Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Mladi sprinterji bodo tekmovali v Szegedu

admin | Čet, 22.09.2016

Madžarski Szeged bo med 23. in 25. septembrom gostil zelo močno mednarodno regato za mlade sprinterje na mirnih vodah z nazivom »Olimpijski upi (Olympic Hopes). Tekmovanja na Madžarskem se bo udeležilo tudi dvanajst slovenskih predstavnikov.

Peter Karas in David Franca 21. na SP v kajakaškem maratonu

admin | Ned, 18.09.2016

Danes se v nemškem Brandenburgu zaključuje svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu. Zadnji dan prvenstva sta tekmovala Primorca Peter Karas in David Franca ter v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev priveslala do 21. mesta. Mladinci so tekmovali na 22,6 kilometra dolgi progi, za katero sta Karas in Franca potrebovala uro, 49 minut in 55 sekund. Zmagala sta predstavnika veselile v kajakaškem maratonu – Madžara Erik Petro in Adam Varga, druga sta bila Britanca Luke Harding in Magnus Gregory, tretja pa znova Madžara Csaba Erdossy in Kean Mayer.

Na Bledu smo dobili še državne prvake na 200 in 5000m

admin | Ned, 18.09.2016

Končan je tudi drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije ter dvojce v članski kategoriji. Danes smo dobili državne prvake na 200 in 5000 metrov. Kako so se odrezali tekmovalke in tekmovalci, si oglejte v rezultatih: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2275

Jošt Zakrajšek 28. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Brandenburgu

admin | Sob, 17.09.2016

Na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu, ki ga ta konec tedna gosti Nemčija, smo dočakali prvi slovenski nastop. Kajakaš Jošt Zakrajšek je v Brandenburgu veslal v članski konkurenci, v kateri so se morali tekmovalci podati na 29,8 kilometra dolgo progo. V močni konkurenci je Trzinec zasedel 28. mesto, za progo pa je potreboval dve uri, 31 minut in 25 sekund. Zmagal je Južnoafričan Hank McGregor, ki si je priveslal že šesti naslov svetovnega prvaka v tej disciplini, iz leta 2014 pa ima še zlato v kajakaškem dvojcu. Drugi je bil njegov rojak Andrew Birkett, tretji pa Portugalec Jose Ramalho, sicer aktualni evropski prvak (letos si je naslov evropskega prvaka priveslal tretjič zapored).

Jutri nas čaka še en slovenski nastop. V konkurenci kajakaških dvojcev bosta veslala mladinca David Franca in Peter Karas.

Na Bledu je zaključen prvi dan DP v sprintu na mirnih vodah

admin | Sob, 17.09.2016

Na Bledu je danes potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije ter dvojce tudi v članski kategoriji. Prvi dan so potekale preizkušnje na 1000 in 500 metrov. Kako so se odrezali tekmovalke in tekmovalci, si oglejte v rezultatih: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2275

Dejan Fabčič v Riu do šestega mesta

admin | Čet, 15.09.2016

Parakajakaš Dejan Fabčič je nastopil v finalu paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru in v močni konkurenci na koncu osvojil šesto mesto. Primorskemu kajakašu je bron ušel za dobri dve sekundi in pol. Po pričakovanjih sta mesti na vrhu zasedla avstralski in avstrijski predstavnik. Zmagal je Avstralec Curtis McGrath, aktualni svetovni prvak v tej kategoriji, pred Avstrijcem Markusom Mendyjem Swobodo, ki je doslej v karieri zbral šest naslovov svetovnega prvaka. Bron si je priveslal Britanec Nick Beighton. Pred Fabčičem sta se zvrstila še Ukrajinec Mikola Siniuk in Italijan Federico Mancarella.

Dejan Fabčič v finalu paraolimpijskih iger!

admin | Sre, 14.09.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je uspešno preskočil uvodno oviro paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru. Prvi dan kajakaških preizkušenj je namreč veslal dovolj hitro za uvrstitev v finale, ki ga čaka jutri. V jutranjih kvalifikacijah je primorski parakajakaš v svoji skupini ciljno linijo prečkal kot tretji in tako le za mesto zgrešil neposredno uvrstitev v finale. V skupni razvrstitvi je sicer imel šesti čas predtekmovanja. Le dobro uro kasneje ga je čakal še polfinalni nastop, kjer je bil od njega hitrejši le Italijan Federico Mancarella. Z drugim časom polfinala si je Fabčič zagotovil četrtkov finalni nastop.