Jun 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Kajakaši v Bohinju za naslove državnih prvakov v kajakaškem maratonu

admin | Pon, 05.09.2016

Bohinjsko jezero je gostilo 10. mednarodni kajakaški maraton, državno prvenstvo v kajakaškem maratonu, pa tudi rekreativni festival veslanja, ki je bil posvečen 80. obletnici prve tekme za državno prvenstvo v Bohinju. Na 20-kilometrski preizkušnji za razvrstitev v državnem prvenstvu se je v absolutni konkurenci kajakašev najbolj izkazal Jošt Zakrajšek, za njim pa sta se zvrstila Blaž Jug in Luka Drol. Slednjemu je pripadel naslov državnega prvaka v kategoriji do 16 let, Jugu pa v kategoriji do 18 let. Za Luko Drolom je med kajakaši do 16 let v cilj priveslal Peter Karas, tretji pa je bil Tit Faletič. Med kajakaši do 18 let je drugo mesto zasedel David Franca, tretje pa Alen Telban. Med kajakašicami do 18 let se je z 20-kilometrsko progo najbolje spopadla Mia Medved, za njo pa sta se zvrstili Taja Smukavec in Ula Valentič.

Vabilo na sprejem Špele Ponomarenko Janić

admin | Sob, 20.08.2016

V ponedeljek, 22. avgusta 2016, vas vabimo v Koper, natančneje v Žusterno, kjer pripravljajo sprejem za Špelo Ponomarenko Janić, ki je na olimpijskih igrah navdušila s svojimi dosežki, še posebej s četrtim mestom na 200-metrski razdalji. Sprejem se bo začel ob 11. uri v prostorih Kajak kanu kluba Žusterna (parkirna mesta so na voljo ob prireditvenem prostoru).

Vljudno vabljeni!

Špela Ponomarenko Janić četrta in deseta na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru

admin | Čet, 18.08.2016

Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je zaključila z nastopi na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Te so bile zanjo zelo uspešne, saj je na 200-metrski razdalji osvojila odlično četrto mesto in le za las zgrešila kolajno. Od olimpijskega brona jo je namreč ločilo vsega 368 tisočink sekunde. Naslov olimpijske prvakinje na 200 metrov si je priveslala Novozelandka Lisa Carrignton, s katero je Špela Ponomarenko Janić tudi opravila nekaj kakovostnega treninga, srebro je osvojila Poljakinja Marta Walczykiewicz, bron pa Azerbajdžanka Inna Osipenko - Rodomska.

Na olimpijskih igrah se je Špela pomerila tudi na 500-metrski razdalji, kjer ji je malo zmanjkalo za uvrstitev v finale A, tako da je za konec veslala v malem finalu in tam zasedla drugo mesto. Pred njo je bila le Rusinja Jelena Janjušina. V skupni razvrstitvi je to pomenilo končno deseto mesto na 500 metrov. Zlato iz Londona je ubranila Madžarka Danuta Kozak, druga je bila Danka Emma Jorgensen, tretja pa Lisa Carrington iz Nove Zelandije.

Špela Ponomarenko Janić v finalu A OI na 200m

admin | Tor, 16.08.2016

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je uvodni dan sprinterskega dela olimpijskih iger v Riu de Janeiru opravila z odliko. V polfinalni skupini na 200 metrov je namreč priveslala v cilj s časom 40.797, kar je zadostovalo za napredovanje v torkov finale A. V svoji polfinalni skupini je zasedla tretje mesto. Neposredno sta se v finale uvrstili prvi dve tekmovalki skupine, poleg šestih, ki so napredovale po mestih, pa sta dve mesti pripadli še dvema tekmovalkama z najboljšim časom. Po času je tako napredovala tudi Ponomarenko Janićeva.

Mladi sprinterji pretekli vikend tekmovali v Bohinju

admin | Sre, 03.08.2016

Bohinjsko jezero je pretekli vikend pozdravilo mlade sprinterje na mirnih vodah, ki so tekmovali na tekmi slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah. Tokratna preizkušnja je bila vzdržljivostne narave, saj so tekmovali v maratonu, tisti najmlajši so veslali na 2500 metrov, nekoliko starejši na 5000 metrov, najdaljša preizkušnja pa je merila 10.000 metrov. Najuspešnejši so bili predstavniki domačega kluba in kajakaškega kluba iz Žusterne, na zmagovalne stopničke pa so se povzpeli še člani Soških elektrarn, Orke, Čateža, Tacna, Ljubljane, Ankarana, ŠD Kondor Godešič in predstavnik Izraela. Ob najmlajših tekmovalcih in tekmovalkah se je v maratonu preizkusilo tudi nekaj predstavnikov članskih kategorij.

Tilen Vidovič 12. v Minsku

admin | Ned, 31.07.2016

Tilen Vidovič je zadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Belorusiji zaokrožil slovenske nastope na zadnjem velikem sprinterskem tekmovanju v letošnji sezoni, z izjemo prihajajočih olimpijskih iger. Študent medicinske fakultete je veslal v finalu B na 200 metrov in s časom 36.685 priveslal do tretjega mesta. Pred njim sta ciljno linijo prečkala Belgijec Jonathan Delombaerde in Kanadčan Alex Scott. Tretje mesto v finalu B je Tilnu Vidoviču v skupni razvrstitvi prineslo 12. mesto. V finalu A si je naslov svetovnega prvaka v konkurenci do 23 let na 200 metrov priveslal Madžar Balasz Birkas, drugi je bil Rus Oleg Gusev, tretji pa Španec Carlos Arevalo.

Rezultati: http://www.canoeminsk2016.by/en/results/

Apollonio in Blažević 4. v finalu B na 1000m, tudi Tilen Vidovič bo veslal v finalu B

admin | Sob, 30.07.2016

V Minsku – na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane – smo danes videli dva slovenska nastopa. Najprej sta v finalu B na 1000 metrov veslala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta med kajakaškimi dvojci do 23 let zasedla četrto mesto, skupno 13. Kasneje je polfinalni nastop čakal še Tilna Vidoviča, ki bo na 200 metrov prav tako veslal v finalu B.

Eva Terčelj
Luka Božič