Nov 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Prvi dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah brez presenečenj

admin | Sob, 29.04.2017

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvim tekmovalnim dnem državnega prvenstva, ki ta vikend poteka na Bledu, ob enem pa tekme služijo tudi kot izbirne tekme za sestavo reprezentance. Med kajakašicami si je naslov državne prvakinje na 500 metrov priveslala Špela Ponomarenko Janić, med kajakaši na 1000 metrov je bil najboljši Jošt Zakrajšek, med kajakašicami na 1000 metrov pa je zmagala Ines Matuc.

Sprinterji uspešni v Mantovi

admin | Čet, 20.04.2017

Številni slovenski sprinterji na mirnih vodah so nastopili na močni mednarodni regati v sprintu na mirnih vodah, ki je potekala v italijanski Mantovi.

Kompletne rezultate si lahko ogledate tu.

Sprinterji v zimskem obdobju razkropljeni po svetu

admin | Sre, 29.03.2017

Medtem ko je slovenska slalomska ekipa zimski trening opravila v francoskem Pauju, ki bo letos gostil svetovno prvenstvo, nekateri pa še dodaten sklop priprav v Združenih arabskih emiratih, so bili sprinterji na mirnih vodah razkropljeni po vsem svetu. Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić počasi zaključuje priprave v Avstraliji, Tilen Vidovič se je odpravil v Španijo, Jošt Zakrajšek je treniral na več lokacijah, večina sprinterjev pa je bila na skupnih pripravah na Hrvaškem.

Špela Ponomarenko Janić najboljša športnica Kopra

admin | Čet, 09.03.2017

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić, ki se na novo sezono trenutno pripravlja v Avstraliji, je bila na podelitvi Športnik leta v koprski Bonifiki izbrana za najboljšo športnico v mestni občini Koper. Naziv ni presenečenje, saj je članica kajakaškega kluba Žusterna na lanskih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru priveslala do odličnega četrtega mesta, ob tem pa sezono končala na stopničkah v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Tilen Vidovič med najboljšimi športniki MO Ptuj

admin | Sob, 11.02.2017

Sprinter na mirnih vodah Tilen Vidovič je na prireditvi Športnik leta 2016 v Mestni občini Ptuj prejel priznanje za športne dosežke v preteklem koledarskem letu. Vidovič, ki je nastopil tako v dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah 2016 ter na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu kot kasneje na evropskem in svetovnem prvenstvu za mlajše člane, je v kategoriji najboljših športnikov zasedel drugo mesto. Čestitke!

Jošt Zakrajšek združil moči s Špancem in zmagal v Argentini

admin | Ned, 15.01.2017

Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se v teh dneh mudi v Argentini, kjer je tekmoval na znanem kajakaškem maratonu Rio Negro, ki so se ga udeležili tudi mnogi drugi sprinterji in sprinterke na mirnih vodah, vključno z dobitniki kolajn na največjih tekmovanjih. Član tacenskega kluba je na 41. maratonu Rio Negro nastopil v kajakaškem dvojcu, kjer je združil moči s Špancem Federicom Vego. Slovensko-španska naveza je s približno 300-kilometrsko preizkušnjo opravila odlično in se na koncu veselila zmage.

Vabljeni k branju strokovnega članka (sprint na mirnih vodah)

admin | Ned, 11.12.2016

Spodnji članek je majhen vpogled v delo Andrea Paceja (Inštitut za medicino in športno znanost pri italijanskem olimpijskem komiteju, Rim). Pace je bivši kajakaš, kajakaški trener 3 in fizik z diplomo iz hidrodinamike. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi italijanskimi vrhunskimi kajakaši in drugimi športniki. Ker mi je v zadnjih letih dovolil vpogled v njegovo obsežno in zelo zanimivo delo na področju biomehanike zaveslaja, učinkovitosti in metod treninga, vem, da je njegovo delo še veliko širše kot pričujoči članek.