Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji na mirnih vodah iz Mantove s kompletom kolajn

admin | Ned, 10.04.2016

V Mantovi, mestu, ki se letos ponaša z nazivom italijanske prestolnice kulture, so slovenski sprinterji ta vikend nastopali na močni mednarodni tekmi. Zadnji dan regate, ko so bili na vrsti finalni nastopi, so naši predstavniki osvojili tri kolajne. V članski konkurenci kajakašev na 1000 metrov je slavil Jošt Zakrajšek, kolajni pa sta osvojila tudi kajakaška dvojca na 1000 metrov. V članski konkurenci sta bila Alan Apollonio in Simon Blažević druga, med mladinci pa sta Blaž Jug in Matej Toplikar priveslala do brona.

V Mantovi dvanajst final za slovenske sprinterje na mirnih vodah

admin | Sob, 09.04.2016

Ta konec tedna v italijanski Mantovi poteka tradicionalna regata v sprintu na mirnih vodah, ki je privabila številne tekmovalce in tekmovalke, med njimi tudi slovenske predstavnike. V sobotnih kvalifikacijskih in polfinalnih nastopih se je izkazalo kar nekaj naših predstavnikov, saj so si priveslali šest nastopov v finalu A, pet nastopov v finalu B in en nastop v finalu C.

Na Jarunu sprinterji na mirnih vodah opravili test pred začetkom sezone

admin | Sob, 02.04.2016

Medtem ko so slalomisti in spustaši na divjih vodah s tekmovanji že uspešno zakorakali v novo sezono, začetek le-te kmalu čaka tudi sprinterje na mirnih vodah. Nekaj slovenskih predstavnikov se je ta teden mudilo v Zagrebu, kjer so opravili priprave, na Jarunu pa skupaj s Hrvati in švicarskima predstavnicama tudi nastopili na testni tekmi.

Špela Ponomarenko Janić: Rio bo velik izziv

admin | Tor, 08.03.2016

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić v pomembni olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju, zato se je odločila za preverjeno destinacijo zimskih priprav. Z družino se je v zadnjih januarskih dneh odpravila v Avstralijo, kjer bo trenirala vse do začetka aprila.

Jošt Zakrajšek lokacijo treninga izbral v zadnjem trenutku

admin | Pon, 07.03.2016

Čez dobra dva meseca kajakaša na mirnih vodah Jošta Zakrajška čaka najpomembnejši nastop leta. V Duisburgu bodo namreč potekale dodatne evropske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah, kjer bodo podelili še zadnje vozovnice. Rio de Janeiro se mu je lani na svetovnem prvenstvu v Milanu izmuznil, zato bo vse odvisno od 1000-metrske tekme v Nemčiji.

Sprinterji na mirnih vodah razkropljeni od Avstralije do Afrike in Evrope

admin | Pon, 07.03.2016

Od olimpijskih iger v Riu de Janeiru nas loči le še pet mesecev, do dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacij pa le dobra dva, zato se sprinterji na mirnih vodah vneto pripravljajo na izzive prihajajoče sezone. Špela Ponomarenko Janić tudi letos trenira v Avstraliji, Jošt Zakrajšek se je napotil v Francijo, Anja Osterman in Maks Frančeškin sta formo pilila v Južni Afriki, preostali pa so se pripravljali v Sabaudiji in Novigradu.

Vabilo na kajakaški maraton v Šanghaju

admin | Čet, 21.01.2016

Šanghaj bo 2. aprila 2016 gostil mednarodni kajakaški maraton, organizatorji pa želijo na start privabiti tudi tuje tekmovalce, zato so se odločili, da bodo 40 tujim tekmovalcem ali tekmovalkam krili stroške nastanitve in povratne letalske karte. Več informacij je na voljo v razpisu.

Razpis - Kajakaški maraton v Šanghaju