Nov 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek uvodni dan svetovnega pokala v Duisburgu priveslala do finala B

admin | Pet, 20.05.2016

Po svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu in dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah se je danes v Nemčiji začela še prva tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Nastopila sta Jošt Zakrajšek, ki je veslal na 1000 metrov, in Špela Ponomarenko Janić, ki se je pomerila na najkrajši, 200-metrski razdalji. Oba sta si priveslala nastopa v sobotnem finalu B.

Dejan Fabčič peti na svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu, Joštu Zakrajšku se je Rio izmuznil

admin | Čet, 19.05.2016

Dejan Fabčič je nastopil v finalu parakajakaškega svetovnega prvenstva v Duisburgu in zasedel odlično peto mesto. V finalu A na 1000 metrov dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacij pa je Jošt Zakrajšek lovil vozovnico za Rio de Janeiro, a žal ostal praznih rok. V finalu je zasedel deveto mesto, nastop v Braziliji pa sta si priveslala le prva dva kajakaša finala.

Zakrajšek še v boju za Rio, Vidovič obstal v polfinalu; Dejan Fabčič zanesljivo v finale parakajakaškega SP

admin | Sre, 18.05.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je odlično nastopil v polfinalu svetovnega prvenstva v Duisburgu. Z zmago v svoji polfinalni skupini je zanesljivo napredoval v finale, ki bo na sporedu jutri. V dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah je bil prvi dan uspešen tudi za Jošta Zakrajška, ki se je uvrstil v finale na 1000 metrov. Na 200-metrski razdalji je tekmoval Tilen Vidovič, ki pa je s svojim nastopom na evropskih kvalifikacijah zaključil v polfinalu.

Dejan Fabčič z drugim časom kvalifikacijske skupine zanesljivo v polfinale

admin | Tor, 17.05.2016

V Duisburgu se je s kvalifikacijami parakajakašev začel teden tekmovanj v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan so se na progo podali le tekmovalci in tekmovalke v parakajakaštvu, ki se v Nemčiji merijo za naslove svetovnih prvakov. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je uvodni dan prvenstva svojo nalogo opravil odlično. V svoji kvalifikacijski skupini je bil drugi in zanesljivo napredoval v jutrišnji polfinale.

Dejana Fabčiča v torek čaka uvodni nastop na svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu

admin | Pon, 16.05.2016

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah se je komajda končalo, že prve pomembne tekme letošnje sezone čakajo sprinterje na mirnih vodah. Jutri popoldne se bo v Duisburgu na regatno polje podal parakajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka nastop v kvalifikacijah, v sredo se začnejo dodatne evropske kvalifikacije za osvojitev preostalih prostih olimpijskih kvot, kjer bosta vozovnico za Rio de Janeiro lovila Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, v petek pa se začne še prva tekma svetovnega pokala, kjer bo poleg Zakrajška in Vidoviča štartala tudi Špela Ponomarenko Janić.

Špela Ponomarenko Janić formo pred svetovnimi pokali pili v Zagrebu

admin | Čet, 12.05.2016

Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić v olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju. Zimski trening je tako kot v zadnjih letih opravila v Avstraliji, trenutno pa se mudi v Zagrebu, kjer trenira pred začetkom mednarodne tekmovalne sezone.

Drugi dan DP v sprintu na mirnih vodah prvaki Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Tilen Vidovič in Jošt Zakrajšek

admin | Ned, 01.05.2016

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu drugi dan zapored nastopali na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah. Tudi drugi dan sta do naslova državnih prvakov priveslala Špela Ponomarenko Janić, včeraj najboljša na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, včeraj najboljši na 1000 metrov. Ponomarenko Janićeva je danes zanesljivo slavila na 200-metrski razdalji, Jošt Zakrajšek pa je bil najhitrejši na 500 metrov. Državna prvakinja na 1000 metrov je postala Anja Osterman, državni prvak na 200 metrov pa Tilen Vidovič.