Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Jošt Zakrajšek s španskim kolegom do drugega mesta v Franciji

admin | Ned, 13.11.2016

V Franciji je potekal zelo znan kajakaški maraton des Gorges de l'Ardèche, ki je imel tudi nekaj slovenskega pridiha. Jošt Zakrajšek je združil moči s španskim tekmovalcem Kikom Vego, s katerim se je maratona udeležil v kajakaškem dvojcu. Slovensko-španska naveza je bila zelo uspešna, saj sta Zakrajšek in Vega s časom 1:40:32 priveslala na drugo mesto, zaostala pa le za francoskim dvojcem, v katerem sta veslala Rémi Pete in Cyrille Carré. Zmagovalca sta za 32-kilometrsko preizkušnjo potrebovala uro, 39 minut in 15 sekund. Tudi tretje mesto je ostalo v Franciji. Priveslala sta si ga Lucas in Urban. V konkurenci kajakašev je veslal Simon Oven in med skoraj 300 tekmovalci v tej kategoriji zasedel 70. mesto. Najhitrejši kajakaš je bil Nemec Andreas Heilinger, drugi je bil Španec Guillermo Fidalgo de Leon, tretji pa še en Francoz Yannick Laousse.

Vsi rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/MaratonArdeche2016_q7rf.pdf

»Če grem na tekmovanje, si želim domov prinesti medaljo ali pokal«

admin | Sre, 26.10.2016

Dejan Fabčič je invalid. Ne more premikati sklepov na nogah (kolena in gležnji). Je športnik in se ukvarja s kajakaštvom. Letos je Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah v Riu. Ima dve hčerki  in ženo ter živi v Podnanosu. Star je 39 let.

Jošt Zakrajšek zmagovalec ljubljanskega kajakaškega maratona

admin | Sob, 22.10.2016

Na Ljubljanici je potekal jubilejni deseti ljubljanski kajakaški maraton, ki je kljub izjemno nizkim temperaturam privabil prek sto udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki so nastopili na tem kajakaškem dogodku. Z maratonsko preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v sprinterskem čolnu, na drugo mesto pa se je uvrstil Simon Oven, ki je tekmoval v spustaškem čolnu.

Udeleženci veslanja za dober namen skupaj preveslali 1177 kilometrov

admin | Tor, 27.09.2016

Akcija Veslamo za dober namen je letos pritegnila 72 udeležencev, ki so v soboto in nedeljo veslali na Ljubljanici. Start in cilj akcije je bil na Livadi, udeleženci pa so veslali na krožni progi med Livado in mostom pri Ambroževem trgu, kar je pomenilo, da je bil krog dolg 5,5 kilometra. Letos je spust potekal v dveh delih, v soboto med 15. in 21. uro, v nedeljo pa med 9. in 15.

Udeleženci so skupaj preveslali 214 krogov oziroma 1177 kilometrov, najbolj vztrajni pa so bili Bojan Lenart, Robert Velušček ter Franci in Marjana Rojnik. Vsak izmed njih je namreč preveslal 14 krogov oziroma 77 kilometrov.

Izkupiček letošnjih prijavnin bo namenjen sofinanciranju operacije Lane Beranič, ki ji slovenski kirurgi ne morejo pomagati z operacijo stopal, zato mora na operacijo v ZDA.

Foto: Anton Simonič

Za konec »Olimpijskih upov« Matej Toplikar šesti v Szegedu

admin | Ned, 25.09.2016

Mladi slovenski sprinterji na mirnih vodah so sklenili svoje nastope na zelo močni mednarodni regati »Olimpijski upi« v Szegedu, kjer so tekmovali predstavniki več kot 30 držav s štirih celin. Zadnji dan so bile na sporedu preizkušnje na 500 metrov (vse tri faze tekmovanja: kvalifikacije, polfinale in finale), kjer si je nastop v finalu A priveslal kajakaš Matej Toplikar. V starostni skupini kajakašev, rojenih leta 1999, je bil šesti.

Mia Medved in Taja Smukavec sedmi v Szegedu

admin | Sob, 24.09.2016

Drugi dan mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi« sta v finalu na 1000 metrov veslali Mia Medved in Taja Smukavec. Slovenski kajakašici sta v konkurenci kajakaških dvojcev zasedli sedmo mesto. To je bil tudi edini slovenski nastop v finalu A drugega tekmovalnega dne na Madžarskem.

Prvi dan sprinterske regate v Szegedu trije finalni nastopi

admin | Pet, 23.09.2016

Mladi sprinterji na mirnih vodah se ta konec tedna mudijo na Madžarskem, kjer poteka zelo močna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi«. Prvi tekmovalni dan so potekale preizkušnje na 200 metrov. Slovenski predstavniki so veslali v treh finalih. Matej Toplikar je bil peti, Luka Drol in Jan Markelj sta bil osma, Mia Medved in Taja Smukavec pa sta bili deveti.