Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na EP v Beogradu za začetek trije nastopi v finalu A

admin | Pet, 23.06.2017

V Beogradu so drugi tekmovalni dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane slovenski tekmovalci in tekmovalka nastopili zelo dobro. Mladinka Mia Medved si je na 500-metrski razdalji priveslala nastop v finalu A, to je na isti razdalji uspelo tudi mladincu Janu Marklju ter dvojcu Simon Blažević – Rok Šmit v konkurenci mlajših članov.

Sprinterji uspešno odprli evropsko prvenstvo v Beogradu

admin | Čet, 22.06.2017

V Beogradu ta konec tedna poteka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, kjer slovenske barve zastopajo Mia Medved, Jan Markelj, Alan Apollonio, Simon Blažević in Rok Šmit. Prvi dan prvenstva so bili uspešni, saj so vsi napredovali v naslednjo fazo tekmovanja.

Pred mladimi sprinterji na mirnih vodah je evropsko prvenstvo

admin | Sre, 21.06.2017

Danes se v Beogradu z otvoritvijo začenja evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V Srbiji bodo slovenske barve zastopali mladinka Mia Medved in mladinec Jan Markelj, med mlajšimi člani v kajaku bo veslal Alan Apollonio, v kajakaškem dvojcu do 23 let pa bosta moči združila Rok Šmit in Simon Blažević.

Na evropskem prvenstvu, na katerem bo sodelovalo več kot 860 tekmovalk in tekmovalcev iz 37 držav, bodo v četrtek najprej potekale kvalifikacije na 1000- in 500-metrski razdalji, v petek sledijo polfinala na 500 in 1000 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Prve kolajne bodo podelili v soboto, ko bodo na vrsti finalne preizkušnje na 1000 metrov. V soboto popoldne bodo potekali polfinalni boji na 200 metrov. V nedeljo se bo prvenstvo zaključilo s finali na 500 in 200 metrov.

REZULTATI: http://europecanoeevents.com/live-results?gmt=2&gmt2=-120

Sprint na mirnih vodah tudi uradno del programa evropskih iger v Minsku

admin | Sob, 10.06.2017

Sprint na mirnih vodah bo – tako kot na prvih evropskih igrah v Bakuju – del programa tudi na drugih evropskih igrah, ki jih bo leta 2019 gostil Minsk. Evropske igre v Belorusiji bodo potekale med 21. in 30. junijem 2019. Sprinterska tekmovanja bodo potekala na znanem prizorišču, progi Zaslavl, ki je leta 2016 tudi gostila svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Po poročanju spletne strani Inside the games bodo tekmovanja v sprintu na mirnih vodah v okviru evropskih iger služila tudi kot olimpijske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Špela Ponomarenko Janić druga tudi na 200-metrski razdalji

admin | Ned, 04.06.2017

Beograd, 4. junija - Špela Ponomarenko Janič je na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu po sobotnem drugem mestu na 500 metrov danes osvojila srebro tudi na 200-metrski razdalji. V finalu A je bila od Ponomarenko Janićeve hitrejša le mlada Švedinja Linnea Stensils.

Ponomarenko Janićeva druga v Beogradu

admin | Sob, 03.06.2017

Beograd, 3. junija (STA) - Špela Ponomarenko Janič je na tekmi svetovnega pokala v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu osvojila drugo mesto v kajaku na 500 metrov. V finalu A je bila od Ponomarenko Janićeve hitrejša le Belorusinja Volha Hudženka.

Špela Ponomarenko Janić prva v polfinalu v Beogradu

admin | Pet, 02.06.2017

Beograd, 2. junija (STA) - Špela Ponomarenko Janić je bila najhitrejša v polfinalu tekme za svetovni pokal v kajaku in kanuju na mirnih vodah v Beogradu. Vse tekmice je ugnala v kajaku na 500 m in se uvrstila v sobotni finale A, Anja Osterman, druga Slovenka, pa je bila 16. in bo nastopila v finalu B. Obe čaka še tudi polfinale na 200 m.

V polfinalu kajakašev bo na 200 m nastopil Tilen Vidovič, na 500 m pa bosta tekmovala Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio.

Jošt Zakrajšek je bil v kvalifikacijah četrti v kajaku na 1000 m, Alan Apollonio pa 16.; Zakrajšek je bil nato v polfinalu 13. in bo nastopil v sobotnem finalu B. Prav tako v kvalifikacijah je bila Anja Osterman peta na 500 m in sedma na 200 m, Špela Ponomarenko Janić pa 14. na 500 m in druga na 200 m.