Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na Bledu zmage za Anjo Osterman in Jošta Zakrajška

admin | Ned, 19.04.2015

Za sprinterji na mirnih vodah je drugi dan tekmovanj na Bledu, kjer so nastopali na izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. Rezultati nedeljske preizkušnje so bili zelo podobni tistim v soboto, saj je Anja Osterman znova zmagala na vseh razdaljah, Jošt Zakrajšek je bil najboljši na 1000 metrov in drugi na 500 metrov, dve zmagi pa sta zabeležila finska predstavnika.

Sprinterji začeli z izbirnimi tekmami na Bledu

admin | Sob, 18.04.2015

Sprinterji na mirnih vodah danes in jutri nastopajo na izbirnih tekmah za sestavo članskih in mladinskih ekip. Prvi tekmovalni dan je kajakašica Anja Osterman zmagala na treh tekmovalnih razdaljah, na 1000-metrski razdalji je bil najboljši Jošt Zakrajšek, v preostalih dveh moških preizkušnjah pa sta zmagala finska predstavnika, ki se z ekipo v Sloveniji trenutno mudita na pripravah.

Zakrajšek ter K2 Smukavec – Bajrič na stopničkah tekme v Mantovi

admin | Ned, 12.04.2015

Sprinterji na mirnih vodah so ta konec tedna tekmovali na mednarodni regati v Mantovi. V Italiji je nastopila številčna slovenska odprava, v nedeljskih finalnih tekmah pa so naši tekmovalci izmed petnajstih nastopov zbrali dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Jošt Zakrajšek je bil med člani drugi na 1000 metrov, mladinki Taja Smukavec in Špela Bajrič pa sta preizkušnjo kajakaških dvojcev končali na tretjem mestu.

Številčna zasedba slovenskih sprinterjev ta vikend tekmuje v Mantovi

admin | Sob, 11.04.2015

V Italiji ta konec tedna poteka mednarodna regata, ki je privabila številne slovenske sprinterje na mirnih vodah, ki so uspešno nastopili v sobotnih kvalifikacijskih in polfinalnih skupinah na 200, 500 in 1000 metrov. V nedeljskih finalih bomo tako videli 15 nastopov naših predstavnikov.

Špela Ponomarenko Janić zaključila dvomesečni trening v Avstraliji

admin | Ned, 05.04.2015

Slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zaključila trening v Avstraliji. V 'deželi tam spodaj' se je mudila od februarja, v tem času pa je skupaj s tujimi tekmovalkami opravila veliko treninga. Po enoletni odsotnosti zaradi nosečnosti je trdno odločena, da se vrne v svetovni vrh. Ob koncu avgusta jo čaka svetovno člansko prvenstvo v sprintu, ki ga bo gostil Milano. Tam se bo borila za kvoto za nastop na svojih tretjih olimpijskih igrah. Še pred tem bo nastopila na dveh tekmah za svetovni pokal na Portugalskem in v Nemčiji, junija pa bodo na sporedu tudi evropske igre v Azerbajdžanu.

Izbirno tekmo v kajakaškem maratonu otežile vremenske razmere

admin | Ned, 22.03.2015

Tekmovalci in tekmovalke v kajakaškem maratonu so v Bohinju nastopili na izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo imela možnost nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu v tej kajakaški disciplini. Evropsko prvenstvo bo tako kot izbirna tekma potekalo v slikovitem Bohinju. Sodelujoči so nastopili na 20-kilometrski progi, razdeljeni pa so bili v pet kategorij.

Sprinterji so razkropljeni po svetu

admin | Čet, 05.03.2015

Sprinterji na mirnih vodah se na novo in pomembno sezono 2015, v kateri se bodo potegovali tudi za kvote za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janeiru, pripravljajo na različnih lokacijah. Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić trenira v daljni Avstraliji, Jošt Zakrajšek v Turčiji, četverica Apollonio, Blažević, Frančeškin in Oven je v Sabaudiji, bohinjski kajakaši so odšli v Metković, ostali mladi sprinterji na čelu z Anjo Osterman pa so se udeležili priprav v Novigradu.