Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji na mirnih vodah v Szegedu za naslove svetovnih prvakov in olimpijska mesta

admin | Pon, 19.08.2019

V sredo se s kvalifikacijami in prvimi polfinalnimi tekmami začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu, ki bo hkrati tudi prvo in glavno kvalifikacijsko tekmovanje za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. V Szegedu bo nastopila šestčlanska slovenska ekipa, ki jo sestavljajo Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Jošt Zakrajšek, Vid Debeljak in Mia Medved ter parakajakaš Dejan Fabčič.

30. mednarodna regata Capris v Žusterno privabila številne tekmovalce in navijače

admin | Ned, 18.08.2019

Kajak kanu klub Žusterna je v soboto, 17. avgusta 2019, organiziral jubilejno 30. mednarodno regato kajaka in kanuja na mirnih vodah CAPRIS, ki se je dopoldan odvila v koprskem zalivu ob obali med ustjem Badaševice in Žusterno.

Tit Faletič državni prvak v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 15.08.2019

Bohinjsko jezero je danes gostilo 13. bohinjski kajakaški maraton, ki je štel tudi za državno prvenstvo v tej kajakaški disciplini, in tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. V članski konkurenci si je naslov državnega prvaka v kajakaškem maratonu priveslal Tit Faletič, med mladinkami je zmagala Manca Mikelj, med mladinci pa Alen Mugerli.

Rok Šmit šesti v finalu svetovnega prvenstva v Piteštiju

admin | Ned, 04.08.2019

Bohinjski kajakaš Rok Šmit je v finalu svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v romunskem Piteštiju priveslal do šestega mesta. Na 500 metrov je veslala tudi kajakašica Mia Medved in se v finalu B med mlajšimi članicami prav tako uvrstila na šesto mesto.

Mia Medved peta sprinterka sveta med mlajšimi članicami

admin | Sob, 03.08.2019

Slovenska sprinterka na mirnih vodah Mia Medved je na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane poskrbela za izvrsten rezultat. V finalu kajakašic do 23 let je na 200-metrski razdalji namreč osvojila peto mesto. Rok Šmit in Miha Fartek sta na 200 metrov veslala v finalu B in oba na koncu zasedla skupno 14. mesto, Šmit med mlajšimi člani, Fartek pa med mladinci.

Sprinterka Taja Smukavec 14. na SP za mlajše člane v Romuniji

admin | Pet, 02.08.2019

Sprinterka na mirnih vodah Taja Smukavec je bila danes edina Slovenka, ki se je podala na tekmovališče svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Nastopila je v dopoldanskem polfinalu kajakašic do 23 let in tam osvojila peto mesto. S tem je priveslala do končnega 14. mesta na 1000-metrski razdalji prvenstva v Romuniji.

Mladi sprinterji uspešni v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Romuniji

admin | Čet, 01.08.2019

Sprinterji na mirnih vodah v konkurenci mladincev in mlajših članov so uspešno opravili s prvim tekmovalnim dnem na svetovnem prvenstvu v romunskem Piteštiju. Četverica slovenskih reprezentantov, ki nastopa na prvenstvu, se je uvrstila v polfinale. Tajo Smukavec bomo spremljali v petek, Mio Medved, Roka Šmita in Miho Fartka pa v soboto.