Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Vabilo na kajakaški maraton v Šanghaju

admin | Čet, 21.01.2016

Šanghaj bo 2. aprila 2016 gostil mednarodni kajakaški maraton, organizatorji pa želijo na start privabiti tudi tuje tekmovalce, zato so se odločili, da bodo 40 tujim tekmovalcem ali tekmovalkam krili stroške nastanitve in povratne letalske karte. Več informacij je na voljo v razpisu.

Razpis - Kajakaški maraton v Šanghaju

Jošt Zakrajšek najhitrejši med Koprom in Bernardinom

admin | Ned, 06.12.2015

Tekmovalci in tekmovalke so se na 16 kilometrov dolgi progi med Koprom in Bernardinom pomerili za naslove državnih prvakov v morskem kajaku. S preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je do cilja potreboval eno uro in devet minut. Med mladinci je slavil Anže Urankar, med mladinkami Metka Volk Štefič, med članicami pa Dani Zalar. Na tekmi za pokal mesta Koper so nastopili tudi veslači stoje, kjer sta bila najuspešnejša Neža Jarc in Rok Puvar.

DP v morskem kajaku bo to soboto

admin | Tor, 01.12.2015

Državno prvenstvo v morskem kajaku in tekma za pokal Kopra bosta potekala to soboto, 5. 12. 2015. Start bo ob 11.00 v Kopru, cilj pa v bernardinski marini.

Prijave na dan tekmovanja bodo možne na startu od 9.00 dalje.

Dolžina proge je cca 16 km.

Za prevoz s cilja nazaj v Koper bo poskrbel organizator.

Vremenska napoved: Oblačno, morje mirno, veter šibak.

V primeru megle bomo tekmovanje odpovedali!

Vabilo na DP v morskem kajaku in tekmo za pokal mesta Koper

admin | Sob, 21.11.2015
Letos vas znova vabimo, da se udeležite državnega prvenstva v morskem kajaku (surfski), ki bo hkrati tudi tekma za pokal mesta Koper. Preizkušnja na morju med Koprom in Bernardinom bo potekala prvi vikend v decembru. Vabljeni tudi SUP navdušenci!

Več informacij pa v razpisu na spodnji povezavi.

Ljubljanica gostila 9. mednarodni kajakaški maraton

admin | Sob, 17.10.2015

Na Ljubljanici so danes tekmovalci in tekmovalke nastopili na devetem mednarodnem kajakaškem maratonu. Udeleženci in udeleženke so bili razdeljeni v več starostnih kategorij, ki so morale preveslati različno število krogov. Med člani je zmagal Simon Oven, med mladinci pa Anže Urankar.

Vabilo na ljubljanski kajakaški maraton

admin | Pon, 12.10.2015

Oktober je mesec maratonov. Poleg tradicionalnih kajakaških maratonov v Italiji in na Češkem tudi Ljubljana gosti tovrstno kajakaško tekmovanje. Deveti mednarodni kajakaški maraton na Ljubljanici bo potekal v soboto, 17. oktobra 2015. Zaradi enostavne proge bodo lahko nastopili vsi, od članov in mladincev pa do najmlajših dečkov in deklic. Proga bo krožna – krog bo dolg 5,5 kilometra. Člani in mladinci bodo morali preveslati 22 kilometrov, veterani, rekreativci, dečki in deklice ter veslači stoje (SUP) bodo nastopili na 11 kilometrov, najmlajši udeleženci, ki bodo veslali v slalomskih čolnih in mini kajakih, pa bodo veslali na 5,5 kilometrov dolgi progi. Start maratona bo ob 11. uri na KKK Ljubljana, Livada 31. Več informacij v letaku.

Vljudno vabljeni!

Letak: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Kajakaska_zveza_Slovenije_9_MEDNARODNI_KAJAKASKI_MARATON_A5_2015_ixn3.pdf

Mladi sprinterji nastopili na Poljskem

admin | Tor, 06.10.2015

Nekaj mladih slovenskih sprinterjev je ob koncu septembra odpotovalo na Poljsko, natančneje v Bydgoszcz, kjer so nastopili na zelo močni mednarodni regati Olympic Hopes. Na tem tekmovanju, namenjenem mladim sprinterjem (letos so tekmovali sprinterji in sprinterke, rojeni med leti 1998 in 2000), so poleg predstavnikov evropskih držav svojo formo kazali še sprinterji iz Avstralije, Združenih držav Amerike, Kanade, Japonske, Izraela in Kazahstana.