Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Vabljeni k branju strokovnega članka (sprint na mirnih vodah)

admin | Ned, 11.12.2016

Spodnji članek je majhen vpogled v delo Andrea Paceja (Inštitut za medicino in športno znanost pri italijanskem olimpijskem komiteju, Rim). Pace je bivši kajakaš, kajakaški trener 3 in fizik z diplomo iz hidrodinamike. V svoji karieri je sodeloval z mnogimi italijanskimi vrhunskimi kajakaši in drugimi športniki. Ker mi je v zadnjih letih dovolil vpogled v njegovo obsežno in zelo zanimivo delo na področju biomehanike zaveslaja, učinkovitosti in metod treninga, vem, da je njegovo delo še veliko širše kot pričujoči članek.

Koper gostil državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekmo v SUP-u

admin | Sob, 26.11.2016

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu in mednarodni tekmi v veslanju stoje (SUP) za Pokal Kopra. 16-kilometrska preizkušnja je potekala med Bernardinom in koprskim mestnim kopališčem.

DP v morskem kajakaštvu in pokal Kopra to soboto

admin | Pon, 21.11.2016

Znan je datum izvedbe državnega prvenstva v morskem kajakaštvu in tekme za pokal Kopra. Preizkušnja bo potekala v soboto, 26. novembra 2016. Prijave so še možne. Upamo, da se bomo zbrali v čim večjem številu. Vabljeni!!

Več podrobnosti je na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_Koper_morski_kajak_DP_2016_in_pokal_mesta_Koper_bKee.pdf

Jošt Zakrajšek s španskim kolegom do drugega mesta v Franciji

admin | Ned, 13.11.2016

V Franciji je potekal zelo znan kajakaški maraton des Gorges de l'Ardèche, ki je imel tudi nekaj slovenskega pridiha. Jošt Zakrajšek je združil moči s španskim tekmovalcem Kikom Vego, s katerim se je maratona udeležil v kajakaškem dvojcu. Slovensko-španska naveza je bila zelo uspešna, saj sta Zakrajšek in Vega s časom 1:40:32 priveslala na drugo mesto, zaostala pa le za francoskim dvojcem, v katerem sta veslala Rémi Pete in Cyrille Carré. Zmagovalca sta za 32-kilometrsko preizkušnjo potrebovala uro, 39 minut in 15 sekund. Tudi tretje mesto je ostalo v Franciji. Priveslala sta si ga Lucas in Urban. V konkurenci kajakašev je veslal Simon Oven in med skoraj 300 tekmovalci v tej kategoriji zasedel 70. mesto. Najhitrejši kajakaš je bil Nemec Andreas Heilinger, drugi je bil Španec Guillermo Fidalgo de Leon, tretji pa še en Francoz Yannick Laousse.

Vsi rezultati: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/MaratonArdeche2016_q7rf.pdf

»Če grem na tekmovanje, si želim domov prinesti medaljo ali pokal«

admin | Sre, 26.10.2016

Dejan Fabčič je invalid. Ne more premikati sklepov na nogah (kolena in gležnji). Je športnik in se ukvarja s kajakaštvom. Letos je Slovenijo zastopal na paraolimpijskih igrah v Riu. Ima dve hčerki  in ženo ter živi v Podnanosu. Star je 39 let.

Jošt Zakrajšek zmagovalec ljubljanskega kajakaškega maratona

admin | Sob, 22.10.2016

Na Ljubljanici je potekal jubilejni deseti ljubljanski kajakaški maraton, ki je kljub izjemno nizkim temperaturam privabil prek sto udeležencev iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, ki so nastopili na tem kajakaškem dogodku. Z maratonsko preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je nastopil v sprinterskem čolnu, na drugo mesto pa se je uvrstil Simon Oven, ki je tekmoval v spustaškem čolnu.

Udeleženci veslanja za dober namen skupaj preveslali 1177 kilometrov

admin | Tor, 27.09.2016

Akcija Veslamo za dober namen je letos pritegnila 72 udeležencev, ki so v soboto in nedeljo veslali na Ljubljanici. Start in cilj akcije je bil na Livadi, udeleženci pa so veslali na krožni progi med Livado in mostom pri Ambroževem trgu, kar je pomenilo, da je bil krog dolg 5,5 kilometra. Letos je spust potekal v dveh delih, v soboto med 15. in 21. uro, v nedeljo pa med 9. in 15.

Udeleženci so skupaj preveslali 214 krogov oziroma 1177 kilometrov, najbolj vztrajni pa so bili Bojan Lenart, Robert Velušček ter Franci in Marjana Rojnik. Vsak izmed njih je namreč preveslal 14 krogov oziroma 77 kilometrov.

Izkupiček letošnjih prijavnin bo namenjen sofinanciranju operacije Lane Beranič, ki ji slovenski kirurgi ne morejo pomagati z operacijo stopal, zato mora na operacijo v ZDA.

Foto: Anton Simonič