Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na Jarunu sprinterji na mirnih vodah opravili test pred začetkom sezone

admin | Sob, 02.04.2016

Medtem ko so slalomisti in spustaši na divjih vodah s tekmovanji že uspešno zakorakali v novo sezono, začetek le-te kmalu čaka tudi sprinterje na mirnih vodah. Nekaj slovenskih predstavnikov se je ta teden mudilo v Zagrebu, kjer so opravili priprave, na Jarunu pa skupaj s Hrvati in švicarskima predstavnicama tudi nastopili na testni tekmi.

Špela Ponomarenko Janić: Rio bo velik izziv

admin | Tor, 08.03.2016

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić v pomembni olimpijski sezoni ničesar ne prepušča naključju, zato se je odločila za preverjeno destinacijo zimskih priprav. Z družino se je v zadnjih januarskih dneh odpravila v Avstralijo, kjer bo trenirala vse do začetka aprila.

Jošt Zakrajšek lokacijo treninga izbral v zadnjem trenutku

admin | Pon, 07.03.2016

Čez dobra dva meseca kajakaša na mirnih vodah Jošta Zakrajška čaka najpomembnejši nastop leta. V Duisburgu bodo namreč potekale dodatne evropske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah, kjer bodo podelili še zadnje vozovnice. Rio de Janeiro se mu je lani na svetovnem prvenstvu v Milanu izmuznil, zato bo vse odvisno od 1000-metrske tekme v Nemčiji.

Sprinterji na mirnih vodah razkropljeni od Avstralije do Afrike in Evrope

admin | Pon, 07.03.2016

Od olimpijskih iger v Riu de Janeiru nas loči le še pet mesecev, do dodatnih evropskih olimpijskih kvalifikacij pa le dobra dva, zato se sprinterji na mirnih vodah vneto pripravljajo na izzive prihajajoče sezone. Špela Ponomarenko Janić tudi letos trenira v Avstraliji, Jošt Zakrajšek se je napotil v Francijo, Anja Osterman in Maks Frančeškin sta formo pilila v Južni Afriki, preostali pa so se pripravljali v Sabaudiji in Novigradu.

Vabilo na kajakaški maraton v Šanghaju

admin | Čet, 21.01.2016

Šanghaj bo 2. aprila 2016 gostil mednarodni kajakaški maraton, organizatorji pa želijo na start privabiti tudi tuje tekmovalce, zato so se odločili, da bodo 40 tujim tekmovalcem ali tekmovalkam krili stroške nastanitve in povratne letalske karte. Več informacij je na voljo v razpisu.

Razpis - Kajakaški maraton v Šanghaju

Jošt Zakrajšek najhitrejši med Koprom in Bernardinom

admin | Ned, 06.12.2015

Tekmovalci in tekmovalke so se na 16 kilometrov dolgi progi med Koprom in Bernardinom pomerili za naslove državnih prvakov v morskem kajaku. S preizkušnjo je najhitreje opravil Jošt Zakrajšek, ki je do cilja potreboval eno uro in devet minut. Med mladinci je slavil Anže Urankar, med mladinkami Metka Volk Štefič, med članicami pa Dani Zalar. Na tekmi za pokal mesta Koper so nastopili tudi veslači stoje, kjer sta bila najuspešnejša Neža Jarc in Rok Puvar.

DP v morskem kajaku bo to soboto

admin | Tor, 01.12.2015

Državno prvenstvo v morskem kajaku in tekma za pokal Kopra bosta potekala to soboto, 5. 12. 2015. Start bo ob 11.00 v Kopru, cilj pa v bernardinski marini.

Prijave na dan tekmovanja bodo možne na startu od 9.00 dalje.

Dolžina proge je cca 16 km.

Za prevoz s cilja nazaj v Koper bo poskrbel organizator.

Vremenska napoved: Oblačno, morje mirno, veter šibak.

V primeru megle bomo tekmovanje odpovedali!