Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Ponomarenko Janićeva druga v Beogradu

admin | Sob, 03.06.2017

Beograd, 3. junija (STA) - Špela Ponomarenko Janič je na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu osvojila drugo mesto v kajaku na 500 metrov. V finalu A je bila od Ponomarenko Janićeve hitrejša le Belorusinja Volha Hudženka.

Špela Ponomarenko Janić prva v polfinalu v Beogradu

admin | Pet, 02.06.2017

Beograd, 2. junija (STA) - Špela Ponomarenko Janić je bila najhitrejša v polfinalu tekme za svetovni pokal v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu. Vse tekmice je ugnala v kajaku na 500 m in se uvrstila v sobotni finale A, Anja Osterman, druga Slovenka, pa je bila 16. in bo nastopila v finalu B. Obe čaka še tudi polfinale na 200 m.

V polfinalu kajakašev bo na 200 m nastopil Tilen Vidovič, na 500 m pa bosta tekmovala Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio.

Jošt Zakrajšek je bil v kvalifikacijah četrti v kajaku na 1000 m, Alan Apollonio pa 16.; Zakrajšek je bil nato v polfinalu 13. in bo nastopil v sobotnem finalu B. Prav tako v kvalifikacijah je bila Anja Osterman peta na 500 m in sedma na 200 m, Špela Ponomarenko Janić pa 14. na 500 m in druga na 200 m.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v Szegedu do brona v K2 500m

admin | Ned, 28.05.2017

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v Szegedu v disciplini K2 500m, kjer je bila prisotna izjemno močna mednarodna konkurenca, zasedli tretje mesto! In to na sploh prvi tekmi, na kateri sta se preizkusili v skupnem kajakaškem dvojcu.

Mia Medved zmagala na Slovaškem

admin | Sob, 27.05.2017

Pestro je bilo tudi na Slovaškem, kjer poteka močna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah za tekmovalce in tekmovalke, mlajše od 23 let. V Pieštanih tekmujejo tudi slovenski predstavniki, med katerimi se je danes izkazala Mia Medved, ki je zmagala v konkurenci mladink na 500 metrov. Med kajakaškimi dvojci do 23 let sta Simon Blaževič in Rok Šmit na 500-metrski razdalji zasedla drugo mesto.

Vse rezultate lahko najdete na: http://regatta.canoe.sk/default/results/

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman do finala A v kajakaškem dvojcu

admin | Sob, 27.05.2017

Drugi tekmovalni dan druge tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu smo videli dva slovenska nastopa v finalu B, kjer je Jošt Zakrajšek na 1000 metrov zasedel končno enajsto mesto, Maks Frančeškin in Vid Debeljak pa sta bila na 500 metrov skupno 16. Odlično pa sta v popoldanskem delu programa veslali Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. Na njunem prvem skupnem tekmovanju v konkurenci kajakaških dvojcev sta se z drugim časom polfinalne skupine v izjemno močni mednarodni konkurenci uvrstili v nedeljski finale A na 500 metrov.

Uvodni dan svetovnega pokala nastopila sedmerica slovenskih sprinterjev

admin | Pet, 26.05.2017

V Szegedu so s kvalifikacijami in polfinali sprinterji na mirnih vodah začeli z drugo tekmo svetovnega pokala. Na Madžarskem je tudi slovenska ekipa, katere člani so se danes na start podali desetkrat. Prvič sta se na večjem kajakaškem tekmovanju v kajakaškem dvojcu predstavili Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić ter zanesljivo napredovali v naslednjo fazo tekmovanja, Jošt Zakrajšek je priveslal v finale B na 1000 metrov, prav tako do finala B pa sta prišla še Maks Frančeškin in Vid Debeljak v K2 na 500 metrov.

Szeged druga letošnja postojanka za sprinterje na mirnih vodah

admin | Sre, 24.05.2017

Po izjemno uspešnem začetku letošnje sezone tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, ko je Špela Ponomarenko Janić na tekmi v Montemor-o-Velhu osvojila dve srebrni kolajni, Jošt Zakrajšek pa bronasto, ob tem pa so slovenski predstavniki nanizali še nekaj odličnih rezultatov, se je karavana preselila na Madžarsko. V Szegedu, ki je prava prestolnica tekmovanj v sprintu na mirnih vodah in na največje dogodke vselej privabi na tisoče navijačev, bo namreč ta konec tedna potekala druga tekma za svetovni pokal.