Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji odlično začeli serijo tekem za svetovni pokal

admin | Pet, 19.05.2017

Sprinterji na mirnih vodah so danes na Portugalskem odlično nastopili na uvodni tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni. Prvi tekmovalni dan sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman priveslali do final A na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek se je uvrstil v finale A na 1000 metrov, Simon Blaževič pa v finale B na tej razdalji.

Sprinterji sezono največjih tekmovanj odpirajo ta konec tedna

admin | Tor, 16.05.2017

Spustaši na divjih vodah so nas pretekli konec tedna navduševali na evropskem prvenstvu v Skopju, ta vikend smo dobili imena tekmovalcev in tekmovalk, ki nas bodo zastopali na največjih slalomskih tekmovanjih, prihaja pa tudi čas za sprinterje na mirnih vodah. Te med petkom in nedeljo na Portugalskem čaka prva tekma svetovnega pokala.

V nedeljo do državnih naslovov Ponomarenko Janićeva, Kollova, Vidovič in Zakrajšek

admin | Ned, 30.04.2017

Na Bledu se je zaključilo letošnje člansko državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Še do drugega naslova državne prvakinje je ta vikend priveslala Špela Ponomarenko Janić, ki je sobotnemu zlatu na 500 metrov dodala še kolajno zlatega leska na 200 metrov, na isti razdalji je bil med kajakaši najboljši Tilen Vidovič. Jošt Zakrajšek je zmagal na 500- in 5000-metrski tekmi, Szilvia Kollo pa v ženski konkurenci na 5000 metrov.

Prvi dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah brez presenečenj

admin | Sob, 29.04.2017

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvim tekmovalnim dnem državnega prvenstva, ki ta vikend poteka na Bledu, ob enem pa tekme služijo tudi kot izbirne tekme za sestavo reprezentance. Med kajakašicami si je naslov državne prvakinje na 500 metrov priveslala Špela Ponomarenko Janić, med kajakaši na 1000 metrov je bil najboljši Jošt Zakrajšek, med kajakašicami na 1000 metrov pa je zmagala Ines Matuc.

Sprinterji uspešni v Mantovi

admin | Čet, 20.04.2017

Številni slovenski sprinterji na mirnih vodah so nastopili na močni mednarodni regati v sprintu na mirnih vodah, ki je potekala v italijanski Mantovi.

Kompletne rezultate si lahko ogledate tu.

Sprinterji v zimskem obdobju razkropljeni po svetu

admin | Sre, 29.03.2017

Medtem ko je slovenska slalomska ekipa zimski trening opravila v francoskem Pauju, ki bo letos gostil svetovno prvenstvo, nekateri pa še dodaten sklop priprav v Združenih arabskih emiratih, so bili sprinterji na mirnih vodah razkropljeni po vsem svetu. Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić počasi zaključuje priprave v Avstraliji, Tilen Vidovič se je odpravil v Španijo, Jošt Zakrajšek je treniral na več lokacijah, večina sprinterjev pa je bila na skupnih pripravah na Hrvaškem.

Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica Kopra

admin | Čet, 09.03.2017

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić, ki se na novo sezono trenutno pripravlja v Avstraliji, je bila na podelitvi Športnik leta v koprski Bonifiki izbrana za najboljšo športnico v mestni občini Koper. Naziv ni presenečenje, saj je članica kajakaškega kluba Žusterna na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru priveslala do odličnega četrtega mesta, ob tem pa sezono končala na stopničkah v skupnem seštevku svetovnega pokala.