Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Mladi dvojec Apollonio – Blažević v Italijo po nove izkušnje

admin | Tor, 18.08.2015

Najmlajša člana sicer maloštevilne slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Primorca Alan Apollonio in Simon Blažević. Varovanca Fredija Apollonia bosta v nastopila v kajakaškem dvojcu na dveh tekmovalnih razdaljah – na 1000 in 500 metrov.

Jošt Zakrajšek kilometre pred Milanom nabiral tudi na EP v Bohinju

admin | Pon, 17.08.2015

Edini slovenski predstavnik v kajaku enosedu na prihajajočem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah bo Trzinec Jošt Zakrajšek. Tekmovalec, ki je uspešno nastopal tako na slalomskih kot spustaških tekmah, je pred izzivom kariere. Velika želja je namreč nastop na olimpijskih igrah, za kar pa bo moral pokazati vse svoje znanje in odlično pripravljenost, saj je osvojitev kvote za olimpijski nastop v sprintu na mirnih vodah precejšen zalogaj.

Špela Ponomarenko Janić v boju za tretje olimpijske igre

admin | Ned, 16.08.2015

Tri kolajne s svetovnih prvenstev, kolajni z evropskega prvenstva, odličja z mediteranskih iger, uvrstitve na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu, dobri nastopi na evropskih igrah, pa tudi šesto mesto na 500-metrski razdalji olimpijskih iger v Pekingu sodijo med večje uspehe najboljše slovenske kajakašice Špele Ponomarenko Janić. Ta z visokimi cilji odhaja tudi na svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v Milanu.

Prvi bo milansko prizorišče SP okusil parakajakaš Dejan Fabčič

admin | Sob, 15.08.2015

Le še nekaj dni nas loči od začetka svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Kot prvi izmed Slovencev se bo že v sredo na regatno polje v Milanu podal tekmovalec v parakajaku Dejan Fabčič. Slednji že ima izkušnje s svetovnih prvenstev v Duisburgu in Moskvi, tokrat pa na tekmo odhaja s posebno misijo. Želi osvojiti eno izmed prvih šestih mest in vozovnico za paraolimpijske igre v Riu de Janeiru.

Le še pet dni je do svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah

admin | Pet, 14.08.2015

Sredi prihodnjega tedna se v Milanu začenja vrhunec letošnje sezone v sprintu na mirnih vodah. Člansko svetovno prvenstvo ne bo pomembno le zaradi boja za naslove svetovnih prvakov, temveč ima še posebno težo, saj bo hkrati tudi kvalifikacijska tekma za osvojitev olimpijskih kvot za nastop v Riu de Janeiru prihodnje leto. Slovenske barve bodo zastopali štirje čolni.

V Kopru organizirali že 27. mednarodno regato Capris

admin | Tor, 11.08.2015

Koper je minuli konec tedna gostil 27. mednarodno regato Capris, ki je na slovensko morje privabila prek 100 tekmovalcev in tekmovalk, ki so nastopili na 200- in 500-metrski progi med ustjem Badaševice in kopališčem v Žusterni. Organizatorji iz kajakaškega kluba Žusterna so izvedli 30 tekem, katerih so se udeležili predstavniki in predstavnice šestih klubov, med njimi tudi hrvaškega Raba. Organizatorji so sicer upali še na udeležbo predstavnikov Makedonije, Italije, Slovaške ter Bosne in Hercegovine, a ker so v istem času potekala tudi druga tekmovanja v sprintu na mirnih vodah, tokrat niso pokazali svoje pripravljenosti še v Kopru. Na regati so se sicer najbolj izkazali tekmovalci in tekmovalke Orke ter domačega kluba.

Dobili smo državne prvake v kajakaškem maratonu

admin | Ned, 02.08.2015

Bohinj, ki je letos že gostil evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, je tokrat pozdravil še tekmovanje v tej kajakaški disciplini za naslove državnih prvakov. V okviru bohinjskega kajakaškega maratona so nastopali tekmovalci v vseh starostnih kategorijah, saj je potekala tudi peta tekma slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije, ki pa so seveda nastopili na nekoliko krajši progi kot starejši tekmovalci in tekmovalke.