico v mestni občini Koper. Naziv ni presenečenje, saj je članica kajakaškega kluba Žusterna na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru priveslala do odličnega četrtega mesta, ob tem pa sezono končala na stopničkah v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Tilen Vidovič med najboljšimi športniki MO Ptuj

admin | Sob, 11.02.2017

Sprinter na mirnih vodah Tilen Vidovič je na prireditvi Športnik leta 2016 v Mestni občini Ptuj prejel priznanje za športne dosežke v preteklem koledarskem letu. Vidovič, ki je nastopil tako v dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah 2016 ter na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu kot kasneje na evropskem in svetovnem prvenstvu za mlajše člane, je v kategoriji najboljših športnikov zasedel drugo mesto. Čestitke!

Jošt Zakrajšek združil moči s Špancem in zmagal v Argentini

admin | Ned, 15.01.2017

Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se v teh dneh mudi v Argentini, kjer je tekmoval na znanem kajakaškem maratonu Rio Negro, ki so se ga udeležili tudi mnogi drugi sprinterji in sprinterke na mirnih vodah, vključno z dobitniki kolajn na največjih tekmovanjih. Član tacenskega kluba je na 41. maratonu Rio Negro nastopil v kajakaškem dvojcu, kjer je združil moči s Špancem Federicom Vego. Slovensko-španska naveza je s približno 300-kilometrsko preizkušnjo opravila odlično in se na koncu veselila zmage.

Vabljeni k branju strokovnega članka (sprint na mirnih vodah)

admin | Ned, 11.12.2016

Spodnji članek je majhen vpogled v delo Andrea Paceja (Inštitut za medicino in športno znanost pri italijanskem olimpijskem komiteju, Rim). Pace je bivši kajakaš, kajakaški trener 3 in fizik z diplomo iz hidrodinamike. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi italijanskimi vrhunskimi kajakaši in drugimi športniki. Ker mi je v zadnjih letih dovolil vpogled v njegovo obsežno in zelo zanimivo delo na področju biomehanike zaveslaja, učinkovitosti in metod treninga, vem, da je njegovo delo še veliko širše kot pričujoči članek.

Koper gostil državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekmo v SUP-u

admin | Sob, 26.11.2016

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu in mednarodni tekmi v veslanju stoje (SUP) za Pokal Kopra. 16-kilometrska preizkušnja je potekala med Bernardinom in koprskim mestnim kopališčem.

DP v morskem kajakaštvu in pokal Kopra to soboto

admin | Pon, 21.11.2016

Znan je datum izvedbe državnega prvenstva v morskem kajakaštvu in tekme za pokal Kopra. Preizkušnja bo potekala v soboto, 26. novembra 2016. Prijave so še možne. Upamo, da se bomo zbrali v čim večjem številu. Vabljeni!!

Več podrobnosti je na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_Koper_morski_kajak_DP_2016_in_pokal_mesta_Koper_bKee.pdf