Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman 15., Rok Šmit 16. v Plovdivu

admin | Pet, 15.07.2016

Na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v Bolgariji so bile na vrsti prve končne odločitve. Sprinterke in sprinterji so v Plovdivu dopoldne veslali v polfinalih, popoldne pa še v finalih na 500 metrov. Najboljši slovenski dosežek dneva je pripadel Anji Osterman, ki je bila 15., Rok Šmit pa je bil 16. Alan Apollonio in Simon Blažević sta preizkušnjo kajakaških dvojcev zaključila v polfinalu.

Sprinterji uspešni prvi dan EP za mladince in mlajše člane v Plovdivu

admin | Čet, 14.07.2016

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijami na 500 in 1000 metrov začeli z nastopi na prvem letošnjem večjem tekmovanju za mladince in mlajše člane – evropskem prvenstvu v Plovdivu (ob koncu meseca jih čaka še svetovno prvenstvo v Minsku). Prvi dan so bili slovenski predstavniki zelo uspešni. Alan Apollonio in Simon Blažević sta se na 1000 metrov neposredno uvrstila v finale A, na 500 metrov sta napredovala v polfinale, do polfinala pa sta priveslala tudi Anja Osterman (na 500 in 1000m) in Rok Šmit (500m).

Mednarodna regata Capris odpovedana

admin | Sre, 13.07.2016

Organizatorji tradicionalne mednarodne regate Capris v sprintu na mirnih vodah, KKK Žusterna, so bili letos žal primorani odpovedati že načrtovano izvedbo regate, ki bi morala biti 6. avgusta. Razlog so gradbena dela na zemljišču kluba in bližnje okolice, zaradi katerih ni mogoče zagotoviti varnosti tekmovalcev in ostalih spremljevalcev. »Upamo, da se vidimo naslednje leto, ko bo naš klub slavil 35 let uspešnega delovanja,« so še zapisali v obvestilu.

Jošt Zakrajšek zadnji dan EP v Moskvi odstopil na 5000m

admin | Ned, 26.06.2016

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Moskvi je Jošt Zakrajšek nastopil na 5000-metrski razdalji, a pred zaključkom tekme žal odstopil.

Izredno visoke temperature v Moskvi, kazalo je krepko preko 30 stopinj Celzija, so terjale svoj davek in Jošt Zakrajšek svojega zadnjega nastopa v letošnji sezoni ni dokončal.

Dejan Fabčič tretji na EP v Moskvi, Jošt Zakrajšek 13. na 1000m

admin | Sob, 25.06.2016

Na evropskem prvenstvu v Moskvi je parakajakaš Dejan Fabčič priveslal do največjega uspeha kariere. Na 200-metrski razdalji je namreč osvojil tretje mesto in tako na septembrske paraolimpijske igre odhaja z lepo popotnico. Parakajakaško prvenstvo poteka v okviru evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, kjer je že dopoldne tekmoval tudi Jošt Zakrajšek. Veslal je v finalu B na 1000 metrov in bil četrti, skupno 13.

Dejan Fabčič z zmago v kvalifikacijski skupini do finala A, Zakrajšek v finalu B

admin | Pet, 24.06.2016

V Moskvi se je začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer tekmujeta tudi dva slovenska reprezentanta. Uvodni dan prvenstva je Jošt Zakrajšek tekmoval na 1000 metrov in se uvrstil v finale B, parakajakaš Dejan Fabčič pa je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov in se neposredno uvrstil v sobotni finale A.

Jošt Zakrajšek in Dejan Fabčič bosta v Moskvi nastopila na EP v sprintu na mirnih vodah

admin | Sre, 22.06.2016

Ta konec tedna, med petkom in nedeljo, bo v Moskvi potekalo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah ter evropsko prvenstvo v parakajakaštvu. Slovenska ekipa bo tokrat maloštevilčna, saj bosta v Rusiji tekmovala le Jošt Zakrajšek in Dejan Fabčič. Špela Ponomarenko Janić bo prvenstvo izpustila zaradi priprav na olimpijske igre.