Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Pred sprinterji na mirnih vodah le še vrhunec sezone – svetovno prvenstvo na Češkem

admin | Sre, 16.08.2017

Po izjemno uspešnem evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu z nestrpnostjo pričakujemo tudi vrhunec sezone - svetovno prvenstvo na Češkem -, ki se začne prihodnji teden. V Račicah bo nastopilo šest slovenskih reprezentantov – Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak, Maks Frančeškin in Dejan Fabčič.

Zgodilo se je pred enim letom ...

admin | Sre, 16.08.2017

Pred enim letom je Špela Ponomarenko Janić na OI v Riu de Janeiru v finalu A na 200m zasedla izvrstno četrto mesto.

Foto: Enrique Prendes Fernández

28. mednarodna regata Capris uspešno izpeljana

admin | Pon, 14.08.2017

Včeraj se je v Kopru odvila tradicionalna, že 28. mednarodna kajakaška regata Capris, ki jo je organiziral Kajakaški kanu klub Žusterna. 175 tekmovalcev iz petih držav se je v sedmih kategorijah med seboj pomerilo na dveh razdaljah, na 500 m in 1.500 m med kopališčem Žusterna in ustjem Badaševice. Poleg petih slovenskih primorskih klubov ( treh ankaranskih - KKK Orka, KKK Adria Ankaran in KKK Ankaran, KKK Soške elektrarne z Mosta na Soči in domačega KKK Žusterna) so se tekme udeležili še: KKK Monfalcone in KKK Timavo iz Italije, klubi Elit, Bezdan in ŠD Bakovci iz Srbije, Sava Gradiška iz Republike Srbske (BiH) ter klub Trenčin s Slovaške.

Žusterna gostila 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah Capris 2017

admin | Ned, 13.08.2017

Kajakaški klub iz Žusterne je gostil 28. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah 'Capris 2017', ki je privabila tako tekmovalce iz slovenskih obalnih klubov, kot tudi predstavnike iz tujine. Med drugim so se na slovenski obali, med Žusterno in ustjem Badaševice, preizkusili tekmovalci in tekmovalke iz Italije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Slovaške. Izkazali so se tako predstavniki domačega kluba iz Žusterne, kot tudi Orke, Ankarana in Adrie. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na 500- in 1500-metrski razdalji, nastopali pa so vsi, od najmlajših cicibanov, pa vse do veteranov.

Mia Medved peta mladinka sveta

admin | Ned, 30.07.2017

Z nastopom Mie Medved v finalu A na 500 metrov v konkurenci mladink so se zaključili slovenski nastopi na letošnjem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Romuniji. V Pitestiju je mlada primorska kajakašica poskrbela za še en odličnem dosežek na 500-metrski razdalji, saj je zasedla peto mesto. Že prej je veslala na 200 metrov in bila 12. Na dvanajsto mesto na 200-metrski tekmi se je uvrstil tudi Matej Toplikar, Jan Markelj pa je na 500 metrov dosegel 15. čas v konkurenci mladincev.

Miha Fartek v Győru četrti na 200m

admin | Sob, 29.07.2017

Sprinterji na mirnih vodah so s polfinali in finali na 200 metrov danes zaključili z nastopi na olimpijskem festivalu evropske mladine (EYOF) v Győru. Izkazal se je mladi slovenski kajakaš Miha Fartek, ki se je z drugim časom svoje polfinalne skupine uvrstil v popoldanski finale. Od njega je bil v polfinalni skupini hitrejši le Slovak Martin Hvojnik. Miha Fartek, član bohinjskega kajakaškega kluba, je v finalni preizkušnji kajakašev na 200 metrov ciljno linijo prečkal kot četrti, z minimalnim zaostankom za tretjeuvrščenim Slovakom Martinom Hvojnikom. Zmage se je veselil Madžar Kristof Domonkos Keresztes, drugi pa je bil Rus Nikita Bizov. Vsi tekmovalci so v cilj priveslali v razmiku pol sekunde.

Jan Markelj in Matej Toplikar 11. v K2 1000m MSP v Romuniji

admin | Sob, 29.07.2017

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Pitestiju so podelili prve kolajne. Slovenski predstavniki danes še niso bili v boju zanje, finale A na 500 metrov Mio Medved namreč čaka jutri, sta se pa na 1000-metrski razdalji v finalu B izkazala mladinca Jan Markelj in Matej Toplikar. V konkurenci kajakaških dvojcev sta namreč zasedla končno enajsto mesto. Popoldne sta si Mia Medved in Matej Toplikar priveslala finale B na 200 metrov.