Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman v Szegedu do brona v K2 500m

admin | Ned, 28.05.2017

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta na tekmi svetovnega pokala v Szegedu v disciplini K2 500m, kjer je bila prisotna izjemno močna mednarodna konkurenca, zasedli tretje mesto! In to na sploh prvi tekmi, na kateri sta se preizkusili v skupnem kajakaškem dvojcu.

Mia Medved zmagala na Slovaškem

admin | Sob, 27.05.2017

Pestro je bilo tudi na Slovaškem, kjer poteka močna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah za tekmovalce in tekmovalke, mlajše od 23 let. V Pieštanih tekmujejo tudi slovenski predstavniki, med katerimi se je danes izkazala Mia Medved, ki je zmagala v konkurenci mladink na 500 metrov. Med kajakaškimi dvojci do 23 let sta Simon Blaževič in Rok Šmit na 500-metrski razdalji zasedla drugo mesto.

Vse rezultate lahko najdete na: http://regatta.canoe.sk/default/results/

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman do finala A v kajakaškem dvojcu

admin | Sob, 27.05.2017

Drugi tekmovalni dan druge tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu smo videli dva slovenska nastopa v finalu B, kjer je Jošt Zakrajšek na 1000 metrov zasedel končno enajsto mesto, Maks Frančeškin in Vid Debeljak pa sta bila na 500 metrov skupno 16. Odlično pa sta v popoldanskem delu programa veslali Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić. Na njunem prvem skupnem tekmovanju v konkurenci kajakaških dvojcev sta se z drugim časom polfinalne skupine v izjemno močni mednarodni konkurenci uvrstili v nedeljski finale A na 500 metrov.

Uvodni dan svetovnega pokala nastopila sedmerica slovenskih sprinterjev

admin | Pet, 26.05.2017

V Szegedu so s kvalifikacijami in polfinali sprinterji na mirnih vodah začeli z drugo tekmo svetovnega pokala. Na Madžarskem je tudi slovenska ekipa, katere člani so se danes na start podali desetkrat. Prvič sta se na večjem kajakaškem tekmovanju v kajakaškem dvojcu predstavili Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić ter zanesljivo napredovali v naslednjo fazo tekmovanja, Jošt Zakrajšek je priveslal v finale B na 1000 metrov, prav tako do finala B pa sta prišla še Maks Frančeškin in Vid Debeljak v K2 na 500 metrov.

Szeged druga letošnja postojanka za sprinterje na mirnih vodah

admin | Sre, 24.05.2017

Po izjemno uspešnem začetku letošnje sezone tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah, ko je Špela Ponomarenko Janić na tekmi v Montemor-o-Velhu osvojila dve srebrni kolajni, Jošt Zakrajšek pa bronasto, ob tem pa so slovenski predstavniki nanizali še nekaj odličnih rezultatov, se je karavana preselila na Madžarsko. V Szegedu, ki je prava prestolnica tekmovanj v sprintu na mirnih vodah in na največje dogodke vselej privabi na tisoče navijačev, bo namreč ta konec tedna potekala druga tekma za svetovni pokal.

Špeli Ponomarenko Janić še drugo srebro na Portugalskem

admin | Ned, 21.05.2017

Zadnji tekmovalni dan prve tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v portugalskem Montemor-o-Velhu je Špela Ponomarenko Janić priveslala še do druge kolajne ta vikend. Tako kot na 500-metrski razdalji je tudi na 200 metrov zasedla drugo mesto. V istem finalu je bila Anja Osterman peta, Simon Blaževič je bil v finalu kajakašev na 500 metrov šesti, Jošt Zakrajšek pa sedmi. Tilen Vidovič je na 200 metrov zasedel končno 12. mesto, Zakrajšek pa je ob koncu tekmovalnega vikenda dosegel še 6. čas na 5000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić 2., Jošt Zakrajšek 3. na svetovnem pokalu na Portugalskem

admin | Sob, 20.05.2017

Sprinterji na mirnih vodah bi težko vstopili v novo sezono boljše kot so. Na uvodni tekmi svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu je Špela Ponomarenko Janić priveslala do srebrne kolajne na 500 metrov, Jošt Zakrajšek pa do bronaste na 1000 metrov. Njuna uspeha sta dopolnila še Anja Osterman, ki je bila na 500 metrov peta, in Simon Blaževič, ki je bil na 1000 metrov prvi v finalu B.