Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić Milano zapušča z 11. mestom na 200m, Zakrajšek z 12. na 5000m ter Apollonio – Blažević s 14. na 500m

admin | Ned, 23.08.2015

Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je uspešno zaključila svoje nastope na svetovnem prvenstvu v Milanu. Na prvenstvu, kjer je sodelovalo več kot 1500 tekmovalcev in tekmovalk iz 101 države, je v nedeljskem finalu B na 200 metrov zasedla drugo, skupno pa enajsto na tej razdalji. V finalu B na 500 metrov sta veslala Alan Apollonio in Simon Blažević ter zasedla končno 14. mesto, v prav zadnji preizkušnji prvenstva na 5000 metrov pa je Jošt Zakrajšek osvojil 12. mesto.

Za Špelo Ponomarenko Janić sezone še ni konec

admin | Ned, 23.08.2015

Zaključilo se je svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v Milanu, kjer je kajakašica Špela Ponomarenko Janić znova poskrbela za uspeh. S šestim mestom na 500 metrov si je zagotovila kvoto za nastop na olimpijskih igrah, kar je bil tudi glavni cilj pred odhodom na prvenstvo. Olimpijske igre v Braziliji bodo že njene tretje. Nastopila je v Pekingu, kjer je bila šesta, in v Londonu.

Špeli Ponomarenko Janić uspelo – še tretjič bo odpotovala na olimpijske igre!

admin | Sob, 22.08.2015

V ospredju sobotnih slovenskih nastopov je bila Špela Ponomarenko Janić, ki je nastopila v finalu A na 500 metrov. V izjemno močni konkurenci je priveslala do šestega mesta, s tem pa tudi do kvote za nastop na olimpijskih igrah.; na 200 metrov se je uvrstila v finale B. Jošt Zakrajšek je bil na 1000 metrov osmi v finalu B, Apollonio in Blažević pa sta bila na isti razdalji osma v finalu C.

Špela Ponomarenko Janić brez težav v nadaljevanje tekmovanja tudi na 200m

admin | Pet, 21.08.2015

V Milanu se nadaljuje svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Že v jutranjih urah se je na tekmovališče podala Špela Ponomarenko Janić, ki je nastopila na 200 metrov in brez težav prišla v polfinale. Opoldne sta znova veslala tudi Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta na 500 metrov prav tako priveslala do  naslednje faze tekmovanja, nato pa v polfinalu prikazala še en dober rezultat in se uvrstila v finale B.

Špela Ponomarenko Janić korak od Ria de Janeira, Zakrajšku in Fabčiču se je izmuznil za las

admin | Čet, 20.08.2015

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Milanu je prinesel nastope štirih slovenskih čolnov. Na koncu se je najbolj smejalo Špeli Ponomarenko Janić, ki si je zagotovila finale A na 500 metrov in s tem boj za olimpijsko kvoto. Po drugi strani so se tako Joštu Zakrajšku na 1000 metrov kot parakajakašu Dejanu Fabčiču na 200 metrov sanje izmuznile za vsega eno mesto. Zakrajšek se je uvrstil v finale B, Fabčič pa je bil sedmi. Apollonio in Blažević sta v polfinalni skupini na 1000m zasedla sedmo mesto.

Dejan Fabčič v Milanu ostaja v boju za mesto na paraolimpijskih igrah

admin | Sre, 19.08.2015

Prvi dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki ta teden poteka v Milanu, so se na regatno polje podali parakajakaši, parakanuisti in parakajakašice. Slovenske barve je zastopal Dejan Fabčič, ki je v svoji kategoriji nastopil zelo dobro in si z drugim mestom v polfinalni skupini priveslal uvrstitev v finale A. S tem tudi ostaja v igri za osvojitev ene izmed šestih kvot za nastop na paraolimpijskih igrah.

Mladi dvojec Apollonio – Blažević v Italijo po nove izkušnje

admin | Tor, 18.08.2015

Najmlajša člana sicer maloštevilne slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Primorca Alan Apollonio in Simon Blažević. Varovanca Fredija Apollonia bosta v nastopila v kajakaškem dvojcu na dveh tekmovalnih razdaljah – na 1000 in 500 metrov.