Jan 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić tretja v finalu B na 200 metrov, popoldne še do finala A na 500 metrov

admin | Sob, 21.05.2016

V Duisburgu ta konec tedna poteka prva tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Najboljši slovenski dosežek prvega dne končnih odločitev je pripadel kajakašici Špeli Ponomarenko Janić, ki je bila v finalu B na 200 metrov tretja. Tudi Jošt Zakrajšek je veslal v finalu B, in sicer na 1000 metrov, kjer je v cilj priveslal kot deveti. Tilen Vidovič je v popoldanskem delu programa tekmoval na 200 metrov in obstal v kvalifikacijah. Špela Ponomarenko Janić je v polfinalni skupini na 500 metrov zasedla drugo mesto in se uvrstila v nedeljski finale A na 500 metrov.

Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek uvodni dan svetovnega pokala v Duisburgu priveslala do finala B

admin | Pet, 20.05.2016

Po svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu in dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah se je danes v Nemčiji začela še prva tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Nastopila sta Jošt Zakrajšek, ki je veslal na 1000 metrov, in Špela Ponomarenko Janić, ki se je pomerila na najkrajši, 200-metrski razdalji. Oba sta si priveslala nastopa v sobotnem finalu B.

Dejan Fabčič peti na svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu, Joštu Zakrajšku se je Rio izmuznil

admin | Čet, 19.05.2016

Dejan Fabčič je nastopil v finalu parakajakaškega svetovnega prvenstva v Duisburgu in zasedel odlično peto mesto. V finalu A na 1000 metrov dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacij pa je Jošt Zakrajšek lovil vozovnico za Rio de Janeiro, a žal ostal praznih rok. V finalu je zasedel deveto mesto, nastop v Braziliji pa sta si priveslala le prva dva kajakaša finala.

Zakrajšek še v boju za Rio, Vidovič obstal v polfinalu; Dejan Fabčič zanesljivo v finale parakajakaškega SP

admin | Sre, 18.05.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je odlično nastopil v polfinalu svetovnega prvenstva v Duisburgu. Z zmago v svoji polfinalni skupini je zanesljivo napredoval v finale, ki bo na sporedu jutri. V dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacijah je bil prvi dan uspešen tudi za Jošta Zakrajška, ki se je uvrstil v finale na 1000 metrov. Na 200-metrski razdalji je tekmoval Tilen Vidovič, ki pa je s svojim nastopom na evropskih kvalifikacijah zaključil v polfinalu.

Dejan Fabčič z drugim časom kvalifikacijske skupine zanesljivo v polfinale

admin | Tor, 17.05.2016

V Duisburgu se je s kvalifikacijami parakajakašev začel teden tekmovanj v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan so se na progo podali le tekmovalci in tekmovalke v parakajakaštvu, ki se v Nemčiji merijo za naslove svetovnih prvakov. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je uvodni dan prvenstva svojo nalogo opravil odlično. V svoji kvalifikacijski skupini je bil drugi in zanesljivo napredoval v jutrišnji polfinale.

Dejana Fabčiča v torek čaka uvodni nastop na svetovnem prvenstvu v parakajakaštvu

admin | Pon, 16.05.2016

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah se je komajda končalo, že prve pomembne tekme letošnje sezone čakajo sprinterje na mirnih vodah. Jutri popoldne se bo v Duisburgu na regatno polje podal parakajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka nastop v kvalifikacijah, v sredo se začnejo dodatne evropske kvalifikacije za osvojitev preostalih prostih olimpijskih kvot, kjer bosta vozovnico za Rio de Janeiro lovila Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, v petek pa se začne še prva tekma svetovnega pokala, kjer bo poleg Zakrajška in Vidoviča štartala tudi Špela Ponomarenko Janić.

Špela Ponomarenko Janić formo pred svetovnimi pokali pili v Zagrebu

admin | Čet, 12.05.2016

Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić v olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju. Zimski trening je tako kot v zadnjih letih opravila v Avstraliji, trenutno pa se mudi v Zagrebu, kjer trenira pred začetkom mednarodne tekmovalne sezone.

Eva Terčelj
Luka Božič