Jun 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Tilen Vidovič v Belorusiji brez težav do polfinala

admin | Pet, 29.07.2016

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Minsku smo videli le en slovenski nastop. Kajakaš Tilen Vidovič je veslal v kvalifikacijah mlajših članov na 200 metrov in napredoval v naslednjo fazo tekmovanja s četrtim časom svoje kvalifikacijske skupine. Pred Ptujčanom so se zvrstili Nemec Max Lemke, Belgijec Jonathan Delombaerde in Italijan Giacomo Cinti.

Apollonio in Blažević v Minsku priveslala do finala B

admin | Čet, 28.07.2016

S prvimi kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi na 1000 metrov se je v Minsku začelo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Na regatno polje sta se danes podala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta se iz dopoldanskih kvalifikacij uvrstila v popoldanski polfinale. V svoji polfinalni skupini sta nato ciljno linijo prečkala kot četrta in tako za mesto zgrešila napredovanje v finale A.

V Minsk odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah

admin | Tor, 26.07.2016

Belorusija ta teden gosti svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. V Minsk so odpotovali trije slovenski sprinterji na mirnih vodah – kajakaši Tilen Vidovič, Alan Apollonio in Simon Blažević. Prvenstvo, na katerem bodo nastopali predstavniki 60 držav, se bo s prvimi tekmovanji začelo v četrtek, otvoritev pa bo dan prej.

Za konec prvenstva v Plovdivu trije finalni nastopi

admin | Ned, 17.07.2016

V Bolgariji se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan so slovenske barve zastopali trije čolni, ki so svojo nalogo opravili dobro. V finalu A je kajakašica Anja Osterman zasedla šesto mesto na 200 metrov, na isti razdalji je bil kajakaš Tilen Vidovič osmi, dvojec Apollonio – Blažević pa je na 1000 metrov priveslal do devetega mesta.

Anja Osterman in Tilen Vidovič priveslala do finala A na 200m

admin | Sob, 16.07.2016

Za slovenskimi sprinterji na mirnih vodah je uspešen predzadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v Bolgariji. Anja Osterman si je med kajakašicami do 23 let zagotovila nastop v nedeljskem finalu A na 200 metrov, na isti razdalji pa se je v finale A uvrstil tudi kajakaš Tilen Vidovič.

Anja Osterman 15., Rok Šmit 16. v Plovdivu

admin | Pet, 15.07.2016

Na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta teden poteka v Bolgariji so bile na vrsti prve končne odločitve. Sprinterke in sprinterji so v Plovdivu dopoldne veslali v polfinalih, popoldne pa še v finalih na 500 metrov. Najboljši slovenski dosežek dneva je pripadel Anji Osterman, ki je bila 15., Rok Šmit pa je bil 16. Alan Apollonio in Simon Blažević sta preizkušnjo kajakaških dvojcev zaključila v polfinalu.

Sprinterji uspešni prvi dan EP za mladince in mlajše člane v Plovdivu

admin | Čet, 14.07.2016

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijami na 500 in 1000 metrov začeli z nastopi na prvem letošnjem večjem tekmovanju za mladince in mlajše člane – evropskem prvenstvu v Plovdivu (ob koncu meseca jih čaka še svetovno prvenstvo v Minsku). Prvi dan so bili slovenski predstavniki zelo uspešni. Alan Apollonio in Simon Blažević sta se na 1000 metrov neposredno uvrstila v finale A, na 500 metrov sta napredovala v polfinale, do polfinala pa sta priveslala tudi Anja Osterman (na 500 in 1000m) in Rok Šmit (500m).

Eva Terčelj
Luka Božič