Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Jošt Zakrajšek zmagovalec ljubljanskega kajakaškega maratona

admin | Sob, 22.10.2016

Na Ljubljanici je potekal jubilejni deseti ljubljanski kajakaški maraton, ki je kljub izjemno nizkim temperaturam privabil prek sto udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki so nastopili na tem kajakaškem dogodku. Z maratonsko preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v sprinterskem čolnu, na drugo mesto pa se je uvrstil Simon Oven, ki je tekmoval v spustaškem čolnu.

Udeleženci veslanja za dober namen skupaj preveslali 1177 kilometrov

admin | Tor, 27.09.2016

Akcija Veslamo za dober namen je letos pritegnila 72 udeležencev, ki so v soboto in nedeljo veslali na Ljubljanici. Start in cilj akcije je bil na Livadi, udeleženci pa so veslali na krožni progi med Livado in mostom pri Ambroževem trgu, kar je pomenilo, da je bil krog dolg 5,5 kilometra. Letos je spust potekal v dveh delih, v soboto med 15. in 21. uro, v nedeljo pa med 9. in 15.

Udeleženci so skupaj preveslali 214 krogov oziroma 1177 kilometrov, najbolj vztrajni pa so bili Bojan Lenart, Robert Velušček ter Franci in Marjana Rojnik. Vsak izmed njih je namreč preveslal 14 krogov oziroma 77 kilometrov.

Izkupiček letošnjih prijavnin bo namenjen sofinanciranju operacije Lane Beranič, ki ji slovenski kirurgi ne morejo pomagati z operacijo stopal, zato mora na operacijo v ZDA.

Foto: Anton Simonič

Za konec »Olimpijskih upov« Matej Toplikar šesti v Szegedu

admin | Ned, 25.09.2016

Mladi slovenski sprinterji na mirnih vodah so sklenili svoje nastope na zelo močni mednarodni regati »Olimpijski upi« v Szegedu, kjer so tekmovali predstavniki več kot 30 držav s štirih celin. Zadnji dan so bile na sporedu preizkušnje na 500 metrov (vse tri faze tekmovanja: kvalifikacije, polfinale in finale), kjer si je nastop v finalu A priveslal kajakaš Matej Toplikar. V starostni skupini kajakašev, rojenih leta 1999, je bil šesti.

Mia Medved in Taja Smukavec sedmi v Szegedu

admin | Sob, 24.09.2016

Drugi dan mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi« sta v finalu na 1000 metrov veslali Mia Medved in Taja Smukavec. Slovenski kajakašici sta v konkurenci kajakaških dvojcev zasedli sedmo mesto. To je bil tudi edini slovenski nastop v finalu A drugega tekmovalnega dne na Madžarskem.

Prvi dan sprinterske regate v Szegedu trije finalni nastopi

admin | Pet, 23.09.2016

Mladi sprinterji na mirnih vodah se ta konec tedna mudijo na Madžarskem, kjer poteka zelo močna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi«. Prvi tekmovalni dan so potekale preizkušnje na 200 metrov. Slovenski predstavniki so veslali v treh finalih. Matej Toplikar je bil peti, Luka Drol in Jan Markelj sta bil osma, Mia Medved in Taja Smukavec pa sta bili deveti.

Mladi sprinterji bodo tekmovali v Szegedu

admin | Čet, 22.09.2016

Madžarski Szeged bo med 23. in 25. septembrom gostil zelo močno mednarodno regato za mlade sprinterje na mirnih vodah z nazivom »Olimpijski upi (Olympic Hopes). Tekmovanja na Madžarskem se bo udeležilo tudi dvanajst slovenskih predstavnikov.

Peter Karas in David Franca 21. na SP v kajakaškem maratonu

admin | Ned, 18.09.2016

Danes se v nemškem Brandenburgu zaključuje svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu. Zadnji dan prvenstva sta tekmovala Primorca Peter Karas in David Franca ter v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev priveslala do 21. mesta. Mladinci so tekmovali na 22,6 kilometra dolgi progi, za katero sta Karas in Franca potrebovala uro, 49 minut in 55 sekund. Zmagala sta predstavnika veselile v kajakaškem maratonu – Madžara Erik Petro in Adam Varga, druga sta bila Britanca Luke Harding in Magnus Gregory, tretja pa znova Madžara Csaba Erdossy in Kean Mayer.