Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman evropski podprvakinji v K2 500m, Špeli še bron na 200m

admin | Ned, 16.07.2017

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Plovdivu poskrbeli za nov velik uspeh slovenskega kajakaštva. V finalu kajakaških dvojcev na 500 metrov sta zasedli drugo mesto in se veselili srebrne kolajne. Veselje se še niti ni dobro poleglo, ko je Špela že veslala v finalu na 200 metrov in tudi tam priveslala do kolajne, in sicer bronaste. Za še en odličen dosežek v Plovdivu je poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je priveslal do petega mesta na 5000-metrski razdalji, Simon Blažević in Rok Šmit pa sta bila v K2 500 metrov skupno 17.

Zakrajšek peti kajakaš Evrope, Špela Ponomarenko Janić do finala A tudi na 200m

admin | Sob, 15.07.2017

Tudi drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Bolgariji je slovenska ekipa lahko zadovoljna z izkupičkom. V finalu A kajakašev na 1000 metrov je bil Jošt Zakrajšek peti. V popoldanskih kvalifikacijah je Špela Ponomarenko Janić postavila tretji najboljši čas in se uvrstila neposredno v nedeljski finale A. Kajakaški dvojec Simon Blažević – Rok Šmit pa je na 200-metrski razdalji svoje nastope zaključil v polfinalu.

Na EP v Plovdivu uspešen začetek slovenskih sprinterjev

admin | Pet, 14.07.2017

V Plovdivu ta konec tedna poteka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Prvi tekmovalni dan so se slovenski predstavniki v Bolgariji zelo izkazali. Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta si priveslali finale A na 500 metrov med kajakaškimi dvojci, v finale A kajakašev na 1000 metrov je priveslal Jošt Zakrajšek, kajakaški dvojec Simon Blažević – Rok Šmit pa se je na 500-metrski razdalji uvrstil v finale B.

Sprinterji na evropsko prvenstvo v Bolgarijo z visokimi cilji

admin | Pon, 10.07.2017

Po mesecu dni premora od največjih članskih tekmovanj se ta konec tedna nadaljuje sezona za sprinterje na mirnih vodah. V Plovdivu, najstarejšem stalno naseljenem evropskem mestu, bo med četrtkom in nedeljo potekalo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer bo tekmovalo tudi pet slovenskih predstavnikov.

David Franca 18. na EP v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 29.06.2017

Primorski kajakaš David Franca je danes nastopil na evropskem prvenstvu v kajakaškem maratonu na Portugalskem. V najstarejši portugalski vasi Ponte de Lima, od koder izhaja tudi najboljši portugalski sprinter na mirnih vodah Fernando Pimenta, je nastopil že prvi tekmovalni dan evropskega prvenstva. Mladinci so tekmovali na 22,6 kilometra dolgi progi. Preveslati so morali šest krogov, opravili so pet prenosov čolna, za konec pa je sledil še manjši ciljni krog. David Franca je na koncu zasedel 18. mesto. Zmagal je Madžar Levente Vekassy, drugi je bil Britanec Charles Smith, tretji pa Irec Ronan Foley.

Simon Blažević in Rok Šmit zadnji dan EP v Srbiji peta v K2 na 500 metrov

admin | Ned, 25.06.2017

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Beogradu se je za slovensko ekipo zaključilo s štirimi nastopi v finalu A, kjer so naši predstavniki osvojili peto, dve osmi in deveto mesto. Peta sta bila Simon Blažević in Rok Šmit v kajakaškem dvojcu do 23 let na 500-metrski razdalji, osmi mesti sta v konkurenci mladincev osvojila kajakašica Mia Medved in kajakaš Jan Markelj, deveta pa sta bila znova Blažević in Šmit, in sicer na 200 metrov.

Alan Apollonio 12. v Beogradu, do finala A na 200m dvojec Blažević – Šmit

admin | Sob, 24.06.2017

Tretji tekmovalni dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Beogradu smo videli prve finalne preizkušnje. Najboljši mladi sprinterji in sprinterke so se danes potegovali za kolajne na 1000-metrski razdalji. V finalu B na tej razdalji je veslal Alan Apollonio in dosegel končno dvanajsto mesto. V popoldanskem delu sporeda sta se v finale A na 200 metrov uvrstila Simon Blažević in Rok Šmit, na isti razdalji pa so Mia Medved, Jan Markelj in Rok Šmit prišli v finale B.