Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Drugi dan DP v sprintu na mirnih vodah prvaki Špela Ponomarenko Janić, Anja Osterman, Tilen Vidovič in Jošt Zakrajšek

admin | Ned, 01.05.2016

Sprinterji na mirnih vodah so na Bledu drugi dan zapored nastopali na državnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah. Tudi drugi dan sta do naslova državnih prvakov priveslala Špela Ponomarenko Janić, včeraj najboljša na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, včeraj najboljši na 1000 metrov. Ponomarenko Janićeva je danes zanesljivo slavila na 200-metrski razdalji, Jošt Zakrajšek pa je bil najhitrejši na 500 metrov. Državna prvakinja na 1000 metrov je postala Anja Osterman, državni prvak na 200 metrov pa Tilen Vidovič.

Prvi dan DP v sprintu na mirnih vodah najboljša Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 30.04.2016

Sprinterji na mirnih vodah se ta vikend mudijo na Bledu, kjer tekmujejo na državnem prvenstvu in izbirnih tekmah za sestavo reprezentance, ki bo nastopala na najpomembnejših tekmovanjih sezone 2016. Prvi tekmovalni dan so se kajakašice pomerile na 500-metrski progi, kajakaši pa na 1000 metrov. Po pričakovanjih sta naslova v članski konkurenci pripadla Špeli Ponomarenko Janić in Joštu Zakrajšku.

Dejan Fabčič po diskvalifikaciji Portoričana do kvote za paraolimpijske igre

admin | Pon, 25.04.2016

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič ima v teh dneh veliko razlogov za veselje. Z mednarodne kajakaške zveze (ICF) je namreč prišla novica, da je dobil kvoto za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Fabčič je na lanskem svetovnem prvenstvu v Milanu osvojil sedmo mesto in le za eno mesto ostal brez paraolimpijske kvote, a je bil Portoričan, ki je bil uvrščen tik pred našim tekmovalcem, diskvalificiran.

Sprinterji na mirnih vodah iz Mantove s kompletom kolajn

admin | Ned, 10.04.2016

V Mantovi, mestu, ki se letos ponaša z nazivom italijanske prestolnice kulture, so slovenski sprinterji ta vikend nastopali na močni mednarodni tekmi. Zadnji dan regate, ko so bili na vrsti finalni nastopi, so naši predstavniki osvojili tri kolajne. V članski konkurenci kajakašev na 1000 metrov je slavil Jošt Zakrajšek, kolajni pa sta osvojila tudi kajakaška dvojca na 1000 metrov. V članski konkurenci sta bila Alan Apollonio in Simon Blažević druga, med mladinci pa sta Blaž Jug in Matej Toplikar priveslala do brona.

V Mantovi dvanajst final za slovenske sprinterje na mirnih vodah

admin | Sob, 09.04.2016

Ta konec tedna v italijanski Mantovi poteka tradicionalna regata v sprintu na mirnih vodah, ki je privabila številne tekmovalce in tekmovalke, med njimi tudi slovenske predstavnike. V sobotnih kvalifikacijskih in polfinalnih nastopih se je izkazalo kar nekaj naših predstavnikov, saj so si priveslali šest nastopov v finalu A, pet nastopov v finalu B in en nastop v finalu C.

Na Jarunu sprinterji na mirnih vodah opravili test pred začetkom sezone

admin | Sob, 02.04.2016

Medtem ko so slalomisti in spustaši na divjih vodah s tekmovanji že uspešno zakorakali v novo sezono, začetek le-te kmalu čaka tudi sprinterje na mirnih vodah. Nekaj slovenskih predstavnikov se je ta teden mudilo v Zagrebu, kjer so opravili priprave, na Jarunu pa skupaj s Hrvati in švicarskima predstavnicama tudi nastopili na testni tekmi.

Špela Ponomarenko Janić: Rio bo velik izziv

admin | Tor, 08.03.2016

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić v pomembni olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju, zato se je odločila za preverjeno destinacijo zimskih priprav. Z družino se je v zadnjih januarskih dneh odpravila v Avstralijo, kjer bo trenirala vse do začetka aprila.