Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na Bledu smo dobili še državne prvake na 200 in 5000m

admin | Ned, 18.09.2016

Končan je tudi drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije ter dvojce v članski kategoriji. Danes smo dobili državne prvake na 200 in 5000 metrov. Kako so se odrezali tekmovalke in tekmovalci, si oglejte v rezultatih: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2275

Jošt Zakrajšek 28. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Brandenburgu

admin | Sob, 17.09.2016

Na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu, ki ga ta konec tedna gosti Nemčija, smo dočakali prvi slovenski nastop. Kajakaš Jošt Zakrajšek je v Brandenburgu veslal v članski konkurenci, v kateri so se morali tekmovalci podati na 29,8 kilometra dolgo progo. V močni konkurenci je Trzinec zasedel 28. mesto, za progo pa je potreboval dve uri, 31 minut in 25 sekund. Zmagal je Južnoafričan Hank McGregor, ki si je priveslal že šesti naslov svetovnega prvaka v tej disciplini, iz leta 2014 pa ima še zlato v kajakaškem dvojcu. Drugi je bil njegov rojak Andrew Birkett, tretji pa Portugalec Jose Ramalho, sicer aktualni evropski prvak (letos si je naslov evropskega prvaka priveslal tretjič zapored).

Jutri nas čaka še en slovenski nastop. V konkurenci kajakaških dvojcev bosta veslala mladinca David Franca in Peter Karas.

Na Bledu je zaključen prvi dan DP v sprintu na mirnih vodah

admin | Sob, 17.09.2016

Na Bledu je danes potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije ter dvojce tudi v članski kategoriji. Prvi dan so potekale preizkušnje na 1000 in 500 metrov. Kako so se odrezali tekmovalke in tekmovalci, si oglejte v rezultatih: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2275

Dejan Fabčič v Riu do šestega mesta

admin | Čet, 15.09.2016

Parakajakaš Dejan Fabčič je nastopil v finalu paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru in v močni konkurenci na koncu osvojil šesto mesto. Primorskemu kajakašu je bron ušel za dobri dve sekundi in pol. Po pričakovanjih sta mesti na vrhu zasedla avstralski in avstrijski predstavnik. Zmagal je Avstralec Curtis McGrath, aktualni svetovni prvak v tej kategoriji, pred Avstrijcem Markusom Mendyjem Swobodo, ki je doslej v karieri zbral šest naslovov svetovnega prvaka. Bron si je priveslal Britanec Nick Beighton. Pred Fabčičem sta se zvrstila še Ukrajinec Mikola Siniuk in Italijan Federico Mancarella.

Dejan Fabčič v finalu paraolimpijskih iger!

admin | Sre, 14.09.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je uspešno preskočil uvodno oviro paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru. Prvi dan kajakaških preizkušenj je namreč veslal dovolj hitro za uvrstitev v finale, ki ga čaka jutri. V jutranjih kvalifikacijah je primorski parakajakaš v svoji skupini ciljno linijo prečkal kot tretji in tako le za mesto zgrešil neposredno uvrstitev v finale. V skupni razvrstitvi je sicer imel šesti čas predtekmovanja. Le dobro uro kasneje ga je čakal še polfinalni nastop, kjer je bil od njega hitrejši le Italijan Federico Mancarella. Z drugim časom polfinala si je Fabčič zagotovil četrtkov finalni nastop.

Na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Brandenburgu bo nastopila trojica Slovencev

admin | Tor, 13.09.2016

Ta konec tedna pozornost ne bo usmerjena le v Dejana Fabčiča in njegove nastope na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru, temveč tudi v trojico, ki je odpotovala na svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu. V nemškem Brandenburgu bodo veslali Jošt Zakrajšek, Peter Karas in David Franca.

Prvenstvo bo potekalo med 16. in 18. septembrom, kot prvi izmed Slovencev pa se bo na tekmovališče podal Jošt Zakrajšek, ki bo veslal v članski konkurenci kajakašev. Tekma bo na sporedu v soboto. Zakrajšek izkušnje z največjih mednarodnih tekmovanj v kajakaškem maratonu že ima, prav tako pa tudi David Franca, ki je lani nastopil na domačem evropskem prvenstvu v kajakaškem maratonu, ki ga je gostil Bohinj. Lani mu je v kajakaškem dvojcu delal družbo Žiga Sardoč, tokrat pa bo moči združil s Petrom Karasom. Primorca bosta nastopila v konkurenci mladinskih kajakaških dvojcev. Tekma bo na sporedu v nedeljo.

Uradna stran svetovnega prvenstva: http://canoe-marathon.de/en/

V Riu se začenja kajakaški del paraolimpijskih iger

admin | Tor, 13.09.2016

Paraolimpijske igre v Riu de Janeiru so se prevesile v drugi del in svojo priložnost bodo končno dobili parakajakaši, med katerimi bo tudi Dejan Fabčič. Primorec bo tokrat nastopil na svojih drugih paraolimpijskih igrah. Leta 2008 je v Pekingu tekmoval v plavanju, tokrat pa se bo boril za čim višjo uvrstitev še v kajaku. Letos bo parakajakaštvo sploh prvič del programa paraolimpijskih iger.

Po bronu na letošnjem evropskem prvenstvu v Moskvi in petem mestu na svetovnem parakajakaškem prvenstvu v Duisburgu, kar sta njegova najboljša dosežka v dosedanji kajakaški karieri, so cilji visoki.