Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Tilen Vidovič 12. v Minsku

admin | Ned, 31.07.2016

Tilen Vidovič je zadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Belorusiji zaokrožil slovenske nastope na zadnjem velikem sprinterskem tekmovanju v letošnji sezoni, z izjemo prihajajočih olimpijskih iger. Študent medicinske fakultete je veslal v finalu B na 200 metrov in s časom 36.685 priveslal do tretjega mesta. Pred njim sta ciljno linijo prečkala Belgijec Jonathan Delombaerde in Kanadčan Alex Scott. Tretje mesto v finalu B je Tilnu Vidoviču v skupni razvrstitvi prineslo 12. mesto. V finalu A si je naslov svetovnega prvaka v konkurenci do 23 let na 200 metrov priveslal Madžar Balasz Birkas, drugi je bil Rus Oleg Gusev, tretji pa Španec Carlos Arevalo.

Rezultati: http://www.canoeminsk2016.by/en/results/

Apollonio in Blažević 4. v finalu B na 1000m, tudi Tilen Vidovič bo veslal v finalu B

admin | Sob, 30.07.2016

V Minsku – na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane – smo danes videli dva slovenska nastopa. Najprej sta v finalu B na 1000 metrov veslala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta med kajakaškimi dvojci do 23 let zasedla četrto mesto, skupno 13. Kasneje je polfinalni nastop čakal še Tilna Vidoviča, ki bo na 200 metrov prav tako veslal v finalu B.

Tilen Vidovič v Belorusiji brez težav do polfinala

admin | Pet, 29.07.2016

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Minsku smo videli le en slovenski nastop. Kajakaš Tilen Vidovič je veslal v kvalifikacijah mlajših članov na 200 metrov in napredoval v naslednjo fazo tekmovanja s četrtim časom svoje kvalifikacijske skupine. Pred Ptujčanom so se zvrstili Nemec Max Lemke, Belgijec Jonathan Delombaerde in Italijan Giacomo Cinti.

Apollonio in Blažević v Minsku priveslala do finala B

admin | Čet, 28.07.2016

S prvimi kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi na 1000 metrov se je v Minsku začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na regatno polje sta se danes podala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta se iz dopoldanskih kvalifikacij uvrstila v popoldanski polfinale. V svoji polfinalni skupini sta nato ciljno linijo prečkala kot četrta in tako za mesto zgrešila napredovanje v finale A.

V Minsk odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah

admin | Tor, 26.07.2016

Belorusija ta teden gosti svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V Minsk so odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah – kajakaši Tilen Vidovič, Alan Apollonio in Simon Blažević. Prvenstvo, na katerem bodo nastopali predstavniki 60 držav, se bo s prvimi tekmovanji začelo v četrtek, otvoritev pa bo dan prej.

Za konec prvenstva v Plovdivu trije finalni nastopi

admin | Ned, 17.07.2016

V Bolgariji se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan so slovenske barve zastopali trije čolni, ki so svojo nalogo opravili dobro. V finalu A je kajakašica Anja Osterman zasedla šesto mesto na 200 metrov, na isti razdalji je bil kajakaš Tilen Vidovič osmi, dvojec Apollonio – Blažević pa je na 1000 metrov priveslal do devetega mesta.

Anja Osterman in Tilen Vidovič priveslala do finala A na 200m

admin | Sob, 16.07.2016

Za slovenskimi sprinterji na mirnih vodah je uspešen predzadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v Bolgariji. Anja Osterman si je med kajakašicami do 23 let zagotovila nastop v nedeljskem finalu A na 200 metrov, na isti razdalji pa se je v finale A uvrstil tudi kajakaš Tilen Vidovič.