Nov 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić korak od Ria de Janeira, Zakrajšku in Fabčiču se je izmuznil za las

admin | Čet, 20.08.2015

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Milanu je prinesel nastope štirih slovenskih čolnov. Na koncu se je najbolj smejalo Špeli Ponomarenko Janić, ki si je zagotovila finale A na 500 metrov in s tem boj za olimpijsko kvoto. Po drugi strani so se tako Joštu Zakrajšku na 1000 metrov kot parakajakašu Dejanu Fabčiču na 200 metrov sanje izmuznile za vsega eno mesto. Zakrajšek se je uvrstil v finale B, Fabčič pa je bil sedmi. Apollonio in Blažević sta v polfinalni skupini na 1000m zasedla sedmo mesto.

Dejan Fabčič v Milanu ostaja v boju za mesto na paraolimpijskih igrah

admin | Sre, 19.08.2015

Prvi dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki ta teden poteka v Milanu, so se na regatno polje podali parakajakaši, parakanuisti in parakajakašice. Slovenske barve je zastopal Dejan Fabčič, ki je v svoji kategoriji nastopil zelo dobro in si z drugim mestom v polfinalni skupini priveslal uvrstitev v finale A. S tem tudi ostaja v igri za osvojitev ene izmed šestih kvot za nastop na paraolimpijskih igrah.

Mladi dvojec Apollonio – Blažević v Italijo po nove izkušnje

admin | Tor, 18.08.2015

Najmlajša člana sicer maloštevilne slovenske ekipe na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Primorca Alan Apollonio in Simon Blažević. Varovanca Fredija Apollonia bosta v nastopila v kajakaškem dvojcu na dveh tekmovalnih razdaljah – na 1000 in 500 metrov.

Jošt Zakrajšek kilometre pred Milanom nabiral tudi na EP v Bohinju

admin | Pon, 17.08.2015

Edini slovenski predstavnik v kajaku enosedu na prihajajočem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah bo Trzinec Jošt Zakrajšek. Tekmovalec, ki je uspešno nastopal tako na slalomskih kot spustaških tekmah, je pred izzivom kariere. Velika želja je namreč nastop na olimpijskih igrah, za kar pa bo moral pokazati vse svoje znanje in odlično pripravljenost, saj je osvojitev kvote za olimpijski nastop v sprintu na mirnih vodah precejšen zalogaj.

Špela Ponomarenko Janić v boju za tretje olimpijske igre

admin | Ned, 16.08.2015

Tri kolajne s svetovnih prvenstev, kolajni z evropskega prvenstva, odličja z mediteranskih iger, uvrstitve na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu, dobri nastopi na evropskih igrah, pa tudi šesto mesto na 500-metrski razdalji olimpijskih iger v Pekingu sodijo med večje uspehe najboljše slovenske kajakašice Špele Ponomarenko Janić. Ta z visokimi cilji odhaja tudi na svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah v Milanu.

Prvi bo milansko prizorišče SP okusil parakajakaš Dejan Fabčič

admin | Sob, 15.08.2015

Le še nekaj dni nas loči od začetka svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Kot prvi izmed Slovencev se bo že v sredo na regatno polje v Milanu podal tekmovalec v parakajaku Dejan Fabčič. Slednji že ima izkušnje s svetovnih prvenstev v Duisburgu in Moskvi, tokrat pa na tekmo odhaja s posebno misijo. Želi osvojiti eno izmed prvih šestih mest in vozovnico za paraolimpijske igre v Riu de Janeiru.

Le še pet dni je do svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah

admin | Pet, 14.08.2015

Sredi prihodnjega tedna se v Milanu začenja vrhunec letošnje sezone v sprintu na mirnih vodah. Člansko svetovno prvenstvo ne bo pomembno le zaradi boja za naslove svetovnih prvakov, temveč ima še posebno težo, saj bo hkrati tudi kvalifikacijska tekma za osvojitev olimpijskih kvot za nastop v Riu de Janeiru prihodnje leto. Slovenske barve bodo zastopali štirje čolni.