Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Zakrajšek še v boju za Rio, Vidovič obstal v polfinalu; Dejan Fabčič zanesljivo v finale parakajakaškega SP

admin | Sre, 18.05.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je odlično nastopil v polfinalu svetovnega prvenstva v Duisburgu. Z zmago v svoji polfinalni skupini je zanesljivo napredoval v finale, ki bo na sporedu jutri. V dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah je bil prvi dan uspešen tudi za Jošta Zakrajška, ki se je uvrstil v finale na 1000 metrov. Na 200-metrski razdalji je tekmoval Tilen Vidovič, ki pa je s svojim nastopom na evropskih kvalifikacijah zaključil v polfinalu.

Dejan Fabčič z drugim časom kvalifikacijske skupine zanesljivo v polfinale

admin | Tor, 17.05.2016

V Duisburgu se je s kvalifikacijami parakajakašev začel teden tekmovanj v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan so se na progo podali le tekmovalci in tekmovalke v parakajakaštvu, ki se v Nemčiji merijo za naslove svetovnih prvakov. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je uvodni dan prvenstva svojo nalogo opravil odlično. V svoji kvalifikacijski skupini je bil drugi in zanesljivo napredoval v jutrišnji polfinale.

Dejana Fabčiča v torek čaka uvodni nastop na svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu

admin | Pon, 16.05.2016

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah se je komajda končalo, že prve pomembne tekme letošnje sezone čakajo sprinterje na mirnih vodah. Jutri popoldne se bo v Duisburgu na regatno polje podal parakajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka nastop v kvalifikacijah, v sredo se začnejo dodatne evropske kvalifikacije za osvojitev preostalih prostih olimpijskih kvot, kjer bosta vozovnico za Rio de Janeiro lovila Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, v petek pa se začne še prva tekma svetovnega pokala, kjer bo poleg Zakrajška in Vidoviča štartala tudi Špela Ponomarenko Janić.

Špela Ponomarenko Janić formo pred svetovnimi pokali pili v Zagrebu

admin | Čet, 12.05.2016

Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić v olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju. Zimski trening je tako kot v zadnjih letih opravila v Avstraliji, trenutno pa se mudi v Zagrebu, kjer trenira pred začetkom mednarodne tekmovalne sezone.

Drugi dan DP v sprintu na mirnih vodah prvaki Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Tilen Vidovič in Jošt Zakrajšek

admin | Ned, 01.05.2016

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu drugi dan zapored nastopali na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah. Tudi drugi dan sta do naslova državnih prvakov priveslala Špela Ponomarenko Janić, včeraj najboljša na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, včeraj najboljši na 1000 metrov. Ponomarenko Janićeva je danes zanesljivo slavila na 200-metrski razdalji, Jošt Zakrajšek pa je bil najhitrejši na 500 metrov. Državna prvakinja na 1000 metrov je postala Anja Osterman, državni prvak na 200 metrov pa Tilen Vidovič.

Prvi dan DP v sprintu na mirnih vodah najboljša Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 30.04.2016

Sprinterji na mirnih vodah se ta vikend mudijo na Bledu, kjer tekmujejo na državnem prvenstvu in izbirnih tekmah za sestavo reprezentance, ki bo nastopala na najpomembnejših tekmovanjih sezone 2016. Prvi tekmovalni dan so se kajakašice pomerile na 500-metrski progi, kajakaši pa na 1000 metrov. Po pričakovanjih sta naslova v članski konkurenci pripadla Špeli Ponomarenko Janić in Joštu Zakrajšku.

Dejan Fabčič po diskvalifikaciji Portoričana do kvote za paraolimpijske igre

admin | Pon, 25.04.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič ima v teh dneh veliko razlogov za veselje. Z mednarodne kajakaške zveze (ICF) je namreč prišla novica, da je dobil kvoto za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Fabčič je na lanskem svetovnem prvenstvu v Milanu osvojil sedmo mesto in le za eno mesto ostal brez paraolimpijske kvote, a je bil Portoričan, ki je bil uvrščen tik pred našim tekmovalcem, diskvalificiran.