Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Tilen Vidovič med najboljšimi športniki MO Ptuj

admin | Sob, 11.02.2017

Sprinter na mirnih vodah Tilen Vidovič je na prireditvi Športnik leta 2016 v Mestni občini Ptuj prejel priznanje za športne dosežke v preteklem koledarskem letu. Vidovič, ki je nastopil tako v dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah 2016 ter na tekmi svetovnega pokala v Duisburgu kot kasneje na evropskem in svetovnem prvenstvu za mlajše člane, je v kategoriji najboljših športnikov zasedel drugo mesto. Čestitke!

Jošt Zakrajšek združil moči s Špancem in zmagal v Argentini

admin | Ned, 15.01.2017

Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se v teh dneh mudi v Argentini, kjer je tekmoval na znanem kajakaškem maratonu Rio Negro, ki so se ga udeležili tudi mnogi drugi sprinterji in sprinterke na mirnih vodah, vključno z dobitniki kolajn na največjih tekmovanjih. Član tacenskega kluba je na 41. maratonu Rio Negro nastopil v kajakaškem dvojcu, kjer je združil moči s Špancem Federicom Vego. Slovensko-španska naveza je s približno 300-kilometrsko preizkušnjo opravila odlično in se na koncu veselila zmage.

Vabljeni k branju strokovnega članka (sprint na mirnih vodah)

admin | Ned, 11.12.2016

Spodnji članek je majhen vpogled v delo Andrea Paceja (Inštitut za medicino in športno znanost pri italijanskem olimpijskem komiteju, Rim). Pace je bivši kajakaš, kajakaški trener 3 in fizik z diplomo iz hidrodinamike. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi italijanskimi vrhunskimi kajakaši in drugimi športniki. Ker mi je v zadnjih letih dovolil vpogled v njegovo obsežno in zelo zanimivo delo na področju biomehanike zaveslaja, učinkovitosti in metod treninga, vem, da je njegovo delo še veliko širše kot pričujoči članek.

Koper gostil državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekmo v SUP-u

admin | Sob, 26.11.2016

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu in mednarodni tekmi v veslanju stoje (SUP) za Pokal Kopra. 16-kilometrska preizkušnja je potekala med Bernardinom in koprskim mestnim kopališčem.

DP v morskem kajakaštvu in pokal Kopra to soboto

admin | Pon, 21.11.2016

Znan je datum izvedbe državnega prvenstva v morskem kajakaštvu in tekme za pokal Kopra. Preizkušnja bo potekala v soboto, 26. novembra 2016. Prijave so še možne. Upamo, da se bomo zbrali v čim večjem številu. Vabljeni!!

Več podrobnosti je na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_Koper_morski_kajak_DP_2016_in_pokal_mesta_Koper_bKee.pdf

Jošt Zakrajšek s španskim kolegom do drugega mesta v Franciji

admin | Ned, 13.11.2016

V Franciji je potekal zelo znan kajakaški maraton des Gorges de l'Ardèche, ki je imel tudi nekaj slovenskega pridiha. Jošt Zakrajšek je združil moči s španskim tekmovalcem Kikom Vego, s katerim se je maratona udeležil v kajakaškem dvojcu. Slovensko-španska naveza je bila zelo uspešna, saj sta Zakrajšek in Vega s časom 1:40:32 priveslala na drugo mesto, zaostala pa le za francoskim dvojcem, v katerem sta veslala Rémi Pete in Cyrille Carré. Zmagovalca sta za 32-kilometrsko preizkušnjo potrebovala uro, 39 minut in 15 sekund. Tudi tretje mesto je ostalo v Franciji. Priveslala sta si ga Lucas in Urban. V konkurenci kajakašev je veslal Simon Oven in med skoraj 300 tekmovalci v tej kategoriji zasedel 70. mesto. Najhitrejši kajakaš je bil Nemec Andreas Heilinger, drugi je bil Španec Guillermo Fidalgo de Leon, tretji pa še en Francoz Yannick Laousse.

Vsi rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/MaratonArdeche2016_q7rf.pdf

»Če grem na tekmovanje, si želim domov prinesti medaljo ali pokal«

admin | Sre, 26.10.2016

Dejan Fabčič je invalid. Ne more premikati sklepov na nogah (kolena in gležnji). Je športnik in se ukvarja s kajakaštvom. Letos je Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah v Riu. Ima dve hčerki  in ženo ter živi v Podnanosu. Star je 39 let.