Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anji Osterman šesto mesto na EP za mlajše člane v Romuniji

admin | Sob, 19.09.2015

Ta konec tedna v Romuniji, natančneje v Bascovu, poteka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. V finalu A na 1000 metrov je nastopila Anja Osterman in priveslala do šestega mesta. Brata Jan in Rok Šmit sta veslala v finalu B na tej razdalji in osvojila končno 16. mesto.

Mladi sprinterji uspešni v Romuniji

admin | Pet, 18.09.2015

Čeprav je ta konec tedna pozornost usmerjena predvsem v slalom na divjih vodah, saj se člani na svetovnem prvenstvu v Londonu potegujejo za olimpijske kvote, na drugem koncu Evrope – v Romuniji – poteka tudi veliko sprintersko tekmovanje. Na evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so odpotovali mlajša članica Anja Osterman ter mladinca Jan in Rok Šmit.

Ines Matuc 15. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu

admin | Pet, 11.09.2015

V madžarskem Gyoru ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki se ga je udeležila tudi slovenska predstavnica Ines Matuc. Predstavnica kajakaškega kluba iz Bohinja je nastopila v konkurenci mlajših članic – kajakašic do 23 let – kjer je v cilj priveslala kot 15. Slovenska reprezentantka je nastopila tudi na julijskem evropskem prvenstvu v  kajakaškem maratonu, ki ga je gostil Bohinj, in tam v svoji konkurenci zasedla deveto mesto.

Slovaki vabijo na 70. Hargašov memorial

admin | Pon, 07.09.2015

Prireditelji Hargašovega memoriala vas vabijo, da se udeležite maratonske preizkušnje z vabljivim denarnim skladom. Jubilejni 70. memorial bo potekal med 23. in 26. septembrom v okolici Bratislave. Prijavnina je 30 evrov, po osem najhitrejših čolnov iz vsake razpisane kategorije pa bo prejelo denarno nagrado. V kajakaškem dvojcu je nagradni sklad 15 tisoč evrov, medtem ko je v kajaku in kanuju nagradni sklad 10 tisoč evrov. Najboljši kajakaši in kajakašice v mladinski konkurenci si bodo razdelili po pet tisoč evrov.

Dodatne informacije so na voljo v PDF-ju oziroma na uradni spletni strani: http://www.hargasovmemorial.sk/en/homepage/.

Jošt Zakrajšek sedmi v Pescari

admin | Sre, 02.09.2015

V teh dneh v italijanski Pescari potekajo prav posebne igre. Italijani namreč organizirajo prve igre športov na plaži oziroma 'Beach games'. Na igrah sodeluje 1356 športnikov in trenerjev, spremlja jih 230 sodnikov in 156 novinarjev, vsem skupaj pa pomaga kar 500 prostovoljcev. Organizatorji bodo izvedli 66 podelitev in med tem podelili kar 400 kolajn. Med sodelujočimi je tudi Jošt Zakrajšek, ki je v morskem kajakaštvu zasedel sedmo mesto.

Pretekli vikend so na Ptuju okronali državne prvake v sprintu na mirnih vodah

admin | Tor, 01.09.2015

Prek sto tekmovalcev iz več kot desetih slovenskih kajakaških klubov se je pretekli konec tedna mudilo na Ptuju. Med petkom in nedeljo je namreč potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah, kjer so se tekmovalci in tekmovalke merili na 200-, 500-, 1000- in 5000-metrski razdalji. Nastopali so v različnih starostnih kategorijah, od mlajših dečkov in deklic pa do članov, kolajne pa so osvojili predstavniki kar enajstih klubov.

Špela Ponomarenko Janić nastopila na ekshibicijski tekmi

admin | Pon, 31.08.2015

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je praktično takoj po koncu svetovnega prvenstva v Milanu, kjer si je priveslala šesto mesto na 500-metrski razdalji, s tem pa tudi kvoto za nastop za olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, znova šla na pot. Proizvajalec čolnov, v katerem tekmuje tudi naša reprezentantka, jo je povabil na ekshibicijsko tekmo na Portugalsko, kjer je priložnost nastopa dobila le peščica najboljših svetovnih sprinterjev in sprinterk.