Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Mednarodna regata Capris odpovedana

admin | Sre, 13.07.2016

Organizatorji tradicionalne mednarodne regate Capris v sprintu na mirnih vodah, KKK Žusterna, so bili letos žal primorani odpovedati že načrtovano izvedbo regate, ki bi morala biti 6. avgusta. Razlog so gradbena dela na zemljišču kluba in bližnje okolice, zaradi katerih ni mogoče zagotoviti varnosti tekmovalcev in ostalih spremljevalcev. »Upamo, da se vidimo naslednje leto, ko bo naš klub slavil 35 let uspešnega delovanja,« so še zapisali v obvestilu.

Jošt Zakrajšek zadnji dan EP v Moskvi odstopil na 5000m

admin | Ned, 26.06.2016

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Moskvi je Jošt Zakrajšek nastopil na 5000-metrski razdalji, a pred zaključkom tekme žal odstopil.

Izredno visoke temperature v Moskvi, kazalo je krepko preko 30 stopinj Celzija, so terjale svoj davek in Jošt Zakrajšek svojega zadnjega nastopa v letošnji sezoni ni dokončal.

Dejan Fabčič tretji na EP v Moskvi, Jošt Zakrajšek 13. na 1000m

admin | Sob, 25.06.2016

Na evropskem prvenstvu v Moskvi je parakajakaš Dejan Fabčič priveslal do največjega uspeha kariere. Na 200-metrski razdalji je namreč osvojil tretje mesto in tako na septembrske paraolimpijske igre odhaja z lepo popotnico. Parakajakaško prvenstvo poteka v okviru evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, kjer je že dopoldne tekmoval tudi Jošt Zakrajšek. Veslal je v finalu B na 1000 metrov in bil četrti, skupno 13.

Dejan Fabčič z zmago v kvalifikacijski skupini do finala A, Zakrajšek v finalu B

admin | Pet, 24.06.2016

V Moskvi se je začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer tekmujeta tudi dva slovenska reprezentanta. Uvodni dan prvenstva je Jošt Zakrajšek tekmoval na 1000 metrov in se uvrstil v finale B, parakajakaš Dejan Fabčič pa je zmagal v svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov in se neposredno uvrstil v sobotni finale A.

Jošt Zakrajšek in Dejan Fabčič bosta v Moskvi nastopila na EP v sprintu na mirnih vodah

admin | Sre, 22.06.2016

Ta konec tedna, med petkom in nedeljo, bo v Moskvi potekalo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah ter evropsko prvenstvo v parakajakaštvu. Slovenska ekipa bo tokrat maloštevilčna, saj bosta v Rusiji tekmovala le Jošt Zakrajšek in Dejan Fabčič. Špela Ponomarenko Janić bo prvenstvo izpustila zaradi priprav na olimpijske igre.

Špeli Ponomarenko Janić na svetovnem pokalu še srebro

admin | Ned, 05.06.2016

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zadnjo tekmo svetovnega pokala, ki poteka na Portugalskem, zaključila v stilu. V finalu A na 500 metrov je namreč cilj prečkala kot druga in priveslala do srebra. To je njena druga kolajna tega vikenda, saj je bila včeraj tretja na 200-metrski razdalji. V finalu B na 500 metrov je bil kajakaš Simon Blaževič drugi, v istem finalu je bil Alan Apollonio deveti, Tilen Vidovič pa je v finalu B na 200 metrov zasedel šesto mesto.

Špela Ponomarenko Janić tretja na svetovnem pokalu v Montemor-o-Velhu

admin | Sob, 04.06.2016

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je odlično veslala v finalu A na 200 metrov tretje tekme svetovnega pokala, ki ta konec tedna poteka na Portugalskem, in osvojila bronasto kolajno. V finalu A na 1000 metrov sta veslala Alan Apollonio in Simon Blaževič ter v konkurenci kajakaških dvojcev zasedla sedmo mesto. Popoldne si je Špela Ponomarenko Janić priveslala še finale A na 500 metrov. V finalu B pa bodo veslali Tilen Vidovič (K1m 200m) ter Alan Apollonio in Simon Blaževič (oba K1m 500m).