Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Pred sprinterji na mirnih vodah so evropske igre v Azerbajdžanu

admin | Pet, 12.06.2015

Četverica slovenskih sprinterjev na mirnih vodah je že v Azerbajdžanu, kjer bodo nastopili na prvih evropskih igrah v zgodovini. Za čim boljše uvrstitve na igrah se bodo potegovali kajakašica Špela Ponomarenko Janić, Jošt Zakrajšek ter Alan Apollonio in Simon Blažević.

Jošt Zakrajšek deseti v Koebenhavnu

admin | Ned, 31.05.2015

Na Danskem se je zaključila letošnja serija tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V Koebenhavnu je slovenske barve zastopal le kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je tekmoval na treh razdaljah. Na 1000 metrov je obstal v polfinalu, na 500 metrov v kvalifikacijski skupini, precej bolje pa se je odrezal na najdaljši tekmovalni razdalji. Zadnji tekmovalni dan je Zakrajšek veslal na 5000-metrski razdalji, kjer je postavil najboljši letošnji rezultat v tej disciplini. Tokrat je zasedel deseto mesto, pretekli konec tedna v Duisburgu pa je bil enajsti. Za pet kilometrov dolgo progo je potreboval dobrih 20 minut, kar je 51 sekund dlje kot zmagovalec Kenny Wallace iz Avstralije. Predstavnik dežele tam spodaj je najbližjega zasledovalca Danca Reneja Holtena Poulsena prehitel za skoraj sedem sekund, tretjeuvrščeni Belgijec Laurens Pannecoucke pa je zaostal že za več kot 20 sekund.

Sprinterje na mirnih vodah naslednji večji izziv čaka junija na evropskih igrah v Bakuju, pomembno pa bo tudi avgustovsko svetovno prvenstvo v Milanu, kjer bodo delili olimpijske kvote.

Mladi sprinterji uspešni v Pieštanyih

admin | Ned, 31.05.2015

Uspešno so nastopali tudi mladi slovenski sprinterji na mirnih vodah, ki so ta konec tedna tekmovali na izjemno močni mednarodni regati v slovaških Pieštanyih. Rezultate lahko najdete na: http://regatta.canoe.sk/default/results/

Jošt Zakrajšek obstal v polfinalu 1000-metrske razdalje

admin | Pet, 29.05.2015

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah slovenske barve zastopa le kajakaš Jošt Zakrajšek. Prvi tekmovalni dan v Koebenhavnu je nastopil na dveh tekmovalnih razdaljah in na obeh zaključil s svojimi nastopi. Boljše se je odrezal na 1000-metrski razdalji, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel sedmo mesto in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. V polfinalu je nato ciljno linijo prečkal kot deveti, tako da se mu ni uspelo uvrstiti v sobotni finale A ali B. Malce kasneje je startal še v kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov, kjer pa je v svoji skupini tekmo končal kot osmi, kar ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale. V soboto Zakrajšek nima tekmovalnih nastopov, v nedeljo popoldne pa ga čaka nastop na 5000-metrski razdalji .

Rezultati: http://www.canoeworldcup2015.dk/?page_id=867

Na zadnji sprinterski tekmi svetovnega pokala le Jošt Zakrajšek

admin | Čet, 28.05.2015

Le še ena tekma svetovnega pokala je ostala sprinterjem na mirnih vodah v letošnji sezoni. V Koebenhavnu bo tokrat nastopil le en slovenski predstavnik. To bo Jošt Zakrajšek, ki bo veslal na 500-, 1000- in 5000-metrski razdalji.

Kvalifikacije ter polfinala na 1000 in 500 metrov bodo na sporedu v petek, v soboto sledijo finala na 1000 metrov, v nedeljo pa še finala na 500 metrov in najdaljša preizkušnja na 5000 metrov.

Uradna stran: http://www.canoeworldcup2015.dk/

Za konec svetovnega pokala v Nemčiji Ponomarenko Janićeva 7., Zakrajšek 11., Oven 12.

admin | Ned, 24.05.2015

V Duisburgu se je zaključila druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Kajakašica Špela Ponomarenko Janić je veslala v finalu A na 200 metrov, kjer je ciljno linijo prečkala kot sedma. Na isti razdalji je Anja Osterman v finalu B končala tekmo kot 8., v finalu C na 500 metrov je bil Simon Oven 8., ob koncu tekmovalnega programa pa sta Oven in Jošt Zakrajšek nastopila še na 5000-metrski razdalji. Zakrajšek je zasedel 11. mesto, Oven pa je bil mesto za njim.

Parakajakaš Dejan Fabčič peti na 200m, Špela Ponomarenko Janić 11. na 500m

admin | Sob, 23.05.2015

V nemškem Duisburgu ta konec tedna poteka druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V sobotnem finalu A na 200 metrov je parakajakaš Dejan Fabčič dosegel zelo dobro peto mesto, kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v finalu B dosegla drugi čas, skupno pa 11. rezultat tekme na 500 metrov. Na isti razdalji je Anja Osterman osvojila 25. mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil na 1000-metrski razdalji 23. Špela Ponomarenko Janić se je uvrstila v nedeljski finale A na 200 metrov, Anja Osterman bo na tej razdalji veslala v finalu B, Simon Oven se je uvrstil v finale C na 500 metrov, veslal pa bo še na 5000 metrov, kjer bo dober rezultat poskušal doseči tudi Jošt Zakrajšek.