Nov 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Vabilo na ljubljanski kajakaški maraton

admin | Pon, 12.10.2015

Oktober je mesec maratonov. Poleg tradicionalnih kajakaških maratonov v Italiji in na Češkem tudi Ljubljana gosti tovrstno kajakaško tekmovanje. Deveti mednarodni kajakaški maraton na Ljubljanici bo potekal v soboto, 17. oktobra 2015. Zaradi enostavne proge bodo lahko nastopili vsi, od članov in mladincev pa do najmlajših dečkov in deklic. Proga bo krožna – krog bo dolg 5,5 kilometra. Člani in mladinci bodo morali preveslati 22 kilometrov, veterani, rekreativci, dečki in deklice ter veslači stoje (SUP) bodo nastopili na 11 kilometrov, najmlajši udeleženci, ki bodo veslali v slalomskih čolnih in mini kajakih, pa bodo veslali na 5,5 kilometrov dolgi progi. Start maratona bo ob 11. uri na KKK Ljubljana, Livada 31. Več informacij v letaku.

Vljudno vabljeni!

Letak: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Kajakaska_zveza_Slovenije_9_MEDNARODNI_KAJAKASKI_MARATON_A5_2015_ixn3.pdf

Mladi sprinterji nastopili na Poljskem

admin | Tor, 06.10.2015

Nekaj mladih slovenskih sprinterjev je ob koncu septembra odpotovalo na Poljsko, natančneje v Bydgoszcz, kjer so nastopili na zelo močni mednarodni regati Olympic Hopes. Na tem tekmovanju, namenjenem mladim sprinterjem (letos so tekmovali sprinterji in sprinterke, rojeni med leti 1998 in 2000), so poleg predstavnikov evropskih držav svojo formo kazali še sprinterji iz Avstralije, Združenih držav Amerike, Kanade, Japonske, Izraela in Kazahstana.

Za konec EP v Romuniji sedmo mesto Roka Šmita

admin | Ned, 20.09.2015

V romunskem Bascovu se je zaključilo evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. Zadnji dan prvenstva smo videli štiri slovenske starte, najbolj pa se je izkazal Rok Šmit, ki je bil na 200 metrov sedmi. Le mesto slabše se je z bratom Janom uvrstil na 500 metrov, Anja Osterman je bila na 500 metrov 10., na 200 metrov pa 12.

Anji Osterman šesto mesto na EP za mlajše člane v Romuniji

admin | Sob, 19.09.2015

Ta konec tedna v Romuniji, natančneje v Bascovu, poteka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah. V finalu A na 1000 metrov je nastopila Anja Osterman in priveslala do šestega mesta. Brata Jan in Rok Šmit sta veslala v finalu B na tej razdalji in osvojila končno 16. mesto.

Mladi sprinterji uspešni v Romuniji

admin | Pet, 18.09.2015

Čeprav je ta konec tedna pozornost usmerjena predvsem v slalom na divjih vodah, saj se člani na svetovnem prvenstvu v Londonu potegujejo za olimpijske kvote, na drugem koncu Evrope – v Romuniji – poteka tudi veliko sprintersko tekmovanje. Na evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so odpotovali mlajša članica Anja Osterman ter mladinca Jan in Rok Šmit.

Ines Matuc 15. na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu

admin | Pet, 11.09.2015

V madžarskem Gyoru ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki se ga je udeležila tudi slovenska predstavnica Ines Matuc. Predstavnica kajakaškega kluba iz Bohinja je nastopila v konkurenci mlajših članic – kajakašic do 23 let – kjer je v cilj priveslala kot 15. Slovenska reprezentantka je nastopila tudi na julijskem evropskem prvenstvu v  kajakaškem maratonu, ki ga je gostil Bohinj, in tam v svoji konkurenci zasedla deveto mesto.

Slovaki vabijo na 70. Hargašov memorial

admin | Pon, 07.09.2015

Prireditelji Hargašovega memoriala vas vabijo, da se udeležite maratonske preizkušnje z vabljivim denarnim skladom. Jubilejni 70. memorial bo potekal med 23. in 26. septembrom v okolici Bratislave. Prijavnina je 30 evrov, po osem najhitrejših čolnov iz vsake razpisane kategorije pa bo prejelo denarno nagrado. V kajakaškem dvojcu je nagradni sklad 15 tisoč evrov, medtem ko je v kajaku in kanuju nagradni sklad 10 tisoč evrov. Najboljši kajakaši in kajakašice v mladinski konkurenci si bodo razdelili po pet tisoč evrov.

Dodatne informacije so na voljo v PDF-ju oziroma na uradni spletni strani: http://www.hargasovmemorial.sk/en/homepage/.