Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Za konec »Olimpijskih upov« Matej Toplikar šesti v Szegedu

admin | Ned, 25.09.2016

Mladi slovenski sprinterji na mirnih vodah so sklenili svoje nastope na zelo močni mednarodni regati »Olimpijski upi« v Szegedu, kjer so tekmovali predstavniki več kot 30 držav s štirih celin. Zadnji dan so bile na sporedu preizkušnje na 500 metrov (vse tri faze tekmovanja: kvalifikacije, polfinale in finale), kjer si je nastop v finalu A priveslal kajakaš Matej Toplikar. V starostni skupini kajakašev, rojenih leta 1999, je bil šesti.

Mia Medved in Taja Smukavec sedmi v Szegedu

admin | Sob, 24.09.2016

Drugi dan mednarodne regate v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi« sta v finalu na 1000 metrov veslali Mia Medved in Taja Smukavec. Slovenski kajakašici sta v konkurenci kajakaških dvojcev zasedli sedmo mesto. To je bil tudi edini slovenski nastop v finalu A drugega tekmovalnega dne na Madžarskem.

Prvi dan sprinterske regate v Szegedu trije finalni nastopi

admin | Pet, 23.09.2016

Mladi sprinterji na mirnih vodah se ta konec tedna mudijo na Madžarskem, kjer poteka zelo močna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah »Olimpijski upi«. Prvi tekmovalni dan so potekale preizkušnje na 200 metrov. Slovenski predstavniki so veslali v treh finalih. Matej Toplikar je bil peti, Luka Drol in Jan Markelj sta bil osma, Mia Medved in Taja Smukavec pa sta bili deveti.

Mladi sprinterji bodo tekmovali v Szegedu

admin | Čet, 22.09.2016

Madžarski Szeged bo med 23. in 25. septembrom gostil zelo močno mednarodno regato za mlade sprinterje na mirnih vodah z nazivom »Olimpijski upi (Olympic Hopes). Tekmovanja na Madžarskem se bo udeležilo tudi dvanajst slovenskih predstavnikov.

Peter Karas in David Franca 21. na SP v kajakaškem maratonu

admin | Ned, 18.09.2016

Danes se v nemškem Brandenburgu zaključuje svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu. Zadnji dan prvenstva sta tekmovala Primorca Peter Karas in David Franca ter v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev priveslala do 21. mesta. Mladinci so tekmovali na 22,6 kilometra dolgi progi, za katero sta Karas in Franca potrebovala uro, 49 minut in 55 sekund. Zmagala sta predstavnika veselile v kajakaškem maratonu – Madžara Erik Petro in Adam Varga, druga sta bila Britanca Luke Harding in Magnus Gregory, tretja pa znova Madžara Csaba Erdossy in Kean Mayer.

Na Bledu smo dobili še državne prvake na 200 in 5000m

admin | Ned, 18.09.2016

Končan je tudi drugi tekmovalni dan državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije ter dvojce v članski kategoriji. Danes smo dobili državne prvake na 200 in 5000 metrov. Kako so se odrezali tekmovalke in tekmovalci, si oglejte v rezultatih: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2275

Jošt Zakrajšek 28. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu v Brandenburgu

admin | Sob, 17.09.2016

Na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu, ki ga ta konec tedna gosti Nemčija, smo dočakali prvi slovenski nastop. Kajakaš Jošt Zakrajšek je v Brandenburgu veslal v članski konkurenci, v kateri so se morali tekmovalci podati na 29,8 kilometra dolgo progo. V močni konkurenci je Trzinec zasedel 28. mesto, za progo pa je potreboval dve uri, 31 minut in 25 sekund. Zmagal je Južnoafričan Hank McGregor, ki si je priveslal že šesti naslov svetovnega prvaka v tej disciplini, iz leta 2014 pa ima še zlato v kajakaškem dvojcu. Drugi je bil njegov rojak Andrew Birkett, tretji pa Portugalec Jose Ramalho, sicer aktualni evropski prvak (letos si je naslov evropskega prvaka priveslal tretjič zapored).

Jutri nas čaka še en slovenski nastop. V konkurenci kajakaških dvojcev bosta veslala mladinca David Franca in Peter Karas.